Friday, February 27, 2009

check up..

alkisahnye pada 24hb februari 2009 jam 2.00 ptg aritu aku n hubby bawak aqeef check up..kena cucuk lak aritu..lame btul nak tunggu turn..memule nak tunggu turn nak masuk jumpe nurse kat bilik 4..pastu timbang aqeef naik 400gm je dr bulan lepas jd 7.5kg..anakku kurang menyusu la sekarang ni..asik nak main je sejak lapan menjak ni...aku tanye kat nurse tu kenapa si aqeef ni selsema n batuk x baik2 lg..dah dekat sebulan dah..then nurse suruh jumpe doctor kat bilik 1..kena tunggu turn lg..punye la lame..perut tengah kosong,x makan lg dr tghari..kedengaranla alunan muzik keroncong dr perut aku n hubby..hihi..ingatkan kejap je check up rupenye kena refer doctor lak..ye la takut la effect ape2 ke kat peparu aqeef..

keboringan di tahap maksimum..



anak teruna ku yg suke berangan..

setelah lame menunggu dekat kul 4.30 ptg kot baru dpt jumpe doctor,check nafas ok xde ape2..doctor just bg ubat nak legakan batuk je..n then next kami bawak aqeef kat bilik prosedur 21 utk mengambil immunisasi 5bulan punye...next month kena cucuk lg sbb skang ni dah tukar ubat baru..mase cucuk tu punye la buas si aqeef kena pegang kuat2 kaki tu..x nangis lak kali ni..kuat anak ummi ni...hihihi..pastu terus g farmasi mik ubat n balik umah..sampai umah terus bg ubat demam takut la kalau dier demam lak..terus je tido agaknye x puas tido mase kat klinik tu ade gak terlelap sementara tunggu turn nak jumpe doctor tu..sampai ke malam tgk x panas pun badan dier..alhamdulillah..semoga aqeef cepat sihat dr selsema n batuk..

Thursday, February 26, 2009

baru balik dari jalan2...


ari minggu aritu kitorg g alamanda bawak aqeef jalan2..memule duk dlm stroller diam ler duk tgk org lalu lalang kat depan dier..pastu lelame dier dah boring mule la nak menggeleser je..duk beli brg dapur skit kat carefour tu..pastu lapar xtau nak makan ape..pusing punye pusing decide nak makan kat kenny rogers..

mase makan tu aduhai si kecik tu sbuk la nak mengacau..dier xnak duk dlm stroller la pulak..terpaksa la pangku dier sambil nak minum..sekali dier capai gelas tu tertumpah skit ais lemon tea kat lantai..wat xtau je,nasib org x perasan..aduyai aqeef ni suke nak mengacau..aqeef xleh makan lagi la..kalau bole ummi dah suap dah makanan yg di order tu..huhu..last2 tepuk2 dier kat letak kat bahu tu lame2 terlelap..letak kat stroller baru la ummi dapat makan dengan aman..hihihi...

tido kejap je pas kami abis makan nak balik tu terus je celik matanya..cam tau2 je org dah bis makan..hihi..k la tu..kalau x susah gak nak kena bergilir makan ngan abahnye..balik tu agaknye keletihan letak je kat toto tu mcm2 aksi dier berguling2 sambil menjerit2..ade mik video dier menjerit2 tu tp xleh upload lak..itu je la utk entry kali ni..choww...

Wednesday, February 18, 2009

aqeef yang semakin membuas


huhu...dah lame x meng'update' blog..bz skit skang ni xde mase nak update..ni ade skit pic aqeef yang semakin nakal n kuat meragam..snap mase lepak2 ngan aqeef kat umah mase weekend baru2 ni..skang ni aqeef dah 5 bulan dahsemakin berubah perangainye..(pening ummi n abah nak handle)..ehehehe..sabau je la..suke sgt time org nak snap pic dier tu dgn aksi2 yg bersahaja..xde cerite yg best nak kongsi,cume nak merepek meraban je kat blog ni disebabkan lame x update..huhu...

Thursday, February 12, 2009

layan....


xtau nak citer ape kat sini..saje je nak ilang bosan duk merapu meraban pasal dinner semalam..aku wat menu ikan siakap masak tiga rasa tp xtau la cukup x ketiga2 rase tu..huhu..dengan kailan goreng belacan..lupe nak beli ikan masin,kalau x leh wat kailan ikan masin..yum..yum..kelam kabut wat sebab si kecik tu dah merengek je..ehehehe..pas masak terus tidokan aqeef..nasib baik dier tido awal,bole la nak wat keje rumah skit..makan..basuh pinggan..basuh baju..sidai kain..lipat kain kering..kemas dapur..meja makan..mcm2 la..baru nak rehat je si aqeef dah merengek menyusukan dier sampai tertido..huhu..sedar2 dah pagi..nasib baik x terlajak tido.. : )

kuat meragam..

ntah nape skang ni aqeef kuat meragam..xleh nak tinggal sekejap..nak menangis je kejenye..aduyai aqeef,nape jadi camtu sayang..dulu bile menangis biarkan sekejap dier akan berenti. skang ni makin melarat pulak..kena pujuk baru diam..susah la ummi nak wat keje camni..nak masak pun kena bawak dier ke dapur..parah la pulak si aqeef ni..kalau bawak berjalan mmg suke..ikut perangai sape ek..ehehehe..erm,ntah2 nak beralih bulan ke..aqeef nak masuk 5 bulan beberapa hari lg..sebelum ni xde la pulak buat perangai..kat umah babysitter pun camtu jgk,makcik tu kate 'irfan nak berkepit je skarang ni,xleh nak tinggal'..kat umah babysitter tu kena panggil irfan sbb ade sorg lg makcik tu jage name aqeef jgk..aqeef..aqeef..jgnla macam tu,cian kat nenek tu..

Thursday, February 5, 2009

besarkah dosa ku???

arini aku sedih sgt..nape la perkara begini terjadi padaku..aku sedar dlm kehidupan rumahtangga ada banyak cabarannye..dan inilah dugaan yg terpaksa aku tempuh..besar sgtkah dosaku? aku minta ampun dan maaf kerana mmg salahku tp itu bukan disengajakan..harap kau dpt melupakannya dan melayan aku seperti biasa..aku lah insan biasa..x lepas dari melakukan kesilapan..semoga keadaan pulih seperti biasa..Ya Allah,kuatkan lah semangatku dan tabahkan hatiku untuk melalui hari2 yang mendatang..amin ya rabbal alamin...

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize