Tuesday, March 1, 2011

1st day aqeef pegi school

start hari ni, 1 mac aqeef start masuk taska. sebelum ni hantar kat pengasuh dari lepas pantang. makcik yg jaga dia tu umur 50-an. dia sayang budak² yang dia jaga mcm cucu dia sendiri, x berkira dan setakat ni xde timbulkan masalah. sedih nak pisahkan tp nak buat mcmcane, dia dah pindah tp masih dalam putrajaya cuma jauh skit dari rumah kami. lagipun nak ajar aqeef berdikari, bagi dia duk kat taska kenal ramai kawan.

malam td aqeef tido lambat, nak tgk cd otomen, lepas habis - ulang, lepas ulang - habis. kul 12mlm x tido lagi. kena marah ngan abah dia, nangis² terus tido. sudahnye pagi td kemain liat nak bangun. kejut bangun terus mandikan. pagi² dah moody sbb kena kejut bgn pagi sampai lah ke taska buat muke(yg ni menurun ummi dia,haha). bila teacher amik, terus melalak² sampai tercampak botol susu, kasut terpelanting. kuat berdrama king betul la anak bujang i tu (yg ni xtau menurun siapa,ekekeke).. suami cuti hari ni sbb 1st day antar anak g school,vole gitu?

saya x sanggup tgk, terus berlari² anak sambil tekup muke dgn tangan dan masuk dlm kereta sandar kat bahu suami. haha. dramatis x? ummi dia kan suke berdrama juga,ekekeke. xde la, lepas bagi aqeef kat teacher, saya tinggalkan pesanan kat teacher sorang lagi dan terus naik kete. masih kedengaran suara aqeef menjerit², emosi di situ. haha. x sanggup duk lelame terus blah. jem lah, next time kalau sy antar sendiri kena kuar awal lagi. kui bape pula aqeef kena bgn ni? aiyak!!

semoga aqeef behave dengan kawan baru dan teacher. lepas abah aqeef antar saya pegi keje td dia singgah kejap taska tu. tp aqeef dah masuk kelas kat tingkat atas. teacher kata dia dah ok x nangis lg. x sabar nak tau citer dr teacher dia balik ni. cepat la kui 5.. huhu.. tu baru antar anak masuk taska, belum darjah 1 lg, haha. kena kuatkan mental dan emosi untuk hadapi sume tu.


4 comments:

cikmOt said...

ha, ok la dia tu...first day kan...
ti nengok la...dia sekelas ngan irfan la tu...
hehehe

ummiaqeef said...

@cikmOt

tu la kak,hope dia bole bawa diri..

eima said...

taska mana ek .. aku pun belum pegi daftar lagi ....aku ingat nk hantar kat generasi tu still ade kosong...aku kan dah tak hantar fahim pegi umah pengasuh die tu....

ummiaqeef said...

@eima

aku antar kat generasi la tu. same tmpt ngan irfan anak cikmot ni. hantar la kat situ.

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize