Tuesday, February 1, 2011

GDO @ MV

lame x update blog, balik2 itu je ayat yg keluar bile dah lame x update blog.
harini cuti hari wilayah, uolls ke mana?
mesti ramai yg amik cuti extra esok dan balik kg kan?
saya? non ado plan lg..
nak balik kg, risau kan banjir yg melanda.


GDO @ MV? ape tu?
sape terror sila teka...




















maksudnya......adalah.............




















Girls Day Out @ Mid Valley!

sapa jawab betul, sila tepuk tangan!!!

harini disebabkan suami x cuti coz dia keje di selangor, saya pakat dgn geng se'opis nak berjimba di MV.
nak harap suami bawa? mase couple2 dulu ade la sekali dua dia bawa ke sane.
dah kawin? non ado uolls. kadang teringin nak pegi ke mall2 yg ade di lembah klang ni.
aqeef mcm biase, transit rumah babysitter kejap. bukan x nak bawak tp memikirkan keadaan nak naik tren berhimpit2, turun naik tangga bagai,tu blm adegan kejar mengejar lg. x sanggup mak nak!


lapar tahap max nih

tujuan utama nak jalan2 je sambil menikmati balance2 sale yg ado.
brg yg dibeli mmg betul2 mengikut shopping-list. 3 brg je? bravo! syok sendiri? dulik!


ni kaki lenguh lg x hilang nih. haha. rasain!
ptg pulak rasa mcm letih nak memasak. alasan kan? terpikir kat kepala ni,ade pasar tani lah hari ni. rehat kejap pastu ingat nak cari makanan kat pasar tani.
pegi 2 beranak ni. abah aqeef balik lambat skit. beli kebab 2 keping ngan kuih deram, tetibe hujan. seb baik stand by payung. bak kata pepatah, sediakan payung sblm hujan. tp kami mmg bawak siap2 coz dah nampak rintik2 ujan kat cermin depan kereta.
hambik! dengan tgn bawak makanan, sambil dukung aqeef sambil pegang payung.
kalau ade sesapa nampak perempuan terkocoh2 pakai track bottom polisas dukung budak sambil pegang payung ngan makanan tu la acik roxy! haha.

jiwa sedang gundah gulana, sebab sentap dgn roomate saya. tahu kan siapa.
kalau sentap ni, suke sgt buat muka pastu tetibe jadi rajin.
basuh baju yg blm bertimbun lg, lipat kain baju habis kosong ampaian.
sempat lg iron baju keje dia utk esok. bagus x?
so x membuang masa di situ. sambil sentap sambil buat keje.
bagus gak sentap2 ni kemas skit rumah kan..haha..

nota ummiaqeef : panjangnye karangan harini..cerita 3 in 1. cam instant coffee pulak. hrm..

menulis sambil fikiran melayang.

10 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wah! shoppin sakan ;p

Pn. Zana said...

haha.best tuh outing ! sy plan nak outing gak on next week . suh roomate jaga anak .. x kose nak bwk anak. melasak-berlarian-nak naik escalator je kijenya dlm mall. cm ne tuh. huhu. mmg pung, kalu sentap ngan roomate mmg tetibe jdi rajen. protes la konon..haha.

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

biase je, beli kasut jalan, baju jalan selai ngan legging aqeef je. hehe

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

sesekali hang out ngan kengkawan best gak kan. xde sape nak larang, nak marah, nak muat muka bagai..jalan lah sampai kaki lenguh xde sape pedulik..wakakakka..

♥mama eza♥ said...

heheh bestnyer sopping..jeles i...kalo la larat dah lame folow...heheh..sentap ngan room mate..adoi nape la..hahaha

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

seb baik ko x ikut, mmg berasak2 la dlm komuter. kau nti dah bersalin bole soping puas2 ek..besela sedangkan lidah lg tergigit,hahaha

♥mama eza♥ said...

kahkahkah...ye aku akan pastikan pasne sopping puas2...

CiK JuE said...

...nak tanya hadiah FM ari tu dah dapat belum....rupanye kita sebelah opis jekan ...cik jue kat JPA Kompleks C ni je...
ari ni ikut suka nak pakingkat mana....

ummiaqeef said...
This comment has been removed by the author.
ummiaqeef said...

@CiK JuE

sudah..dpt keychain penang..ade update kat blog haritu..tq ye..

ye ke,saya kat kompleks D je..hehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize