Tuesday, June 8, 2010

'brg' yg ditunggu2 sudah tiba..

sori la uolls saya x sempat nak update blog..
almaklum saya sedang berkursus lg,baru 1st day..
ade lg 2 hari nak abis..huhu
k la,mlm ni rase free skit sbb aqeef dah tido,tiada gangguan..
berbalik pada entry yg lepas2..
.
.
.

eh..eh..sblm tu pd yg blm tau citer sila bace entry yg lepas..
dan alhamdulillah,selepas kejadian itu..
saya dan suami dengan berkat menabung sepakat membawa berkat..
..transformasikan yg ini :

malu nak snap cover freezer atas yg patah tu,
sbb tu nmpk elok je kan dr luaran..hihi

..kepada yg ini..


hambik ko! ngam2 kichen kabinet..haha


dan dpt percuma container..i likeeee!


saya kalau bab beli2 ni mmg excited lbh skit pasal dah lame x beli brg umah.. ;P
bile saya tunggu punye tunggu punye tunggu ptg isnin tu..
rupenye malam baru sampai..
baru nak wat muke yg masam terus sudah ada sinyum..huahuahua
gigih saya pegi pasar tani sorg2 balik dr kursus ptg td..
motif : nak penuhkan freezer fridge baru..kahkahkah..
ada sesape nak beli fridge lame saya tu? hehe
saya jual murah2 je..cover yg patah tu bole beli rasenye..

nota ummiaqeef : entry ini sekadar berkongsi kegembiraan saya..
makanye,tertunai sudah 1 wishlish saya..gigih menabung utk wishlish yg lain2..hehe

12 comments:

mamamarissa said...

wahhhh!! dari satu pintu kpd 2 pintu..very the transform ok :D

Iela Fazielah said...

wah.... cantik2... i like it tooo..

mama_auni said...

wah..fridge beso..leh masuk aqeef skali..fridge gue kecik ajo...

wan sujaihah said...

hu hu...dapat peti ais uper nyer..best2,,pasni en abg..memang asik lapa je la hehhe...saya tak daper la nak membeli akak nyer...satu beli second..satu lagi peti waris...hehhe

AlongAzrina said...

Kerja kat Putrajaya ye? Rupa paras rumah tu cam kenai..duk fasa mana hahaha. Sebab ingat nak tukar peti ais 2 pintu kang amik yang besar gajah tak muat nak letak. Tu jenama ape ye, mahai tak? Banyak lak tanya ni hihihihi

ummiaqeef said...

@mamamarissa

alang2 nk transform kan,hehe.. Seb baik rosak tu kalau x lmbt lg nk merasa,haha

ummiaqeef said...

@Iela Fazielah

Hehe..tq2..

ummiaqeef said...

@mama_auni

Haha..alang2 nak tukaq tu,amik hak besaq skit.. Tu kalau besar lg mmg x muat dapuq..wakaka..

ummiaqeef said...

@wan sujaihah

Hihi,semangat nk membeli lauk pauk bkn nk masak tp nak penuhkan fridge je..wakaka..giler jahat.. Xdela,semangat tu,balik ni nak masak..poyo je..xpe,gune je yg ade,kite pun sbb dah tokak cover freezer tu,mengganggu je..hehe

ummiaqeef said...

@AlongAzrina

Ha'ah,kuarters fasa 12 kat,p9..haritu x ukur pun kabinet tu,sudahnye x muat skit atas tu terpaksa cabut kayu bawah kabinet yg atas tu..yg tu brand toshiba,ade byk size..yg tu 390Liter rasenye..dlm rm1300 ke atas..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tahniah rozie! haha..boley..? mcm menang contest pulok! semoga kau rajin masak dan hantar sket kat umah I...boleh? rozie baik! rozie baik!

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

Hohoho! Ptg ni i nk masak sambal udang besaq2 beli kat pasar tani smlm ngan sup cendawan la,hehehe...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize