Monday, October 31, 2011

me is 28 today!



semoga saya dipanjangkan umur..
  dimurahkan rezeki..
diberi kesihatan yg baik..
dan kebahagiaan di dunia dan akhirat!
(wish utk diri sendiri kekdahnye, hehe)

Thursday, October 27, 2011

aktiviti hari deepavali..

hari selasa malam tu, aqeef nak ikut abah dia g main badminton. nak pujuk punye pasal, abah dia kata esok kite mandi swimming pool. hehe.. sok pagi nye bgn tido abah aqeef ckp, pegi kolam pagi ni la, suruh siap cpt. so dlm kul 9.15pg camtu dah gerak ke pusat kejiranan presint 11. sebelum ni pernah g sekali tp waktu petang, ok la not bad tmpt nye..

mase sampai tu, aqeef dari jauh dah tersengih nmpk pool memanggil² dia, hehe.. cam biase aqeef ngan abah dia je akan berendam dlm pool. saya xde swimming suit, so xleh join sekali. :(  tgk je la keletah org mandi kekdahnye.. haha.. bayar RM2 utk dewasa dan RM1 utk kanak².. layan je la pic anak beranak ni mandi pool.. sblm ni pegi aqeef takut nak lepas. padahal dah pakai pelampung tgn tu. lelame abah dia ajar, terus dah bole kayuh sendiri, hehe..


 time ni aqeef kejar abah..


 main ape lak ni? hehe..

 seronok sampai tak nak naik ok..



note : nanti nak ajar aqeef swimming la..maklum.. mak dia dah tua ni pun takut, lalalalala....

Friday, October 21, 2011

masak memasak suami isteri..

sejak berbadan dua ni idung ni terlebih sensitif. so bau makanan kadang bole buatkan ilang selera makan. lagi² kalau g cafe kat opis ni. dari tangga nak turun cafe tu dah tutup idung ok. balik umah kadang mcm x lalu nk masak, nk makan yg dimasak ape tah lagi. kadang tu tapau je, or makan biskut/roti. tp adakalanye bole pula bau, pelik kan?

haritu rase mcm x lalu nk masak, incik hubby kata biar dia masak kuew teow tp bahan² saya kena sediakan. balik keje tu terus siapkan bahan, dia balik continue la kat dapur. siap suh saya bawa aqeef mandi lg, takut i ngintai u masak ke? ahaks!~

dan hasilnye...




walaupun rupa nmpk huduh tp rasenye mabelesss!! 

kuew teow cik abg syg..


then dr last week incik hubby suh masak asam pedas. walhal dr lepas kawin dia ckp kat saya yg dia x berapa suke asam pedas. coz mase kecik dulu dia terlampau addicted dgn asam pedas sampai satu masa dia muntah sbb terlampu muak kot makan hari². so jarang lah saya masak asam pedas utk santapan bersama. tetibe dia request, so mcm pelik lah pulak, haha.. nak x nak saya tunaikan la jugak walaupun rase dah lamenye x masak lauk tu. takut x sedap.. ngee~


bile lame x pekena, sekali mkn saya bedal 2 pinggan nasi. eh pinggan 1 je cume nasi je bertambah, haha.. siap mkn roti cicah kuah tu lg. sudahnye perut dah mcm mengandung 5bulan, hambik ko, selambak! wakakaka.. incik hubby balik dr main badminton baru makan, tgk sok pagi dah kering periuk, yeehaa.. seronotnye..

note : harini nak masak ape ek? erm..

update 2mggu sekali pulak..

phew! puas buang sawang kat blog nih.. hikhik.. mmg x layak jd blogger tegar nih. x tahu la lately rase xde mood giler nak berblogging. tgk dashboard pun mcm pandang x pandang je. bak kata shinnaz, pembawakan ke ape? haha.. tp ade juga saya BW kat blog kengkawan.. sesekali tinggalkan komen. sori ye pada yg x sempat saya singgah.

btw, ini utk intro.. pic gedix tuan punye blog.. sila lah muntah, hakhak!



















note : mau g ceramah pasal 'kasih syg', daaa... ekekeke..

Thursday, October 6, 2011

keje giler..

apesal la malas sgt nak update blog sekarang ni.. nk buat ape pun malas.. adoyai, xleh la gini.. update blog pun smggu sekali kekdahnye.. menaip ni pun sambil menahan kekembangan tekak akibat tersalah order makanan lunch tadi, haha..

citernye gini.. turun cafe td terus rase nak makan masakan panas, xmo makan nasi putih ngan lauk. hari² nasi dr pg sampai ke ptg, xleh jadi la kan, hehe.. tgk² Q kat kedai tu kemain ramai. terus tanye akak yg amik order tu, 'ramai lg x kak?' akak : 'ramai dik.. kalau nak order mihun goreng tomyam cpt la sbb bole buat sekali..' kami :  'bole la kak..' (nak cpt punye pasal)

mmg cpt la dpt.. cumanye.. portion mihun utk sorang makan dh mcm utk 2org.. kami bertiga dh la order yg same, sume x lalu nk habiskan..

 bukan sengaja x habis tp mmg xleh masuk dah..

last² tgk org sebelah mkn grill chicken mcm sedap, terus order jugak tp share 3 org, haha.. mmg keje giler!! tergelak² tgk perangai buruk memasing.. 


sudahnye... makan habis la 3 org cuma tekak rase kembang semacam.. perut ni pun rase mcm nak pecah je ni ha.. haha..merasalah terjeluak kat toilet td tp xde ape² kuar pun, kuar angin jek.. tobat xmo order dah mihun di atas.. bweks!

Monday, October 3, 2011

boring monday..

salam..

hari ni terasa sgt sunyi di opis.. ramai officer takda coz jd secreteriat meeting di penang sampai hujung mggu ni. bos lak xde pagi nih, nak layan fb mmg x leh buka lame dah, kena blocked. harini tetibe ym xleh nak chatting plak.. adoyai! blogging leh plak, nape x blocked sume ek? haha.. nak x nak terpaksa gak la layan..

lately mood nak update blog pun xde.. tp bile dah xde choice ni terpaksa la menaip ape yg terlintas. oh ye,  lupe nak letak pic abah aqeef yg dah botak baru² ni, botak licin lak tu, geli lak i! hahaha..


note : kite ckp kat hubby, 'cam kepala shincan la botak cam gini, haha..'

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize