Thursday, March 3, 2011

update lagi pasal aqeef pegi school

semalam x sempat nak update, bz skit. hari ni pun same dr pagi td dah bz. buat surat - antar surat - amik paper. harini opisboy cuti sampai esok. saya kena la buat keje tambahan. ni baru sempat nak update skit.

nak citer rentetan dari aqeef pegi school 1st day haritu. lepas lunch tu saya call teacher tanye kabar aqeef. dia kata aqeef ok je nangis kejap je pagi tu. siap dah tunjuk hero main gusti² ngan kawan dia. maknye punye la risau, padahal anak x ape² pun, haha. mase amik aqeef balik dr school tu saya intai dari pintu grill budak² sume duduk kat depan tv tingkat bawah. bila saya dtg, teacher dah amik siap² beg aqeef dan panggil, 'aqeef irfan!!' terus aqeef bangun pastu pandang kat pintu. buat muka kesian pegi kat ummi,haha.

2nd day aqeef pegi school, mmg payah skit nak kejut dia bgn pagi, tu pun x sempat mandikan sbb dia tido lagi. tp teacher dia kate x mandikan dr rumah pun xpe sbb pagi² sblm b'fast diorg akan mandikan budak² yang belum mandi lagi pastu b'fast sesame. giler awal kul 7pg dh gerak takut jem la area situ byk t.light. sampai je dia turun kete mcm biase sampai depan pintu taska terus statik x mau gerak. last² saya dukung kasi kat teacher. nangis gak kejap pastu x dgr dah suara dia. waktu balik keje nak amik tu teacher dah nampak kete saya sampai, dah amik beg siap². mase saya sampai kat depan pintu, aqeef dah kat luar dgn teacher, hehe. (pelik camane teacher nmpk kete dah tau? baru 2nd day dah cam kete i,hehe)

harini pulak org kejut x mau bangun. dlm kete still tido sampai la ke taska. teacher amik pun dia still lentok. mase saya reverse kete tu ternampak aqeef dah duduk ngan kawan² dia tp pandang kat luar. maybe dia tgk saya ade ke x kot,hehe. mudah²an lepas ni aqeef bole biase kan diri.

 gambar pagi semalam, punye la malas nak bgn pagi.


gigih kumpul towel utk aqeef. cer teka selai bape hengget?
beli ngan akak kat opis ni je..murah dan berbaloi..i like!



7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

byknye tuala!bape rm tu??

comeynye aqeef tido, hehe...

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

hehe...sblm ni dah beli 2 helai, tambah lg 6helai..hihi...selai rm5 sajork....

eima said...

seb baik fahim byk tuala ... huhu

nampak nye anak kite bakal wrestling bersama la...haha

huhu tingat plak kat fahim nk call la .. tanya cikgu alin ...

Zur@ZaRi said...

zura pun suker kumpul towel... adam pun byk towel sampai hubby kater nak kumpul byk maner lagi?

hehehe... sian dier nak p school...

ummiaqeef said...

@eima

suke tuala tu tebal,saje tambah koleksi..hihi..tu la memula gitu kot, x biase lg..aqeef pun same nangis time nak antar je pastu dia ok..

Ummi Eisya said...

aqeef dah g skul ye.dah besr dah dia..

MrS. F!zA said...

kemain byk lg kumpul towel..tukar2 selalu la.hehehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize