Monday, August 8, 2011

update weekend..

morning..

weekend baru ni uolls g mane? soping? hehe.. kami g cari langsir tuk raya hari sabtu tu. g nilai 3 jew.. mahal juga langsir ye.. x buat semua pun, utk tingkat bawah jew.. itu pun mcm nak pitam tgk total lost.. hoho.. incik hubby la byk requestnye.. nak gini nak gitu, bajet total byk tu je sekali calculate 2x ganda hokey!

tp x leh siap haritu sbb pegi pun dah ptg, lg pulak siap ade renda² bagai.. amik mase gak ler nak menjahitnye.. so this week baru nak g amik.. harap² ngam la bile dah pasang.. cam umah lame punye labuh bole seret lantai ok.. hahaha.. xdapat nak cari menda lain sbb bajet dah lari.. uwaa!!

semalam dapat call dr someone.

makcik : hello, sapa ni?
saya : rozie..
makcik : roziana abd rahman?
saya : ye.. nape?
makcik : acik ni kat maybank. terjumpa cek awak bla bla bla.. camane bole keluar ke mesin ni?
saya : aik? kuar balik?  hari jumaat mlm tu saya masukkan cek tu kuar resit kata imej cek x dapat imbas, suruh contact cawangan terdekat. tp xde lak kuar cek tu balik..
makcik : xpela, x pun biar acik buatkan?
saya : bole ke? terima kasih cik susahkan je..
makcik : xpe.. alamak 2 2 mesin tergendala la..
saya : oo ye ke..xpe la camtu.. nanti camane nak amik ye..
makcik : acik letak kat sini sini nanti awak ambil ye..x hilang kot..
saya : ok la ptg skit saya amik, terima kasih ye..
makcik : ok, bye

ptg smlm sblm pegi umah mil (3 hari berturut-turut berbuka kat rumah mil, hehe), singgah maybank jap cari cek tu. seb baik ade.. so cek nuffnang tu lom lg di cashkan.. :( dan kepada makcik tu, terima kasih banyak sbb sanggup call saya bagitau pasal cek tu. ade juga org prihatin. imagine since jumaat mlm tu sampai hari ahad baru ade org call. x kan langsung xde org lain masuk situ kan.. tp cek tu org lain xleh cashkan kan..

k la,bos pun dah masuk ni.. daaa...

9 comments:

Sidratul Muntaha said...

maybank..
kdg2 sengal jugak...
mujurlah kak..
rezeki ko tu..
weih...
reward makcik tu nnti yer...
klu tak,melepas ko.
(perkongsian dibulan ramadhan)

♥mama eza♥ said...

heheheh...bape riban ko abes buat langsir...aku jek xtuko langsir..

~izan~ said...

mujur masih ada org berhati mulia mcm kakak tu...susah nk jumpa skrg ni..dan mmg dah rezeki tu...

izan langsir jahit sendiri je cincai2..hehe

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

masalah jugak mesin ni kan.. huhu..tu ler x sempat nak berkenalan ngan makcik tu. kalau lah dia nak jmpe nak kasi by hand mmg ku hulur gak..hehe

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

pitam ok! terketar2 laki i hulur duit kat tokey tu..wakakaka..dia yg beriya nak buat patern², pada aku buat biase sudah..

ummiaqeef said...

@~izan~

itu la..semoga di bulan mulia ni, dikurniakan ganjaran buat makcik tu..

ala pandai jahit ok la.. kite ni ape pun x boley..hehehe

abazilah said...

jom join GA saya
http://iownthis87.blogspot.com/2011/08/like-abazilah-lucky-draw.html

MrS. F!zA said...

haihh meriah lah langsir depa siap renda2 pttlah mahai..hikhik kita bt yg simple je tkde renda2 apa pon..hahaha..

*ada jgk org prihatin mcm makcik tu ek..siap call lg..

Ummi Eisya&Amani said...

meriah la raya ni ye dpt bonus..hihi..mcm tadi kat hotfm cite pasal bonus..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize