Wednesday, May 4, 2011

soping baju raya..

smlm cuti x de buat ape, tetibe incik hubby ajak g carik baju raya, huhu. non ado nak g jakel ke jalan tar ke, soping kat nilai 3 jek, tiap² thn g kedai yg same, kehkeh.. sampai org kedai tu dah kenal. tp incik hubby kate cari baju saya n aqeef je sbb dia malas nak beli baru. dia nak pakai yg lame je, baju melayu mase kenduri kawin kat belah dia dulu. dia pun pakai sekali dua je duk tergantung kat lemari.

so cari la baju aqeef same kaler cam abah dia dan baju saya yg  bunga2 ala² kaler tu skit. mule nak pow 2 pasang je, last² dpt lg sepasang, yeay! nak buat baju keje yg sepasang tu. pilih² sambil tawar menawar ngan tokey kedai tu dpt la kurang banyak.. sekejap je pegi dah terbang $$$ laki den, ekekeke..


mase saya duk sibuk pilih kain tgk2 abah aqeef dah belikan jersey utk aqeef. dulu saya nak beli abah dia kata panas la ape la.. last² dia jugak yg belikan, hahaha.. 1st jersey aqeef ni, ok x? ekekeke.. mementang abah dia sokong MU, anak jd mangsa, haha..


~abaikan background yg x semenggah tu~

 nota ummiaqeef : korang dah soping baju raya ke? nak tempah baju ape ek thn ni.. ;P


8 comments:

Pn. Zana said...

ambik gambo plastik jer. ambik la gambo bajunye nyer weii:P

MRS. K said...

blom beli.. as usual, beli baju siap kot kat jalan tar nanti.. huhu.. kata taon ni raya kl belah lakiku.. malam raya baru beli lah.. huhu

eima said...

mak mentau aku dah setel kan semua nye .. awal2 lagi die dah tempah ....

tetiap tahun tak penah risau pasal bj raya .... tp tahun nih aku nk pakai maxi je la

♥mama eza♥ said...

aku lom tempah agi..kain ade dah..huhu..

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

hehe..rahsiaaaaa....nti x surprise dah..ekekeke..

ummiaqeef said...

@MRS. K

ok la tu..bese last minit murah² kan. kata tiap² thn raya kg ko? hehe..

ummiaqeef said...

@eima

bagusnye mak mertua ko..hehe

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

aku pun x tempah lg..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize