Wednesday, August 24, 2011

projek kuih reye.. #1

semalam utk berbuka masak ayam masak merah ngan goreng kentang ala² wedges je. sbb balik lmbt so kelam kabut gak masak mane yg sempat. malam tu lepas isyak tu lepak² jap tgk tv.. tgh² tgk tv terasa mcm nak buat cornflake madu pulak.. bahan² dah ade tinggal nak buat je x berkesempatan. kemalasan melanda kekdahnye.. eh tajuk tu #1 cam ade #2..#3 lak..hahaha.. poyo!

so sorang² duk pung pang kat dapur tu last² dpt la hasil gini.. thn lepas buat letak ceri.. thn ni letak choc rice warna warni pulak..

baru kuar oven.. 
terkangkang² cornflake den..hahaha


 dah sejuk skit sedia utk masuk dlm balang..


 pakai balang recycle je nih.. 


eh menara condong.. hehe

ngantuk sbb lepas siap tgk jam dah kul 11 lbh.. terus tido sampai terlajak x bgn sahur.. sedar² dah kul 6.30pagi.. sedih sbb lauk smlm ade lg balance..uwaa!!

note : mlm td aqeef panas lg.. pg td ok pulak.. hope ri ni dia x demam..

11 comments:

Sidratul Muntaha said...

huhuhuhu
aku dah 2 jenis dah..
tpi byk coklat la...
aqeef panas je tu...
sama mcm dak ara mlm tadi.
bagi minum air masak byk2
klu dia nenen lagi,ko sendiri minum air masak byk2.
2 liter la paling kurang

eima said...

td abah fahim call ..fahim pun suhu naik jugak 37.5 ... seb baik la abah cuti ari ni....

lieyalatif said...

wah..cayalah...ade gak hah buat kuih sendiri...lieya mmg tunjuk jek laaaa... sejak dah kawin ni mmg dah pencen buat2 kuih raye...lagi2 ade si kecik...rindu plak bile tgk konfleks madu nie....tgk la tahun2 depan...nak gak baking membaking biskut raye hehehehe

Ummi Eisya&Amani said...

hihi..rajin gak wat kuih raya..daku,kuih tunjuk je la..

~izan~ said...

kuih ni selalu paling cepat abis dan selalu kena rezrock sebab budak2 suka..mak budak pun suka hehehe

MRS. K said...

kuih ni paling senang nak buat, tapi part nak letak lam cup satu-satu tu paling malas

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

lom start lg..ingat pasni nak buat yg lain lak kalau rajin lah..haha.. ha'ah..weekend ritu demam.. mlm td panas balik.. dah kasi air masak bebanyak..

ummiaqeef said...

@eima

aku dah pesan kat cikgu.. kalau demam suh dia call..

ummiaqeef said...

@lieyalatif

hehe..ala kuih senang² bole la nak buat.. yg tunjuk² pun dah ade byk.. buat tambah² je..

ummiaqeef said...

@~izan~

mmg pun.. nti incik hubby yg ngap2 depan tv ngan aqeef.. kehkeh..

ummiaqeef said...

@MRS. K

mmg pun..lenguh bahu aku smlm duk tuang dlm cup tu..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize