Monday, January 10, 2011

update weekend..

biasenye on weekend, pepagi lg saya dah proses langsaikan keje rumah. basuh kain-buat sarapan-sapu rumah-kemas rumah-mop lantai-masak lunch-lipat kain-sambil-tgk tv,mandi-sambil cuci lantai, hehe.. sabtu tu saya masak nasi ayam tp x sempat snap gambo coz hp saya x siap repair lg. what the heaven? malas nak pakai camera gajah. masak lebih supaya dapat makan sampai ke malam, haha. petang out to kajang nak jmpe someone kat sate hj samuri, so dah alang² sampai sane, pekena sate sbg hi tea. ekekeke.

ahad pula pepagi buat sarapan-mihun-dan bermalas-malasan dpn tv. tgk rancangan jalan² cari makan terliur tgk serena anak chef wan makan. konon x nak masak dgn harapan suami ajak kuar jenjalan. tp hampeh! last² perut bunyi terpaksa ke dapur jugak. rebus tulang je 3-4 ketul buat sup. then goreng udang dan sotong celup tepung. jadi la dr x makan. hehe. sedap jugak mkn panas², sup tulang tu capur ngan sambal kicap cili api tu bg rase berapi! syedap... haha.

petang pegi giant equine kejap (1st time pegi) konon nak cari brg. x suke la brg² kat giant mcm agak mahal dr carefour. that y saya suke soping groceries kat carefour berbanding giant or tesco. bese time weekend carefour buat promotion. eh, tetibe iklan carefour pulak. hehe. alkisahnye suami ade beli barang kat giant jumaat mlm tu. tp brg-cap-ayam so mcm x berfungsi dgn baik. so pegi la semula coz ingat nak tukar. tetibe customer service kate x leh tukar selagi dia x refund balik duit tu. kalau nak tukar jugak kena pakai duit lain, cait! what the service? dia kate duit refund tu dlm 2-3 weeks baru dpt. last² suami hangin ajak g carefour pulak. beli 2x ganda harga tu dan ada nama skit tp puas hati la.

sekian citer weekend saya. cam karangan bahasa melayu pulak. ahaks!

x bestla xde gambar, attach sekeping gambar dak bertuah ni.

~pict taken by aqeef on december 2010~



2 comments:

Ada Dalina said...

rajinnyaa ko bett...wiken pon main msk2...aku time wiken la plg malassss...hahahahaha....

ummiaqeef said...

@Ada Dalina

ko tau je la si amin ni dia lg suke mkn kat umh dr kat luar,nyampah je..nak rileks skit pun xleh,haha..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize