Tuesday, May 25, 2010

anak yg demand atau omak eh yg teringin nak pakai gadget mahai??

org kata dr kecik jgn ajar anak pakai brg mahal²..
menda ni sudah berlaku pd diri saya sendiri..
konon mase aqeef baby nak bg minum botol susu avent la..MAM la..
saje je selain botol tu anti-colic / BPA free yg selamat diguna..
ianya juga cantik mcm botol MAM tu berwarna-warni..haha..cam ayat promote iklan pulak..
macam gambar ini :


~ 1st time botol susu mahal saya beli ~

~ 2nd botol saya beli ~


 tapi teatnye berlainan bentuk..
cam teat avent ni keras skit dan lebar camni..



teat MAM pulak leper n lembut camni


sudahnye botol MAM ni susah skit nak selenggara *word apakah ini*
sbb bawah botol tu bole bukak so kalau x ketat bole bocor..
then nak bg kat pengasuh takut susah pulak dia nak handle..
so decide pakai botol avent tp teat MAM sbb aqeef dah selesa teat MAM yg lembut..
haha..skang ni aqeef dah demand..
kalau nak beli botol avent baru msti nak pakai teat MAM jugak..aiyak, padan muke aku!
erm..dah la regenye bole tahan..huhu..nak buat sesuatu tanpa memikirkan kesannye..ngeee~
skang ni asik la duk pakai botol avent + teat MAM..sape nak jawab tuh..hahaha..gilos!

moral or the story : jgn pandai² nk ajar anak gune gadget yg mahal² *ikut kemampuan la kan*
bg acik roxy yg ala² non ado² sgt ni rase cam rugi la jgk..seb baik baru anak sorg..hoho!


9 comments:

MRS. K said...

hohoho.. takpe, acik roxy byk duit!
hadif tak pandai la minum pakai teat MAM tu
so, kena la beli teat yang biasa...
skang tak beli dah botol MAM
i pakai botol disney yang harga 3 botol RM10 tu
hahahha... senang! tiap bulan boleh tuka baru!

Dee said...

hehehe..xpelah kalo mampu sis..dee pakai pigeon wide neck tu je..tu pun kdg2 dh terasa mahal..hehehe..

ummiaqeef said...

@MRS. K

hah? byk duit kah? oh tidak..skang ni kurang soping moping ni..tu la pasai,pasni kalau ade adik aqeef nak bg yg anakku tu je..senang bole beli byk2..hikhik

ummiaqeef said...

@Dee

skang ni mmg mampu lg..hihi..tp terasa gak la rege teat tu je dah same cam rege botol anakku yg 1 set..haha

ibuayu said...

samalah kita...pakai jenama yang sama..asalnya faiz masa baby asyik tersedak..tu yang takut terus ada org suggest jenama MAM.

ummiaqeef said...

tu la tu,konon nak bg pakai teat tu sbb ala2 cam ibu punye,sudahnye dia xmo yg lain dah..hambik ko! ;P

Diana Din said...

skang ni pureen, disney & anakku dah ada yg BPA free, so aku bg anak2 aku guna yg tu jer... hehe

ummiaqeef said...

@Diana Din

tu la pasainye..pasni aku nak ajar pakai yg murah2 jek..wakakaka..giler jahat mak dia..

ibuhaikal said...

haahaahaa...aqeef dah kenakan ummi dia...tak pe baru sorang nanti dah bertambah baru dipikirkan bajetnya untuk membeli botol susu and teatnya yea...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize