Thursday, December 30, 2010

uolls dah pasang azam baru? saya berazam.....

tggl esok je sehari utk tahun 2010. lusa dah melangkah ke tahun 2011. maka usia pun akan bertambah lg 1. tp lom masuk 3 series lg kira muda lg lah! ahaks! citer pasal tahun baru ni,azam tahun 2010 ni dah tercapai ke? err,saya pun dah lupa azam saya. tp dah pasang azam baru! mudah2an saya dapat disiplinkan diri utk mencapainya. insyaAllah..

secara randomnya,saya berazam utk kuruskan badan! fyi,berat badan saya naik mencanak. nak kate ade isi,rasenye mcm xde,hehe. takut lah tgk mesin penimbang. nape x berganjak2? mesin tu rosak kot. haha. jgn veranganlah! dah dasar gem** tp nak salahkan mesin, haih! at least nak bg berat tu turun lah. x sanggup woo tgk wajah sendiri dlm gambar, rase nak pitam! oh ya, bila mengadu domba pd suami, jawapan beliau,'bagus la gemuk,pandai abg jage bini..' saya,'grrrrrr!!!' perli ke hape? cait!

ok,azam lain ialah nak saving lebih. skarang ni saving juga tp start thn baru ni nak tambah lg jumlah saving tu. alternatif saya nak saving selain loan asb,saya buat saving melalui potongan gaji. selain tu,ada juga saving lain. ianya adalah utk kegunaan mase depan kami sekeluarga. ;P so,harap kami akan lbh berdisiplin dlm urusan kewangan. saya susah skit nak saving kalau xde komitmen. sbb tu saya buat tolak gaji dan bg kat suami suruh simpan. kalau x buat camtu mmg habis mcm tu je la kot,hahaha. coz saya pantang ada duit dlm tgn,laju mcm air. kalau cenggini haruskah pejam mata masuk shopping complex?

lagi azam ape ye? saya ingin menjadi isteri dan ibu yg lbh baik. menjadi pekerja yg lbh cemerlang, gemilang dan terbilang! wah,berkobar-kobar! setakat ni,itu aje yg ada dlm fikiran ni. kalau ade tambahan azam, later saya update! haha. no idea la. sabtu ni ada kenduri sepupu suami. tiap2 mggu ade org kawin,hehe.


ini la kelemahan saya! hasil foya-foya smlm..
mujur tgh YES. puas hati!
belian penghabisan tahun. no more soping after this! yeah!

nota ummiaqeef : go roxy go! chaiyok!

4 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

soping kat mane tu??bestnye!

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

3 shopping mall terjah dan setiap 1 mall ade beli,hehe..

lien said...

happy new year..:)

p/s: layout kita sama la??huhuhu

ummiaqeef said...

@lien

jgn risau,sudah tukar mula buat tu x perasan..hihi..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize