Thursday, May 14, 2009

8 bulan sudah..

pejam celik pejam celik kejap je aku rase anak teruna ku itew sudah berusia 8 bulan..dan bermacam² ragam jgk aku tgk dier tuh..lg² kalo nmpk aku..mmg pantang btl,mesti nangis kalo x bergerak skit..kena duk ngan dier je..manja sungguh..

pagi td aku kena jage dier kat umah sbb babysitter dier g klinik ade appointment..so,aku half day la kira²nye..tq to iza sbb replace tmpt aku..tp ade habuan utk dier kan iza kan..hehe..tghari tu aku singgah kat alamanda jap,hehe nak cari puting botol si aqeef yg dah x elok tu..kebetulan kat parkson ade sale..so aku rembat la puting avent ni ngan nak try avent non spill easy-sip ni..saje je nak bg aqeef blaja minum pakai cup ni..xtau la die nak ke xnak..hahaha..kalau xnak rugi je aku beli..lgpun ade 20% diskaun td utk kesemua produk avent..ni ha gambarnye..

*teat avent & non spill easy-sip*

pastu bile dtg opis tu macam² hal yg berlaku..bz sungguh..ngan bos aku yg nak tukar flight balik dr hong kong lg..sepatutnya dier balik sabtu ni..tp atas arahan org atasan kenalah balik awal..sok plak nak balik..so,aku settlekan dulu menda² tu sumer baru la leh wat koje lain..ehehehe..surat² melambak plak tu..sakit mata aku tgk..kena wat slow²..so,bile dah settle sumer rase lega skit..

ape ni citer pasal keje..aku nak citer pasal lain la..alamak..dah nak balik la..so,korang layan je la gambar²an aqeef ku ini yg sudah berusia 8 bulan hari ini..(wah..ayat sungguh skema)..skang ni aqeef tgh blaja nak merangkak tp lom pass² lg..tp suke lak nak memanjat,risau sungguh aku mengengoknye..(ayat apakah ini)..

*hi...saya dah 8 bulan..*

*saya senyum sbb ummi saya nak amik gambar saya*

*kontrol la konon*

*sampai meleleh air liur*

ni la gambar aku sempat snap pagi td mase jage dier kat umah..ehehe..suke dier kalo org nak amik gambar dier..cewah..ape keje la ummi dier ni..oklah..terlebih sudah ni..sudah mau pulang..daaaaa....


19 comments:

Mama Shinta Musraika said...

anak teruna mu ini memang 'lawa' la.. skali pandang macam anak dara pla hehehe.. tang matanya yg hitam tu.. memikat! kulit yg putih gebu.. mesti pasal minum susuibu byk2 tu :)

Mama_Aqish said...

kejap je anak dah membesar bagai JOHAN kan....geram la tengok Aqeff yang debab bam tu...

Yatie said...

sebaya maira la, maira ankku pun 8bln bln ni, time utk amik second dose utk pneumococcal injection, harap2 tak demam.. huhuhu

Mrs. Adz said...

alalala...cutenya la aqeff ni..semangat betul..geram auntie tau

[-suziey-] said...

kejpa je rs..dh 8 bln ek..sweet je dia senyum..tomey la aqeef ni..hehhe:p

Mohd Haizi bin Mohd Khair said...

comey ahh si budak kecik aqeef ni!cayunk aqeef..bila uncle haizi nak dukung lagi nih...

baBe_ieza said...

hahaha...macam2 pose si aqeef ne eyh..alamak uncle haizi dah tanyer biler nak dukung aqeef tuh, kene la aqeef siap sedia ..hehehehe

ummiaqeef said...

mama shinta,
erm..mmg kalau g mane² kan ramai org kate baby gurl..tidak!!!!kulit putih itu mewarisi abah dier..kulitku kurang putih skit..hihi..susu tu campur tp dier lbh suka susu ku yg fresh itew..

mama_aqish,
seronok tgk anak membesar depan mata tp geram bile dier wat perangai..ehehe..

sis yatie,
erm..maira sangat comei..slalu bace blog sis tu tp lom lg tinggalkan jejak..hihi..

mrs.adz,
aleesya lg la gebu..montok gitu..slalu gak bace blog sis tp x tinggalkan jejak lg..huhu..

sis suziey,
mmg la kejap je rase..rase cam baru je melahirkan dier..ehehe..

mohd haizi,
uncle tu slalu je nak kuar ngan auntie shinnaz..camane nak dukung lame²..ehehe..

p/s : kalau shinnaz jd wat nasi ayam sabtu ni,aqeef dtg umah ek..hehe..insyaAllah...

ummiaqeef said...

baBe_iza,
aqeef suke berposing..tp ummi dier x suke..hahaha..boleh jd model cilik x? huhu..

baBe_ieza said...

MODEL CILIK YG JAMBU..HEHEHEH..
YEYE SHINAZ BUAT NASI AYAM..LEH DATANG NE...

ummiaqeef said...

baBe_ieza,
model cilik yg jambu ke model cilik makan jambu? hahahaha...ye ke jd wat? sedapnye..dah bau dah nasi ayam ni..

shinnaz said...

apehal cite nasik ayam kt snie..haha..jadi ke nk buat nie..huhu..geramnyer tgk aqeef..semakin menjadi² laks..

baBe_ieza said...

hehehhe, shinaz baik ko buat...

ummiaqeef said...

shinnaz,
x kira..ko kena wt jgk..aqeef nak makan nasi ayam auntie shinnaz wat..hahaha...

p/s : permintaan iza (ibu mengandung) tu kena tunaikan..hahahaha..

Ada Ayrissa said...

ya Allahhhhhhhh..
gerammmnyaaaa aku ngan budak keciikkk nehhh..
rasa nak picitt2 jerrrrrrrrrrrrrrrrrr...

tomeyyy tangatttt...ekekekek

bett, aku pong br nak ajor Iris guna dlm cwn tu (doa2 dia nak)..parkson ader sale ek, leh ar g tgk jap g...

ummiaqeef said...

Ada Ayrissa,
hehehe..dan semakin nakal..

bile nak amik gambar ayriss pakai legging tu?

erm..aku dah try dah cup tu dier x reti nak sedut..sbb teat tu nipis x cam teat botol biase..hampeh tul..

kakyong said...

salam MamaAqeef,

aqeef dah mula manjat2 yer.. biarkan, biar dia cepat pandai & xplore dunia yg lebih luas.. tak lama lagi pandai la berjalan...

ummiaqeef said...

kakyong,
mmg berangan nak panjat tp x boleh lg..merangkak pun blm pass lg..hehe..bile xdpt dier marah² je..

kakyong said...

ummiAqeef, aliya ku memanjat dulu sblm dia pas merangkak & duduk tanpa sokongan... baby ni kekdg weird juga, tak ikut step..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize