Wednesday, January 11, 2012

1st entry 2012

morning...

dasyat x dasyat.. org lain dah berentry2 thn ni, saya baru nak start, hahaha.. bese la mood blogging ke laut.. tambah lak usb cable hilang.. so mmg xde semangat nak berblogging.. xpe, kite warm up dulu.. harini baru ade mood nak start.

ok, kali ni nak citer pasal aqeef la.. anak bujang i tu.. start thn ni dia dah tukar kelas kat taska. aler, sebelah kelas je pun dr kelas lame.. mase 1st day hantar tu dia moody skit la pasal terkejut kot kelas bertukar n teacher pun lain.. so adegan jerit-menjerit jugak la.. 2nd day dan seterusnya dah ok.. lega mak!

perubahan aqeef kali ni, dia dah free diapers. sebelum ni saya mmg nak ajar dia kat umah tp dia degil. bese la x nak dgr ckp kite.. bile x kasi pakai pampers, dia ckp, 'nak pakai pers (pampers)'.. adoi, payah gini.. siap melalak² kalau x turutkan. bile kat school elok pulak dgr ckp teacher ye.. 2 hari je dah pandai.. haih! tp tido mlm still pakaikan lg, takut basah lak tilam, hehe..

so, untuk menaikkan lg semangat aqeef ke school, saya ada belikan beg baru utk dia.. cam bese, beg bertemakan hero feberet dia, otomen lew! hehe.. beli kat parkson mase jalan² hari jumaat ngan opismate. suke giler aqeef dpt beg tu. ke hulur ke hilir duk usung beg. nak tido pun bawak beg letak sebelah, haha..


 ni ha beg dia.. hehe..

then beberapa hari lepas tu dpt buku-buku di bawah ni, teacher suh bawak balik tulis nama.. pastu simpan kat school balik. semalam ada dpt stationary, kena tulis nama jugak then simpan kat school.



semoga aqeef cepat belajar n mudah faham ape yg teacher ajar ye. nti kat umah, ummi belikan buku ngan stationary baru, bole praktis kat rumah pulak. buku lame dah ke mane ntah, habis di colour 1 buku..


 budak yg semakin nakal dan manja lebih..


haha..hobi time lapang..

note : ptg ni ade check up, kes hb rendah 2mggu lps, kena follow up balik.. 

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize