Thursday, October 15, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest


contest last minit ni..contest anjuran MomBloggersPlanet dengan tema yang Cutest Baby in Stroller Contest..dah lame nak join tp sik tangguh² je..bile blogwalking smlm beru perasan tarikh tutup harini..adeh..boleh lg x nak join ni? haha..mari kite tgk pic aqeef wif his stroller..




dan inilah yg pic yg dipertaruhkan..jeng..jeng..jeng..

.
.
.


NAME : AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
D.O.B : 14 SEPTEMBER 2008

Write about the
STROLLER in the picture.

stroller aqeef ni kami beli mase dia dlm pantang lg.. masuk kat anakku butik last² hubby kenan yg ni,aku suh survey tmpt lain dulu dia malas..so terus je beli yg tu..ikut je la..ianya compact skit la dr yg lain bile dah lipat tu..xlah bulky sgt..cume dah lame tu baru terpikir kalau buggy lg senang nak lipat²..sgt lah jimat ruang tp xpe la,ianya berguna jgk utk baby ku itu..

stroller ni best gak sbb senang nak lipat..pastu storage basket yg agak besar senang nak letak barang mase hang out ngan baby..ade lock kat wheel tu..full canopy senang kalau panas ke boleh tutup terus tp ade transparent kat atas tu supaya x gelap nti kalau tutup sumer dan baby boleh tgk kite kat situ..tmpt duduk leh laras 3 recline senang nak baring..sandar dan tegak...ade guardrail atau tmpt letak tgn tu boleh removed yg ade 2 ruang untuk letak botol susu or air mineral ke..swivels wheel dan brake yg boleh lock..tempat pemegang yg boleh laras ke belakang dan ke depan..seat cushion yg boleh tanggal senang nak basuh.

stroller ni mempunyai ciri2 keselamatan iaitu :

1) sentiasa menggunakan seat belt utk mengelakkan dr baby jatuh or tergelungsur ke bawah.
2) jgn tinggalkan baby tanpa pengawasan orang dewasa.
3) jgn melipat atau menjongketkan stroller semasa baby ade dlm stroller.
4) jgn gunakan stroller di eskulator,pantai,tangga dll jalan yg rosak.
5) jgn biarkan baby berdiri dengan sendiri di dalam stroller.
6) jgn letak brg kat canopy or handle yang boleh merosakkannya.

Write your opinion about using a stroller for babies

macam2 jenis stroller baby yang boleh dipilih..ade yg ringan..jimat ruang dan wang..mahal..murah..pilih saja mengikut kemahuan dan kemampuan..tp pada saya antara kebaikan menggunakan stroller ni adalah seperti berikut :

1) mudah untuk para ibu bapa untuk bershoping..bersiar²..vacation..dll tujuan tanpa perlu mendukung baby setiap masa tapi kena sentiasa perhatikan baby juga.
2) mudah untuk meletakkan baby kalau dia tido / menyusu / baring. tak perlu susah2 nak pangku sambil menyusukan baby atau tidokan baby.
3) boleh digunakan untuk meletakkan barang yg ringan di storage basket yg terdapat pada stroller tapi jangan terlalu banyak nanti boleh merosakkan stroller.
4) keselesaan pada baby sbb boleh duduk dan baring dgn selesa sambil melihat perskitaran dan pemandangan.

so,sape2 nak join cube la klik kat link ni :

http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/

Many great prizes are sponsored by...

http://www.photobook.com.my/

..and..
http://www.alicewonders.com/

No comments:

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize