Saturday, October 31, 2009

CUTEST BABY IN WALKER CONTEST




contest lg dah lg..giler contest sungguh..amik ko..hahaha..contest baby in stroller dah join..ni contest baby in walker pulak..contest ni dianjurkan oleh ometomei jom tgk pic aqeef in walker nya..contest ni bermula 6 Oktober hingga 31 Oktober 2009..sila klik di sini untuk melihat dgn lebih lanjut..

dan pic yg dipertaruhkan ialah..jeng..jeng..jeng lg..

.
.
.


NAMA : AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH

UMUR : 1 TAHUN 1 BULAN

walker ni dihadiahkan oleh auntie aqeef (akak aku)..hadiah tu dia bg mase aku lahirkan aqeef tp x bukak lg..sampai umo aqeef masuk 5 bln aku lak yg excited lebey nak kuarkan walker tu dr kotaknye dan pasang dgn bantuan hubby..tp ramai yg kate walker ni x elok utk baby..mcm² pendapat yg kite dgr..tp dah org bg hadiah xkan nak simpan kan..hehe..

di antara kebaikannya ialah :

1) senang nak buat keje kat umah tu kalau letak baby dlm walker..kite pun leh memantau dia jgk walaupun dia duk dlm walker..
2) memudahkan pengasuh kalau dia jage ramai..aku mmg letak kat umah pengasuh walker tu sbb kebanyakan masa siang dia di rumah pengasuh..
3) xde la dia nak kutip ape² yg di lantai kalau letak dlm walker..
4) boleh melatih baby berjalan tanpa bantuan org lain..
5) merangsang pendengaran dan penglihatan baby melalui bunyi2an atau lampu² yg ada pada mainan di walker sekiranya ada..
6) membantu baby belajar duduk dengan sokongan cushion yg ada di walker itu..pastikan cushion itu boleh support belakang baby..

di antara keburukannya seperti :

1) tidak dpt merangsang baby berjalan dengan stabil sbb dlm walker tu dah biase jalan laju..so,bile dah boleh jalan nti pun laju je xde brek..(cam anak ku)..hehe..
2) mudah utk baby mencapai bahan berbahaya seperti barang elektrik yg boleh membahayakan baby..
3) jika tidak diawasi baby di dlm walker akan berjalan sehingga ke tempat yg tidak diketahui seperti toilet yg juga boleh membahayakan baby..
4) mudah tersadung kaki walker tu bile terlanggar almari atau jatuh dr tangga yang akan memudaratkan baby..
5) yang paling menyakitkan bile baby di dlm walker mengejar kita,selalu je kaki walker tu terlanggar belakang tumit kaki..sakit wooo..(aku slalu kena weh..)
6) sekiranya memberi makanan kpd baby di dlm walker,terdapat serpihan² makanan yg tertinggal dan melekat di celah² alat mainan di walker tersebut yg bakal mendatangkan bakteria..

p/s : tension yg melampau harini menyebabkan aku menaip sepantas kilat segala mala contest yg ada untuk menghilangkan stress yg melanda..haha..ayat apakah??

4 comments:

sujaihah said...

la sebijik cam humairah punyer..hehehh

Orked said...

salam kenalan..

TQ cz sudi join contest kiter..

Gud luck ye

ummiaqeef said...

sujaihah ~ dah jahanam dah skang ni..hehe

orked ~ sama2..hehe..

BoeyJoey said...

Oh, Aqeef looks so cute there; good luck!

Btw, I'm hosting a monthly giveaway of $200 US cash at http://boeyjoey.blogspot.com/2009/10/im-wishing-for-something-sparkly-for-my.html. Very easy to participate; go check it out!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize