Wednesday, May 11, 2011

kalau pergi kedai x sah x amik menan..pitam!

lately aqeef sgt demand. asik nak singgah kedai je n then kalau masuk kedai mesti mata dia pandang menan. kalau hari2 camni pitam mak kau! balik taska petang smlm nak singgah kedai. kalau x pegi mau dia berguling dlm kete. mule dia kata nak beli gula2, bile masuk je petronas tu terus dia hala ke tmpt menan.

hampir setengah jam berdiri kat situ nak pilih.. grrrr!!!


yg mane 1 pilihan kalbu?


 agak2 korang menan apekah yg dipilihnye setelah ber 'nego' ngan ummi dia?
kehkekeh.. cer teka? cer teka?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

bersambung di entry berikutnye, kehkeh!

13 comments:

Lizan said...

ahaha..cer teka cer teka sampai next entry... dorang pandai kan.. mula2 janji kan main lagi tanak tu tanak ni..sekali bila depan mata, dorang sudah tukar pikiran laaaa...

MrS. F!zA said...

ceh..saja je bersambung kan entri tu..hahaha rsanya ummi beli semua kot.hahaha

eima said...

ultraman la tu ... hahhaha

fahim pun dah gitu skrg nih .. tp klu abah ade ..
klu mama die tau mama takdak duit ... hahaha
so ngan aku die takan minta mainan + sgt dgr ckp

klu ngan abah die, siap ckp ..."wit ade ..tu lam tu(porch bag abah)"

Pn. Zana said...

nak teka kunun.. :) otomen yg 1 tu kot..haha.

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

cer teka aiskrim kot, atau gula2..sama pesen balqis la ni asal isi minyak je dia mesti nak shoping kat petronas ni...

eB ezrin said...

ha ha ha... samer la anak eB tuh... tapi lately carik buku la plk... ;p
comei jerk tgk dier pilih menan... ;)

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

pitam nak beli sume? hahaha..dah bnyk menan kat rumah tu..

ummiaqeef said...

@Lizan

bese la tu, dia jadi rambang mata kalau dah masuk kedai. kalau x dibeli berguling lak kat situ. ada-ada je..

ummiaqeef said...

@eima

ekekeke..lama tau dia pikir mase aku kasi chance suh pilih tu. bile aku lari dia nangis. dia siap nak amik 2 menan, aku ckp duit x cukup tp dia bukan heran. last2 terpaksa tipu ckp menan tu dah rosak..hahaha..

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

hihi...otomen byk weh kat rumah tu..dah bole buat keluarga otomen dah. tp byk dah kat bawah sofa, bawah kabinet tv, kat bawah meja makan, dapur..kahkahkah!

ummiaqeef said...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

dulu2 mmg dia aim eskrim, gule, cekelat, biskut dll. tp sekarang ni menan la yg dia rembat. siap pakej ngan cekelet lg..x habis rm10 mmg x sah..grrr!!

ummiaqeef said...

@eB ezrin

kat petronas tu slalu dia nak beli buku colouring tu. tp kadang mcm² dia amik sampai ade makcik tu tegur, 'pandainye dia amik sendiri'..ekekeke..ummi dia senyum je la..nak kata ape..hahahaha

♥mama eza♥ said...

hahaha...masak la ummi...tolong bayar yek ummi...hehe..pitam jugak ngan si syuhada ne...kalo masuk petronas asik la nk belon tuh...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize