Monday, July 26, 2010

aqeef nak adik x?? "nanak!!"

afternoon..huh..lame x update..agak kekurangan mood utk berblogging..blogwalking je kebelakangan ni..kali ni nak citer pasal anak teruna i yg dah semakin banyak kemajuan..skrg ni dah bole ckp skit²..dah kenal kalau tunjuk org tu org ni..kalau ajar dia sebut bole ikut,tp word yg dia x leh ikut dia diam..hehehe

abah (bah)
bas / kpl terbang (baaa)
kakak
nenek
car
kuku (koko)
susu (cucu)
nenen
mamam
mama
papa
buah
nak
tak nak (nanak)
dan byk lg tp xkan nak tulis sumer..hehehe..

anggota badan dah kenal..suke tiru gaya iklan lg² iklan cadbory yg budak 2 org angkat² kening tu..dia buat kenyit² mata..suke citer hotel mania..x phm i tau..bole ikut arahan..cume nakal dan lasak yg amat..kat klinik haritu dia main rocking horse tu bukan setakat 1 je dia pegang malah 2 ok..budak lain nak naik dia x bagi..ade sorg uncle tu tergelak je tgk gelagat dia..siap tanye anak ke berapa?saya jwb, anak pertama..baru sorg..hubby i ckp,lasak sgt la bang..x larat..pastu uncle tu kate,kena ada kawan baru dia x lasak..ya kah?? 

erm...smlm saya tunjuk gambar baby kat majalah pa&ma..ckp kat aqeef,nak baby x? sambil tunjuk gambar baby kat cover majalah tu..dia ckp,"nanak"..saya tanye lg skali sambil nak cium gambar tu..dia pukul saya bertubi² sambil ckp,"nanak"..ehehehe...pegi umah MIL smlm,tgk cousin aqeef yg umo 3bulan..saya nak pegang pun dia tarik² x kasi..adoyai..jeles btl..agaknye,ape yg dia fikirkan ek? hahaha...lawak pun ade..


nota ummiaqeef : ape motif entry ni? hahahaha..bosan la..can't wait our trip this week..


10 comments:

Baby Tiger said...

huhuhu sila jangan miss makan ubat perancang. ahaks!

ummiaqeef said...

@Baby Tiger

i x mkn pil..hehehe

Rifqi Zuhairi said...

Salam..
Sama mcm rifqi jgk la..klu ckp nak baby dia mesti geleng kepala...pastu mesti dia nangis sampai la saya kata ok la..ibu sayang rifqi sorj jer...baru senyap..diaorg ni phm ker apa yg kita mksdkan??

ummiaqeef said...

@Rifqi Zuhairi

diorg ingat kite x sayang dia lg kot..hehehe

mamamarissa said...

zie, aqeef nie nak manja2 lg la tue...takut ummi tak sayang dia dah :D

S.L.A.S. said...

Qushayyi xcited giler ngan bb.. nk bb..nk bb... kata dia.. hmmm.. aqeef kena ada adik cepat nih....kalau x lagi teruk kejelesannya....

ibuhaikal a.k.a zarina said...

aaahhaakk..sama cam aikal bile tanya nak adik tak dia terus geleng...walau mcm mane pun kita ngah berusaha untuk memberi aikal adikkk..kesian nengok dia main sorang2...

p/s: rozi jom la ngadung lagi..harap2 kali nie pun anak kita sebaya..heeheehee

ummiaqeef said...

@mamamarissa

tu la pasal..hehe

ummiaqeef said...

@S.L.A.S.

tu la tgh berkira2 gak ni..manja semacam..hihi

ummiaqeef said...

@ibuhaikal a.k.a zarina

btul tu..kat umh asik nk ikut je ke mane kite pegi..susah nak buat kije..

p/s : dah proses ke? hahaha.. nti bgtau la..wakakakaka...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize