Monday, February 21, 2011

kegelapan..

morning uolls...

~gambar hiasan~

dah b'fast? nak story pg td kat rumah saya blackout! ingatkan saya lupa bayar bil, haha. tersedar dlm kul 4 pagi kepanasan, rupenye kipas off. ingatkan laki i switch off kipas. bile bgn nak on kan x boleh. mmg sah blackout! terpaksa la tido dlm kepanasan. sedar² alarm bunyi kul 6pg. siap msg eza, jiran dpn blok mtk tlg tgkkan rumah saya je ke yg gelap or 1 blok. dia kata 1 blok saya gelap. masak! merasalah bersiap dlm gelap. dah la xde lilin, suluh dgn lampu hp je. x paham camane budak ngan bapak budak tu bole tido x sedar sampai pg, haih!

mujur mlm td dah siap iron baju. tp konon malas nak iron tudung lg, tetibe xde eketrik. hambik! terpaksa pakai baju lain yg x perlu iron dan shawl je sbb shawl kan x payah iron x nmpk renyuk sgt. nak cari inner tudung ngan shawl pun amik mase tau, takut salah kaler, haha. touch up² ala kadar, pakai tudung pun nmpk bayang² je kat cermin. mujur x nampak *menda* lain, mintak simpang!

aqeef mcm biase, org angkat pun x sedar. duduk kat buggy sorong dia sampai umah pengasuh, pun x sedar jugak. x tahu la nak g school camane nti. ape x nye, mlm² tido lewat layan dvd dulu. kalau x kasi mule la nak mengamuk. start next month aqeef masuk taska, pengasuh dia nak pindah. kena la bgn pagi² mandi. bole ke ni, mcm nak antar anak sekolah darjah 1 pulak,haha.

 ~gambar selingan~
mase majlis sambutan CNY kementerian rabu lepas.
pic from my fren's hp. dia baru emel pic ni, saje menggedix. sila la mutah ijau!

nota ummiaqeef : bos outstation, bole rileks skit, hehe..

6 comments:

eima said...

tu aku pelik tu ... sbb tadi aku tgk ko pakai bj cam ade byk rona light blue ..yeke ...hahaha

pesal tak dak karen ??heee tak penah terjd lagi nih ...gile dah la aku jenis iron bj pagi hari ...mampus

Shinnaz Ahmad Rasid said...

phewwit!

Ila said...

mesti panas kan..hehehe..

ummiaqeef said...

@eima

cet! tu la pasai, kadang iron baju pepagi gok tp smlm sblm tido terasa nak iron baju dulu tp x pakai jugak baju tu, sbb tudung x sempat iron. haha. sblm ni pun x pernah terjadi tp xtau nape smlm bole jadi. ade org sabotaj kot.haha

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

eleh, nak kata aku cun la tu...mekasih... ;P

ummiaqeef said...

@Ila

mmg panas tp sbb pagi maybe x rase sgt la..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize