Thursday, January 20, 2011

uolls ke mana cuti thaipusam?

hari ni cuti thaipusam, uolls g mane?
pagi ni kami b'fast nasi lemak, saya beli kat stall makcik dekat area rumah ni. gosip2 skit ngan makcik tu, pastu dia bg nasi lebih. semoga murah rezekinya.. kenyang sampai tenghari, haha.
smlm diskusi ngan suami dia kate nak ajak g SP harini. td buat2 tanye, jadi ke x? coz peluang camni jarang dapat..hehe..pastu dia suruh siap. lompat2 keriangan..tp...dlm hati je..

 suke curi sunglass ummi tau..

hari cuti mmg crowded kan di mall. sbb tu la suami x berapa gemar ke mall mase cuti2. tp disebabkan dia dah janji smlm, dia terpaksa tunaikan, haha.
nak cari parking je hampir setengah jam. mujur mood suami baik, kalau x.. mmg dah pulang ke pangkal jalan.
jalan2 jeling2 saja ye coz tahan nafsu. non ado soping utk saya.
percaya x? sila percaya ye.
suami je beli brg keperluan katanye, saya jeling2 saja.
nak cari kasut jalan tp x jumpa yg berkenan. akan teruskan pencarian nanti.
sedih coz kasut jalan baru bulan lps beli dah koyak. :(

teman suami beli barang, tgk2 dah kul 3ptg. g cari makan, suami request TCRS.
TCRS again? gune voucher free pai tee, kenyang sampai malam..
tapau duren pancake again.. sayang nak makan, ade dlm fridge lg..hehe


aqeef suke duduk kat en.itik ni..

tp suami ada belikan ini utk saya. AWAS! bukan pakaian yg wanita itu pakai ye. tapi tali skipping!

jump rope

haritu saya ada ckp yg saya nak bersenam. nak jogging mmg non ado time lah. 
ape lg nak buat? buat keje rumah pun x kurus2? kurang makan pun x kurus? 
saya hint nak tali skipping. tetibe td dia belikan. hehe. x tahu la berhasil ke x?
td baru skipping lbh 20 lompatan dah pancit.. apekah??
sebenarnye bole lbh byk lagi tp aqeef kaco, x senang lah. ini bukan alasan ye, mmg aqeef kaco. dia sibuk nak lompat skali, hehe..

nota ummiaqeef : tetibe rase lenguh pulak kaki mlm ni.. sbb berjalan or skipping? hahaha..

10 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hahahhaha...marilah kita kuruskan badan..;p

MrS. F!zA said...

bgus tu..kita dlu sblm kahwin mmg jga bdn dgn jump je..blk keje trus buat dlm rumah..dh kahwin pon ada buat..pstu tali dh putus trus stop..kekeke

Ada Dalina said...

chaiyok bett chaiyok..skipping jgn x skipping..hehehe

mama_auni said...

duk umah jek smlm...huhu

eima said...

weh bergegar rumah .. marah org bwh karang sila melompat kat pdg ye ... harap maklum ..hahhahah


encem nye aqeef ..seyes

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

jgn lupa jogging date kite next week!

ummiaqeef said...

@MrS. F!zA

hehe..kite baru nak start nih..huhu

ummiaqeef said...

@Ada Dalina

lenguh kaki weh! baru sekejap dah pancit..

ummiaqeef said...

@mama_auni

weekend ni jalan la puas²..hehe

ummiaqeef said...

@eima

i lompat slow je tau,hehehe..

tq auntie.. ;P

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize