Monday, September 26, 2011

about pregnancy..

morning all...

lame x mengupdate blog.. sejak 8 menjak ni mood berblogging agak berkurangan.. BW je tp xde mood nak bercerita.. harini baru dtg mood nak bercerita pasal enty wordless wednesday tempohari.. bile dah start nak mengomel ni riso lak x leh benti, ekekeke..

pertama skali, saya nak memanjatkan rasa syukur ke hadrat Illahi kerana dianugerahkan rezeki sekali lagi.. mmg sebelum ni saya dan suami plan nak bg adik kat aqeef tp mungkin rezeki tidak menyebelahi saya. Alhamdulillah, baru-baru ni saya mengalami simptom² seperti bengkak bre**t yg agak lame dr biase, loya-loya tekak, berat badan yg naik dan yg paling saya pelik, hari² aqeef dtg kat perut saya dan ckp,'baby' sambil usap² perut, letak telinga di perut mcm nak dgr dan kiss. kalau ikutkan simptom seperti bre**t bengkak mmg slalu ada bile dekat nak period tp kali ni berlaturan sehingga lbh 2 mggu..

bile saya rase x sedap hati, saya pun buat upt, 1st time buat tu mmg nmpk ada 2 line tp 1 tu kabur.. saya bagitau suami, dia pun mcm x percaya dan asik tanye, kenapa kabur? saya tggu lg beberapa hari utk buat test ke-2.. 2nd time baru nmpk jelas.. saya bersyukur sangat! tapi saya belum pegi klinik lagi, maybe this week baru nak pegi.. kengkawan, doakan kesihatan dan kesejahteraan saya dan khalifah kecil saya.. ; )

note : x sangka instinct seorang abg sgt kuat sampai bole merasai kehadiran adiknye.. insyaAllah...

12 comments:

MRS. K said...

tahniah!! take care

eima said...

jg diri elok2 ye.....
tahniah ye dear

eB ezrin said...

tahniah :)

Sidratul Muntaha said...

instinct abang tu bese la..
time setot dulu pun..
sama jugak gitu..
buat pangai pastu bising2 tunjuk perut ade budak!

MrS. F!zA said...

weee..tahniah..nk join jugak..hahaha

Ila said...

wah,mesti seronok aqeef nak dapat adik kan

~izan~ said...

jaga diri elok2 tau...seronok la nk jd abg xlama lg si aqeef tu kan... =)

Mama Shinta Musraika said...

Tahniah.. akhirnya aqeef bakal dapat adik. jaga kesihatan yer!

e.l.i.z.@ said...

wowieeeeeeeeeee...omedetoooooooooooo

e.l.i.z.@ said...

@MrS. F!zA sila join ye ;P

BoeyJoey said...

Congratulations!! So happy for you. Eat well and take lots of small naps ya :-).

ima said...

tahniah rozi...take care!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize