Wednesday, December 23, 2009

xtvt di hari cuti..

hari ni 1st day keje setelah 5 hari bercuti² di rumah..
ni ringkasan xtvt aku yg aku nak share..

jumaat (awal muharram)
~ duk di rumah melangsaikan keje² rumah yg tertunggak..
~ melayan karenah aqeef yg xmo duk diam..
~ hubby seharian me'repair' kete dia..

sabtu (19/12/09
~ ajak hubby yg jj equine bawak aqeef jalan..
~ terus ke umah mil lepak² menghabiskan masa sementara hubby duk men'diy' kete dia yg x sudah² wat perangai..mlm baru balik umah kami..

ahad (20/12/09)
~ join konvoi geng hubby ke kenduri kawin salah geng mereka di lipis..
~ naik en kancil ku yg kecil itu (kete hubby x sihat lg)..
~ sgt berasak² aku dah aqeef kat seat belakang..

isnin (21/12/09)
~ me n hubby drop aqeef kat babysitter supaya kami dpt menonton muvie dgn aman..hehe..
~ hubby sbuk nak tgk 2012 wlupun citer tu dah basi..malangnye 1 show @ night sajork..
~ so hubby ajak tgk muvie ni :

citer ni mule tu aku takut je x best tp bile starting je dah teruja..adegan lawan² pedang..walaupun aku x bace komik² ni tp bile di filemkan mmg best..yg best tu slh sorg actornye aaron kwok..hehe..aku pulak yg over excited berbanding hubby..cam x sabar nak tau kisah selanjutnye.. walaupun adegan lawan² pedang tp ade gak yg touching..aduss..aku rase ade storm warrior III la gamaknye sbb xtau penjejak awan (aaron kwok) tu still alive or not..sbb dia jatuh dr bukit yg tinggi utk selamatkan adik dia,penjejak badai..ish..touching tul endingnye tu..

selasa (22/12/09)
~ hubby keje..duk umah dgn aqeef..
~ tghari tu bawak aqeef jalan² @ alamanda berdua je..
~ mlm tu hubby ajak g alamanda lg cari wedding present opismate dia..
~ mkn @ TCRS (muak yg amat).. (p/s : cane nak diet nih? hehe..)

p/s : tgh susah hati ni,lesen kete aku missplace plak..adoi..mati aku..ni mesti keje aqeef yg suke punggah² purse aku..aiyak! mlm td xleh tido duk pk mane cicirnye lesen tu..syyyy...hubby xtau lg ni,kalau dia tau mesti kene bebel punye..


4 comments:

shinnaz said...

aku btaw amin..hehe

sujaihah said...

tgk wayang bawak aqeef ke kak?

banyak nyer aktiviti...ni sesi nak abis kan cuti ek..patutla lamer tak update blog...hehhehe

ummiaqeef said...

shinnaz ~ dia dah tau dah pun..hehe..seb baik x bebel..

sujaihah ~ tgk wayang ngan hubby je..hehe..tu la pasal,nak update pun x sempat,haha..

BoeyJoey said...

Wow... looks very busy leh :-)

Here's wishing you and your family Happy New Year and a good holiday!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize