Wednesday, July 28, 2010

cerita ikut suke den..

morning uolls...ngantuk la pagi ni..
pagi td jage kul 4lbh sbb aqeef nak minum air..
haus agaknye berpeluh²..
buatkan susu terus dia nak tgk tv pulak..
ajak tido dia xnak terpaksa la layan tgk tv..
skang ni nak kurang kan dia BF..
kalau boleh nak stopkan terus..
susu pun x byk dah tp dia still nak ngempeng (bahasa jawa)
almaklumlah lg 2 bln nak masuk 2thn..
mcm mlm td dia nak BF saya ckp kat dia sakit la xleh nenen..
cian gak tgk dia x jadi BF last² ajak dia tido..

berbalik pada citer dia bgn pg td tu..
lps menyusu dan tgk tv tu..
last² dia terlelap gak kat sofa tu..
i jugak yg x dpt lelap sbb dah kul 5.45pg..
sempat i basuh baju ngan goreng nugget..hihi
sambil tunggu mesin siap basuh i ngap nugget 2 ketui..
so pg ni bawak bekal nugget 4 ketui..
sbb 4 ketui lg buat bekal aqeef ke umah babysitter..
so,pepagi yg sejuk ni mata pun jadi layu...
seb baik bos i meeting dah pagi ni..
leh lirek² eh rileks² skit..

lately saya rasa mcm boros je..beli itu beli ini..
kadang² bile dah beli rasa menyesal pulak..hahaha..
dah la byk nak gune duit ni..nak g sane..nak g sini..adoi..
dah merapu meraban marang kerapu marang kepunden..
k la..nak buat kije jap..daaa..

nota ummiaqeef : mcm x best la entry xde gambo..

5 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ok.lepas ni jgn soping. :p

mama_auni said...

roxy sudah melepasi aku ne sopping bagai...okeh aku sudah xdek sopping bulan ne

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

ye..ye..kena beringat..kena disiplim cam dolu2..tp nak raya ni kena soping byk..camane tu??

ummiaqeef said...

@mama_auni

soping bersebab..nak g jalan katanye..hahaha..poyo je..nk raya lg ni..duit backdated lambat tui masuk ni..erm..

Ada Dalina said...

alolo..siannya ummi, siannya aqeef....

huhu..aku skang mmg tdo x penah ckup bett oiii..
almaklumlah beranak kecik...
bestnya kalo dpt tdo dr mlm ni smpai mlm besok...
ahahahhaa...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize