Tuesday, January 25, 2011

benci lah!

lunch time td konon nak g post office, nak kuarkan duit asb skit. g la post office kat alamanda. kat alamanda  sejuk skit, ade aircond kekdahnye. alasan kan? tetibe lepas buat urusan semua tu, nak g cari makanan la, lapaq.. tergerak hati nak check tiket parking. bawak beg kecik isi wallet, hp, kunci dsb. tetibe korek² dlm beg tu x jumpa tiket. cuak!

siap patah balik tengok kat jalan yg saya dah lalu. sampai la ke post office balik, mmg x jumpa.. panik giler! x suke la situasi mcm ni. td mase kat post office nak amik ic dlm wallet mmg ade nampak tiket tu dlm beg. tp camane bole hilang? beg x bocor pun. haih! ini sudah mendatangkan amarah! salah sendiri nak marah ape hal? x tau la may be la kan tercicir. tepaksa la terkedek² pegi management office kat basement tu nak bayar. mula tgk kehilangan tiket, RM10.50. dlm hati kata, xpela.. RM10 je pun. tetibe sampai sane, dia tunjuk, RM25 utk kereta. yg RM10.50 tu utk motor. choy!

menggeletar gak nak kuar duit free² camtu. mentang² la saya baru kuarkan duit, cait! x gune punye tiket. mase ni la nak ilang pulak. selama ni x pernah lg ilang. paling kuat pun cicir kat tepi kereta. tp jumpa balik lah. mmg pengajaran sungguh la. len kali simpan dlm wallet je. bencilah! benci kelam kelibut! benci panic! benci perasaan tu. beli makanan terus balik.

sempat tapau ini je.


nota ummiaqeef : x selera nak makan... : (

6 comments:

Ada Dalina said...

huhu..aku pon benci kalo cam gitu...
xperlah, xder rezki..tau2 jer gaji hr ni ekkk?

eima said...

die tau ko byk duit tuh ....
jalan kaki je la weh cam aku ..hari2 pegi

Pn. Zana said...

ala..ciannya.

banyak gak tuh. sy faham perasaan tuh..:D

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ala...dia tahu2 je gaji...;p

wan sujaihah said...

cuba akak cari2 balik..tiba2 aper...makin sakit hati lah..he he he

ummiaqeef said...

redha je la..xde rezeki smlm kena bg duit kat org free²..haha

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize