Monday, September 6, 2010

akhirnya saya dapat juga..

mcm entry jakun kan? hari merdeka lepas saya pegi soping ditemani rakan.. mane incik suami? mane aqeef? jawapannye ialah.....mase incik suami tgh tido lg siang hari tu,saya bisik kat dia,mau keluar pegi alamanda la..incik suami yg sedang mamai2 buka mata sikit dan tanye..pegi dgn sape..buat ape..bla..bla..bla..setelah berpuas hati,dia pun setuju...yess! bukan ape,saya lg suke soping sendiri dari pegi dgn incik suami..hihi..bese la..dia nak cpt je..saya pulak cerewet dan lame bab2 nak pilih brg ni..gerenti menimbulkan kemarahan dia,tambah pulak bulan pose ni,mesti cpt nak marah kan..hehehe...aqeef pulak saya pos aqeef kat umah BS kejap..hehe..aci x? leceh la bawak dia,xdpt soping dgn tenang..ehehe..panjang betul intro saya..lari dari tajuk ni..

sebenarnya tujuaan utama nak cari sandal dgn suar aqeef dan ade beberapa brg lg saya x ingat la..hehe..sumer brg yg nak dibeli mmg dpt tp mesti ade tambahan..kenape ek..tp kan mase kat care4 tu ternampak oven murah dr biase..offer mase nak raya ni je,so saya sambar 1..mmg dah ade dlm list kat kepala ni tp x list pun utk hari tu..tibe2 nmpk harga murah dr biase..harus la rembat ye..normal price pensonic oven, RM100++ tp offer ni RM99 he..eh,pandai ke buat kuih? hahaha..xpela,kalau ade mesti nak buat kan? boleh caya kah? hehehe..

hasil sopingan..

sandal aqeef..
baju saya je 3 helai..tiada dlm list sebenarnya..hehe
selai je baju incik hubby sedondon ngan saya yg hijau..
suar aqeef selai..
dan yg petak biru tu adalah penimbang..
berat saya?? uwaaa!!!! nape x turun2 nombornye?
tp pelik,kalau pakai suar rase longgar dr biase..


 gini la rupenye..



1st trial...puding roti..
bese org letak kismis tp saya letak ceri nak naikkan seri..hahahaha..


 2nd trial..cornflake madu..

nota ummiaqeef : dah kul 12mlm x tido lg ni,gerenti esok kat opis ternguap2 je..aiyak!




7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

sodapnya ouding roti tu, huhu..
bile dh ada oven, baru semangat nak buat kuih @ kek kn?hehe..

Sidratul Muntaha said...

ahaha..
ni oven raya namanya..

ummiaqeef said...

@Nad @ MamaZakwan

itu la..mule2 je semangat..lame2 xtau la..hahahaha..

ummiaqeef said...

@Sidratul Muntaha

hehe..2 in 1..dpt juga la buat kuih raya sejenis..hehehe..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wow! suka puding roti..ajaukan..hehe ;p

mamamarissa said...

wah!!! sakan tul...siap beli oven tue...nak tempah biskut raya bleh??? :P

sumysya said...

puding ke tu? aku nmpk cam pizza jer...aku pn x suka shopping ngan laki aku...tp terpaksa gak la pi ngan dia sbb tk leh drive sndiri lg...maklum ler pompuan mesti suka membelek lama sblm membeli...tiap kali shoping mesti kena marahnya n moody jer dia...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize