Tuesday, December 21, 2010

bukannye lupa tetapi x ingat....

mcm tajuk lagu sape tu penyanyinya,lupa lah. ha tgk blm ape2 lg dah lupa. tak tahu la sejak bile penyakit lupa ni semakin menular. pergh,ayat skema giler! dulu mase amik sekolah menengah suka buat ayat *menular* utk karangan. paling saya suka buat rumusan. sbb cikgu ade ajar cara2 nak buat rumusan yg betul,hehehe. tp saya cume dpt 2A je utk BM. 1A utk math. haha. patutnye saya jd pegawai bank kan???

ok,sudah lari dr topik. isu di sini ialah saya pelupa. situasinya seperti nak keluar rumah terlupa saya dah tutup suis iron/kipas dll. coz pernah kipas still on dr sblm keluar sampai balik semula. suis iron kadang dah tutup sebenarnya tp mcm was2 kan, dah kunci pintu ni tp gigih bukak balik pintu coz nak check suis dah tutup ke blm. haih! sbb tu slalu suami turun dulu kat kereta dan saya lmbt turun. buat sport check dulu. paip air pun saya pernah lupa tutup. suami bebel² je bila dia perasan air mengalir kat toilet. byk la bil air bulan ni. x tahu la,nak kate sejak eksident motor sblm SPM dulu,bole pulak jawab soalan SPM,haha. ape yg saya fikirkan?

paling kerap berlaku ialah lupa dah lock kete ke blm. padahal dah tekan lock tp bile jalan 3-4 langkah dr keta mula la was2, patah balik dan check. kalau dah jauh tu,sambil jalan sambil ingat dah lock ke blm-dah lock ke blm. kadang siap tanye kawan sblh yg same2 naik kete tu tlg ingat. apakah? kete saya ke kete dia? uiks..rase cam blur2 gitu.apakah uolls pernah alami situasi yg sama?

kadang ingat kadang lupa,terpaksa catit utk remind myself. nak pegi shopping kena catit kat henset barang yg nak beli. kalau main ingat je gerenti ade yg tertinggal. nyampah la!


nota ummiaqeef  : tgh list brg nak beli kat pasar tani ptg ni. mintak² x hujan la ptg ni..

7 comments:

wan sujaihah said...

saya pun ader penyakit camtu dulu...tp bila pk2 balik..patutlah selalu lupa..saya kuat berhayal@berfikir semasa buat sesuatu...

pastu bila saya focus...skang ok dah :)

ummiaqeef said...

@wan sujaihah

tu la..dah jd mcm penyakit je..

::Mamalyna:: said...

rozi, akak pun penah... lupa tutup kipas, lampu, suis iron dan mcm2 lagiler..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

woit! ke ko buat entry ni tok aku..huwaa..sampai skg aku lupa roxy brg aku nak bg tau..hahaha...

eima said...

a'ah dah prasan slalu jumpe awk kat lift kan .... haaa dah ingat bila recall balik ...nanti tego tau

eima said...

ko sama cam aku ...
slalu je cam tuh ...
bab iron mmg sama ..klu lupa Fahim jd mangsa kena ngaku kesalahan mama .. takut abah marah .. hahha seb baik la slau pusing balik jd kosong temp. tu

Ummiamsyar said...

sama la kita...baru anak sorang, wayar dh putus teruks.. huhuhu

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize