Thursday, September 10, 2009

psssttt..nak tau x?

wah..tajuk entry x leh bla punye..sebenarnye nak kongsi 1 rahsia..ehehe,dah x rahsia la ek kalau dah kongsi tu..erm..sbnrnye kan aku ni mmg seorg pembeli online tegar cam ibuhaikal jgk..hehe..tp bile aku membeli belah di alam maya ni, aku xde publish kat blog..bukan ape,nti korang jemu lak tgk aku sik membeli aje..pantang nmpk yg lawa skit mesti nak beli..huhu..bukan stakat di alam maya,di alam nyata pun aku duk membeli jgk bile ade bajet skit..hehe..tp aku suke beli sikit2 dr sblm2 ni lg,so mane yg size besar tu mmg simpan je dlm drawer aqeef..xleh pakai lg pun,yg muat je la aku pakaikan..mmg aku ade beli yg size besar utk tunggu aqeef besar skit..maklum,budak kecik mmg cpt membesar..nak dijadikan cerita,td aku duk mengemas drawer aqeef tu mase dia tido..terkejut aku tgk baju2 n suar2 baru dia yg lom pakai lg ade byk helai..hahaha..apakah???perlukah aku stop membeli pakaian aqeef wat sementara waktu??hehe..bolehkah aku menahan nafsu membeli itew??bukan ape,takut x terpakai pulak kan..hahaha..lawak gak aku tgk..kalau korang x caye mari tgk hasil bongkaran aku td..ayat apakah??

~koleksi t-shirt~

~koleksi seluar~

haaa....kan dah kate td..caye x? sesape yg suke hang out ngan aku mesti tau hobi aku tu..camane nak bendung tabiat tu ye..hehe..nmpknye mane yg muat leh la wat baju raye aqeef..huhu..ini sume koleksi yg aku 'terbeli' sampai ke hari ini..mase warehouse poney aritu pun ade yg lom pakai lg..tp beli online mmg byk la..bukan ape,kalau membeli sikit2 ni cam x terasa sgt..ni aku kumpul start dr bile ntah aku pun x hengat..pas2 ni xtau la ade lg ke x..hahaha..aku pun terkejut tgk kejadian ini..kepada sesape yg mempunyai hobi seperti aku ni,diingatkan supaya beringat! (nasihat utk diri sendiri sebenarnya)..lalalala..

p/s : ibuhaikal, baru perasan sleeveless aikal yg warna merah tu cam same je ngan aqeef.. leh jadi kembar ni..taste kite slalu same kan..erm..kite dah join ni team pembeli online yg tegar..haha..lame nak wat entry ni tp x berkesempatan je..

9 comments:

shinnaz said...

yer..rozi mmg suke beli barang aqeef..!!sampai barang die takde di belinyer..hehe...sebaik kasut takde size..:p

Mama_Aqish said...

wah...banyaknyer membeli....semua cantik2...naik rambang nak memilih....

sujaihah said...

la kak rozi...boleh plak akka tak perasan...

isk klu wan ni la, setiap baju baru..bagi pakai dulu..hehhehe..semangat la katakan.. :)

busyuksayang said...

wah!!! byknya baju...raya sakan aqeef tahun nie ya :)

ibuhaikal said...

weeeiii..cam kenal je baju yang dibeli secara alam maya tu..heeheeheee

haah baju merah tu sama ngan aikal..ti kita leh pakaikan sesama pastu amek gambor sure orang cakap aqeef ngan aikal kembar..laalaalaa

ummiaqeef said...

shinnaz ~ ko je yg slalu jd penasihat aku time soping ek..hehe..

mama aqish ~ tu la dah cam mama aqish gak suke beli baju aqish..huhu..baru je komen kat entry baju raye aqish tu..

sujaihah ~ baju baru pakai mase jalan jek..tu pun sempat pakai sumer lg..hehe..

jue ~ tau xpe..ummi ngan abah dia x beraya la gamaknye..layankan si kenit tu jek..huhu

ibuhaikal ~ bole..bole..xde hal punye..

Mrs. Adz said...

amboi banyaknye baju lum pakai..memang kena stop dulu membeli ni??hihiiii kena la membeli untuk dri sendiri lak..tak pun untuk en somi..

kakyong said...

ummi aqeef,
x per byk membeli skrg.. nanti boleh passdown pada adik2 aqeef pulak.. kakyong dulu masa fikri camtu lah.. lagilah masa tu bekerja & ade duit sendiri.. now byk t-shirt2 fikri dah passdown ke anis & aliya (buat basahan di rumah jer)... ;)

ummiaqeef said...

mrs. adz ~ skang ni dah xde feel nak membeli..cukup dulu kot ape yg ade..hehe..utk ummi ngan abah dah cukup..huhu

kakyong ~ tau xpe..bile ade duit sendiri ni mcm2 nak dibeli..hehe..betul tu..bole simpan utk generasi akan dtg..huhu

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize