Thursday, February 17, 2011

feberet fruit aqeef

harini terlajak tido (lagi?). gara² dah set alarm jam 6pg tp matikan. tu yg sedap je lelap siap termimpi² lagi. sedar² je dah terang,haha. heaven kan?

smlm ada majlis CNY kat opis tp kul 4ptg baru nak start? high tea je la. xde snap gambar, sbb masing² dah kelaparan,haha. malas citer ar.. balik rumah smlm x makan dah. kenyang sampai malam. suami makan murtabak gergasi je, gergasi? scary x? suami tgglkan sepotong kecik utk saya. apakah? mmg sy x nak pun..tp dia mesti nak tinggalkan skit utk saya..hehe. saya masak lauk utk aqeef je. lepas makan nasi, aqeef buka fridge, 'nak uah(buah)' sambil tunjuk buah dragon yg dia request mase di pasar tani selasa baru ni. terpaksa la potong kan. 'awak uah wiwi' (bawak buah depan tv) sambil bawa mangkuk ke depan tv. saya potong separuh je, separuh lg simpan.

dia ngap ngup ngap sorang², saya ngap skit je. dah habis dia mintak lagi, 'uah agi'... saya kata dah habis tp dia x percaya coz dia ternampak saya simpan lg separuh. terpaksa potong lg separuh dari separuh dan sorokkan x kasi dia nampak. dia ngup ngap lg sorang² sampai habis. kendian dia mintak lagi, 'uah agi'.. terus saya ckp, jom main abc. dia pun ckp, 'abc' sambil tinggalkan mangkuk tu.. yea berjaya! bukan x kasi dia makan buah tu tp dia mkn byk sgt hampir sebiji tu. xtau la budak kecik elok ke makan buah tu? nanti dia poo poo kuar bijik² itam tu, yeks!


habis merah mulut mkn buah tu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


selain buah dragon ni, feberat fruit dia ialah pisang. tp haritu nak beli pisang dia dah nampak buah dragon ni dulu. so dia x nak pisang, haih! dah pandai demand ye..anak korang suke mkn buah apa?

mode : belum sihat sepenuhnya.. uhuk-uhuk! hak...tuih!

8 comments:

MRS. K said...

hadif suke pisam!!!!

read : pisang.. heheeh

Mrs. Hakim said...

aku rasa budak bagus makan buah.. nak2 buah pisang tu, senang penghadaman dia.. kau la yg kena hadap nanti.. hehehehe~

Pn. Zana said...

Ammar suke nana (read: banana) :P

eima said...

fahim suka mkn buah lai hijau tuh ...
epal hijau
pisang
karrot <-- nih buah ke ...hahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said...

bukan budak je..aku pun sukaaaa...aku suka makan stroberi coklat..feeling datuk K boleh? haha

ummiaqeef said...

@eima

epal hijau? aqeef x suke sgt. dia kata, 'acam' (read as : masam)

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

datuk k ke datuk ct? hahaha

Ila said...

faiz suka buah rambutan..tp kena tunggu musim kan..skrg ni dah start musim rambutan..satu kilo dia sorang je makan..huhuhu

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize