Thursday, August 4, 2011

blur thursday!

morning..

harini pepagi lg saya dah mamai, haha.. ape taknye, bole terpikir harini  hari rabu. gigih kuar awal gelap² dr biase coz takut terperangkap jem cam smlm. mcm racing F1 smlm sbb takut x sempat sampai kul 8. bile dah lambat kan ade je perkara yg buat lg lambat. dah sampai nak parking pun jem, pastu xde lot kosong dah, kena parking hujung² lak tu. merasalah ku berjalan laju cam sukan berjalan kaki tu, punye nak cpt sanggup x pakai heels, sarung kasut crocs je sbb nak cpt punye pasal. eh, ni citer semalam. kehkeh..

ok, berbalik pada citer harini, sampai opis awal lah, tu pun terperangkap jem utk org yg masuk keje jam 7.30pg. cari alternatif lalu highway ke opis, cpt skit la n x byk t.light. tahu je la putrajaya ni kan setiap jalan ade t.light. kose tau nak benti jalan benti jalan, patut minyak kete cpt habis.. *sigh*

mase tgk sesak² tu terpandang org² nak g keje yg mana rata² keje goment lah kan.. memasing pakai batik. tetibe terpikir, harini hari ape? bukan rabu ke? eh, kamis ek? alamak. x pakai batik.. hehe.. patut lew rase lambat je mase berlalu mggu ni, rupenye aku yg sengal ingat harini hari rabu..ekekeke.. nak kata x bgn sahur, bangun gak melantak popia frozen sampai 4 ketul. konon 2 ketui tuk laki 2 ketui tuk bini, last² kejut laki 2-3 kali x bgn², ape lagi.. makanan tu x baik membazir, habis kan cecepat sblm habis waktu.. Alhamdulillah kenyang..

semalam berbuka kuih (hubby beli) + mi goreng je tau.. ni 1 hal nak citer pasal balik keje. setengah jam hokey nak kuar dr parking opis. rasa nak nangis sbb nak kena amik anak lg kat taska p9 sblm kul 6ptg time pose ni. balik kul 5ptg tp amik mase nak jalan ke parking, nak Q kuar parking, nak kuar dr main gate je dah setengah jam, deng! cecepat amik anak siap singgah kedai beli bahan skit sampai umah terkocoh² nak masak. goreng mee cecepat dan sempat lah siap sblm waktu berbuka.. ish, byk gak aku bebel pagi nih, blur² pun byk citer kan, patutlah haus.. kahkah!

8 comments:

eB ezrin said...

eB x pakai batik gaks... sbb ader photoshoot etc... koyak kain nanti ;p

♥mama eza♥ said...

panjang gle membebel..kang ade yg minum ne kang....hahaha

eima said...

seb baik la tugas anto amik fahim jd tugas permanent enpanjang....
so aku rileks je la ... hehe

ummiaqeef said...

@eB ezrin

tu ler..jarang2 x pakai ni...slalu mmg ingat..hehe

ummiaqeef said...

@♥mama eza♥

air masak dlm tumbler ni ade je kat tepi ni takut dlm x sedar aku teguk..hahaha

ummiaqeef said...

@eima

untung lah..laki aku x lalu situ..dia hala ke kajang so kuar highway terus g keje..dia naik moto lak tu..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

susah kan area rumah ktia takde kedaiii..ko g beli kat mana?

e.l.i.z.@ said...

syioknyaaaaaaaaa...eli taknak cash out lagi hihi

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize