Monday, April 4, 2011

hari ahad yang spoiled..

gigih bgn awal di pagi ahad smlm dgn hasrat nak pegi hari sukan taska aqeef. kul 8.30pg dah pacak kat pusat kejiranan p9 tu. dah register nama aqeef sume tetibe aqeef xnak bg kerjasama pula. x mau turut serta dgn kengkawan dia untuk acara yang telah diaturkan. hangin betul, terus xde mood tau. sudahnye balik je, sbb aqeef xmau duduk dlm dewan tu. non ado pic langsung kat dewan, xde mood..

baru kul 9lbh kot mase tu, terus masak utk lunch. giler awal, haha.. tghari tu layan tv pastu layan dvd pulak. dah petang tu rase mcm bosan pulak. abah aqeef dah terlelap dah. kul 6ptg g taman kat picc tu, berdua je ngan aqeef. ramai giler org beriadah kat situ, pengantin pun ade posing kat tepi tasik tu.


makin susut budak ni..

nota ummiaqeef : hari minggu adalah hari mencabar kesabaran.. huh..

10 comments:

eima said...

fahim pun sama sejak dok taska .. dah leh nampak tulang temulang .. makin kecik ...

sbb aku dah tau fahim sure tak mo beri kerjasama time games ... aku tak join pun ...
sbb diorg baru lagi dok ctu tak biasakan diri ... lagi fahim for sure nk ngikut aku je klu aku dok dlm dewan tu tak mo kawan ngan kawan2 dia...

Pn. Zana said...

huhu. sabar je la ek ngan aqeef tu..:)

Ada Dalina said...

aqeef malu2 cat la ummi....heheh!

ummiaqeef said...

@eima

sbb makan ikut time kat situ. kalau kat umah pengasuh makan x tentu mase..

saje nak tgk dia bergaul ngan kawan2 dia rupenye mmg dia x nak lg² ade ummi ngan abah dia..tunggu dia besar skit kot..

ummiaqeef said...

@Pn. Zana

tu la pasal, hangin je..1 1 hal dia buat perangai...

ummiaqeef said...

@Ada Dalina

pemalu mcm ummi dia x? hehehe...

Ila said...

takde mood agaknya aqeef tu...hehehe

eima said...

@ummiaqeef

lagi pun kena mkn sendri ikgu die kate ... that y kot ... klu kat umah pengasuh lama die lagi teruk asek lapo je klu time aku amik tu ... klu taska kurang ckit ...

hari ni tatau la fahim nangis tak sbb anto td tidak .. huhu

ummiaqeef said...

@Ila

dia x reti lg kot, ramai yg nangis smlm kat dewan, lawak je..hehe

ummiaqeef said...

@eima

aku tanye cikgu aqeef makan ke x, dia kata makan. aqeef kalau ade kawan mmg dia nak cumenye makan ikut time kan. kalau kat umah pengasuh tu makcik tu rajin bg kuih ke makanan² kat budak,suke tgk budak makan byk..sume org tegur dia nmpk susut.. tp berat x pernah turun la..

aqeef sekarang dah ok, x nangis dah mase antar.. pg td aku pelik gak dia x nangis, dia ok ngan cikgu sorang tu ape ntah name dia. yg rendah² chubby tu..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize