Tuesday, March 8, 2011

tugas berganda..

lately bizi sikit kat opis. saya ada 2 bos sekarang, hehe. memandangkan eza, my bff a.k.a PA lg 1 kat opis ni  cuti bersalin, saya yg kena tanggung kerja dia. bos dia minta persetujuan kat my bos nak mintak saya tanggung kerja PA dia. memandangkan bos dia tu timbalan kepada my bos, keje pun berganda la. mujur la keje dia x banyak sgt dan pandai berdikari, huhu..

so, nak curi² masa BW pun terbatas. ni pun dah lame taip x sudah². dgn menahan sakit perut x ilang lagi, siap pakej cherry berry lagi. dah la toilet jauh dari opis ni, penderaan mental betul lah. mase belum menaip tp byk idea, bile benti kejap dah ilang pulak nak taip ape. cerita random je la..

2nd day aqeef pegi school for this week same cam smlm juga nangis. maybe weekend dah sedap duduk rumah. ciwek betul la aqeef ni, ikut perangai sape la gamaknye? pg td mase antar aqeef nampak eima antar fahim. bile jenguk kat dlm fahim masih nangis sambil baring ngan bantal bucuk dia,hehe. sampai simpang masih dgr lagi suara mamat 2 org tu. agaknye anak kami je cenggitu kot? haha, sabo je la nak oi..

dialog tiap² malam dan jawapan yg same.

ummi : esok aqeef pegi school tau.
aqeef : tanak!
ummi : nape tanak? kan ada teacher, ada kawan ramai..
aqeef : tanak!

tapi waktu balik amik tu elok je pun. ceria je siap salam and babai teacher dia. kalau reverse kereta lalu balik kat dpn school tu mesti dia suruh buka tingkap nak babai teacher, haiya!
budak x nak pegi school..*pic hari sabtu*
nota ummiaqeef : sejak sakit perut ni nak makan pun x lalu..nyampah la. merasalah makan mcm org berpantang..*sigh*

8 comments:

MRS. K said...

tanggung kerja? aku kaya!!

eima said...

hahaha
o0o pas fahim masuk dlm skool tu ..aku gerak ke keta ... pastu aku dgr budak lagi kuat menjerit tu aqeef ek ... ptt la aku rasa cam bkn suara fahim kekeke

tu la ptg ok je ... pagi2 tuh tak mo pegi ...
siap menangis dr rumah lagi ...sabo je la .. tahbila la 2 budak kecik ni nk minat pi skool cam irfan anak Cik Mot tuh ...

Nad @ MamaZakwan said...

mesti ummiaqeef dah kurus ni, huhu^_^

eima said...

@MRS. K

wei PA mana leh tanggung kerja .. klu amik tangung kerja automatik eluan 2 kite layak tu tidak dibayar...

tah la ...itu yg CC kat opis aku ckp waktu aku wat kerja PA pengarah 2 tahun lepas

ummiaqeef said...

@eima

tu la pasal..masih belum biasakan diri lg tu..

pasal tanggung kerja tu dulu aku pernah tanggung kerja eza ni gak mase dia bersalin anak 1st tu, dapat je elaun tanggung kerja.

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

xde kurusnye..x berubah pun,hahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said...

yay!! kaya! kaya! kaya!

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

kaya ke? alhamdulillah ada la rezeki lebih skit tp tu pun xtau bile dpt, mungkin eza dah naik keje kot baru dpt. cam dulu,hahaha..merasalah korang kepsi ke nanti,ekekeke..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize