Tuesday, November 10, 2009

bila aqeef tido..hubby kuar..'aku....?

sambungan ayat dr tajuk di atas..'aku pun berkesempatan utk meng'hapdet' blog yg sepi walaupun masih berpenghuni ini..hihi..'

skang ni aqeef baru je baik cirit birit..masih poo cair tp x kerap la cam last week..sejak2 sakit ni pengasuh dia kata aqeef kuat makan..kira time sakit tu selera x putus la..pantang nmpk org makan,mule la ngan ngecek..kalau x bg,mesti mengamuk..aku risau gak nak bg makan sembarangan,makumlah perut baru nak elok..

mcm dinner td aku masak mi goreng je..lupe nak wat asing utk dia yg x pedas..mase aku nak mkn tu sbuk la dia nak ngecek..aku rendam mi tu skit dlm air panas pastu buang airnye,tambah kicap setitik 2 dan bg dia mkn..hubby tlg suap sbb aku baru nak star mkn..2x tambah dlm mangkuk kecik..kali pertama tu mmg seronok je dia mkn menghadap abah dia,x bergerak ke mane2..lambat suap,bising..pdhal abah berenti suap jap sbb nak kutip mi yg jatuh kat lantai..bile dah abis,mintak lg..aku pun ke dapur ulangi langkah yg same, rendam mi supaya x pedas..dan aku pulak yg suap tp dia cam x konsentret sgt mkn..hubby kate,'ummi suap x sedap eh?'..ntah ape2 ntah..aku bg balik mangkuk tu kat hubby..dia menunjukkan reaksi yg same,rupenye dia terpandang air kosong dlm gelas abah..patut la dia bising,nak air dlm gelas rupenye..dlm botol xmo..adoi..demand sungguh..bile dah minum tu sambung mkn lg sampai habis..nmpk aqeef lbh berminat kpd mi..mihun..spagetti..makaroni..wah..gitu... ;p

skarang ni perangai dia kuat merajuk..kuat mengamuk..kuat makan..kuat menyepah barang..kuat mengacau..dan mcm2 lg..huhu..kalau mengamuk suke menghempas / menjatuhkan diri ke lantai.. kalau malas jalan tu dia duduk kat tengah2 jalan tu sambil merengek..selamber je wat cam duduk kat lantai umah je..panggil2 pun x jalannye..kene dtg kat dia dukung baru diam..mengade2 tul,anak sapa la tu..hahaha..

uiks..dah byk aku mengarut ni,kang boring lak korang nak membaca..jom layan pic aqeef yg mmg susah aku nak snap skang..x mesra kamera betul..


~ tgk la tu, xde langsung pandang kamera ~

p/s : aku x reti nak duduk cam aqeef tu,sakit weh kaki..hehe..

2 comments:

shinnaz said...

1) i suggest bagi aqeef gune dalam cup for kid tuh..mesti die tertarik menarik untuk minum

2) sua aqeef cantik..mcm gugirl da..:P

3) hanya org tertentu sahaja boleh duduk mcm tu..

p/s: untuk ummi, sila usaha lagi :p

ummiaqeef said...

answer ur suggestion :

1) dah ade cup tu tp dia cam x berminat..hehe
2) itu tight tau..mmg cumels..i like..
3) ko leh ke wat? aku mmg xleh..dh try byk kali

p/s : xmo dah..tulang x leh lentur dah..wakakaka..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize