Thursday, December 16, 2010

apalah nasibku....

nak tahu, sekarang ni saya dah xde chance nak tgk citer kegemaran, xdpt tgk berita, xdpt bermalas-malasan dpn tv. ini sume gara² aqeef addicted wif this kartun :
.

.

.

 .

.


i hate u! 


dah pernah beli cd ini juga. sebelum ni dia x kisah sgt, tgk pun kadang² je. sekarang ni, dia balik dr umah pengasuh je, 'ackkom'(backkom)! sampai ke malam la dia asik tukar² cd 1 dan 2. sampai saya dan suami dah hafal. sblm ni time saya bersiap nak g keje around 6.30-7pg akan ade kartun ni @ astro ceria dlm 10min camtu. tp sekarang ni aqeef non ado nak bgn time tu lg..slalu kalau saya nak kuar rumah dia masih di atas tilam lg. terpaksa hangkut aqeef pegi rumah pengasuh. sampai umah pengasuh masih dlm keadaan g sama, x terjaga. gara² tido lewat around 12am ke atas.

situasi mak,bapak,anak mase terpaksa tgk cd tu :

bapaknye : erm,lepas ni mesti dia bla..bla..bla..

maknye : x la..lepas ni dia...bla..bla..bla...

what the life????

anaknye : baring sambil letak kedua tgn kat bawah kepala cam org besar. siap gelak² bila part lawak. fyi, kartun ni tiada dialog, cume ade soung effect je..haha.


yg baiknye saya dpt masak or buat keje umah dgn tenang tanpa gangguan. yg x baiknye,saya xdpt tgk tv...uwaaaa!!! nak layan internet malam²,abah aqeef pulak conquer laptop. uwaa!!! saya disabotaj oleh mereka. ini tidak adil! sampai bilakah ini akan berakhir? salah siapa? *ketuk kepala sendiri*

nota ummiaqeef : suamiku, lcd tv 50' plizz!

yang benar,
isteri dan ibu yg teraniaya

5 comments:

Pn. Zana said...

hahaha. ..nk gelak dulu ..kecian pd Ibu & isteri teraniaya..

plzz, belikan tv baru !! :D

sabar je la. Ammar skarg die mmg x minat lg nak addict pd cite2 kartun. tp akan dtg la kot kan ?

Sidratul Muntaha said...

aku pun suka kartun ni.
ahaha..
ong tadak la menatang nih!!
hauauah
selalu layan dgn setot.

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

hehe..kesian kan? tunggu la nanti ammar dah pandai demand..huhu

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

kadang tu kalau xde keje layan gak..asik kena je dia,ibarat dah jatuh ditimpa tangga terpijak taik ayam..hahahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hahahahha....go aqeef! go aqeef!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize