Monday, February 7, 2011

mode : masih mood cuti..

dah tenghari baru terhegeh² nak update belog. mood x mari lagi la. mcm ni la kalau dah cuti lame, kemain liat nak pegi keje. mmg tidak bermotivasi sungguh la. mujur ada bos harini, kalau xde lg double mim alif lam sin nya.. mata pun dah layu mcm mata garfield gara² layan piranha mlm td sblm tido, scary lah muvie tu!

dlm entry ni, nak buat rumusan je sepanjang CNY baru² ni. hari kamis kan dah start cuti CNY tu. tp seharian duduk rumah coz suami ade hal skit. setelah memikirkan beberapa simptom seperti kurang selera makan, mak di kg yang assume saya akan balik, cuti yg agak lame dll faktor yg terlibat, so saya sms suami bg cadangan nak balik kg.  mujur mood dia ok dan setuju. so, sementara tunggu suami balik, saya dah kemas luggage, cewah. mcm nak balik sebulan kan, pdhal 2-3 hari je..bawak 1 small luggage & 1 bagpack je.

tp balik pun dah lewat malam, dlm jam 9.30mlm gerak. giler speed suami drive memalam, sampai kecut perut saya. dah la area kulai - kota tinggi tu golap xde lampu jalan. mula la terpikir tetibe ternampak antu kak limah ke muncul kat celah² kebun kelapa sawit tu. pastu asik² toleh seat belakang sbb aqeef kat belakang, kot ade yg tumpang same..haih! pengaruh sungguh. jalan raya pulak berlubang² dr kota tinggi nak ke rumah saya. mmg mencabar. setelah bersengkang mata gara² kecut perut mcm naik kete F1, akhirnya selamat sampai ke rumah parent saya dalam jam 1.30 pg.

hari jumaat lepas solat jumaat pula, kami sekeluarga kuar makan² kat masai area rumah akak saya. balik rumah dah malam. penat dan rehat² saje sambil menonton muvie HKLBR. sabtu tu dah nak balik putrajaya. bertolak tenghari lepas lunch dan xleh nak speed siang² takut ade speed trap, hehe. area nak sampai senawang tu dah stuck jem. mujur x lame sgt sbb kami balik putrajaya ikut tol nilai.

budak ini sebelum terlelap dlm kete sempat posing² dengan sunglass ummi dia..

                                             buat rambut pacak..haha                         cermin mata letak di mana?

                                             sunglass lg besar dr tuan                 cermin mata letak di kepala = cermin kepala

cheeky face yg slalu dirindui..

nota ummiaqeef : dah setengah hari mood masih belum mari...

4 comments:

eima said...

dah besar dah budak kecik aku aku dok usha dlm buai umah nenek tuh ..huhuhu

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kasanova sangat muka yang last! hahahaha...

ummiaqeef said...

@eima

makin besar makin byk akal..hehe

ummiaqeef said...

@Shinnaz Ahmad Rasid

eh bese..tu aku x ajar..mmg natural..hahaha

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize