Tuesday, December 8, 2009

bile aqeef terlebih rajin..

salam all..

asik entry mengontes jew..
kali ni entry bercerite pulew..
aqeef skang ni aku tgk semakin boleh diharap..
kalau aku suruh amik ape² mesti dia buat..

cth :
baju kotor dia mesti letak dlm laundry basket dia..
pampers kotor buang dlm bakul..
kalau buat sepah kalau disuruh kemas,menurut perintah..
teman aku sidai baju,cth : tolong pass kain baju kat aku utk disidai..
baju kering letak dlm bakul..
byk lg arahan yg dituruti tp malas nak list byk²..
karang jemu pulak nak bace..
kesimpulannya, dah faham arahan..
harap² berkekalan hingga ke dewasa..
tp yg buat aku tergelak ptg smlm lepas amik dia kat umah bbsitter..
nak balik tu lalu kat post box umah aku..
suke sgt kutip pamplet² atau ape² jew kertas yg dia nmpk kat lantai bawah post box tu..
kadang org buang kat lantai tu malas nak amik kan..
aqeef la jd tukang kutip masuk balik dlm box utk 'surat yg bukan milik anda'..
adoi la..terlebih rajin anak bujang aku sorg ni..
bila aku tarik tgn dia nak ajak naik lift,dia sentap tgn dia nak duk situ lg..
so,aku snap la kejadian ptg smlm..
jom layan..

pic 1 ~ kutip kertas² yg bertaburan di lantai


pic 2 ~ cubaan memasukkan kertas tersebut dlm box yg sepatutnye..


pic 3 ~ eh,susah pulak nak masuk kertas ni..


pic 4 ~ hampir berjaya


pic 5 ~ selesai sudah..tiada lg kertas bertaburan..


p/s :
~ kepada sesape yg memerlukan kerja amal aqeef,boleh contact ummi dia..hehe..
~ x sangka aqeef leh tau tempat yg sepatutnye letak surat yg bukan milik kite..huhu..
~ ade sorg mamat ni lalu depan kami smlm tersenyum je tgk gelagat aqeef..hihi..
~ haha..hihi..huhu..hehe..hoho..sekian..


10 comments:

sujaihah said...

alahia kak..rajin nyer dia...nanti saya contak akak yer..hehhehe...memerlukan sukarelawan..hehhe

BoeyJoey said...

Wow... little aqeef is really helpful; very neat too *clap clap clap* :-)

ummiaqeef said...

sujaihah ~ erm..harap² la selamanye mcm tu..hihi

BoeyJoey ~ yeah..always clap..clap..clap to make him happpy.. :)

Mrs. Adz said...

ala rajinnye aqeef ni..ikut perangai sape la ni..bagus aqeef..teruskan perangai tu sampai besar ye..mesti bersih je tempat aqeef nanti..

ummiaqeef said...

hahaha..harap2 camtu la..

shinnaz said...

alalla..comelnyer aqeef..pttla surat auntie takde..rupenyer aqeef main masok je mane2 box..kekeke..

ummiaqeef said...

blok E3 xde eh..blok B1 je dia tolong kemas..hehe..

busyuksayang said...

good boy :)

..nOj.. said...

rajin nye anak dia... meh tolong aunty plak meh... aunty byk keje ni tp malas nk buat... heheh

~mama aiman~ said...

ala sweetnya.. bagus aqeef, senang mama kamo!! hehehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize