Tuesday, May 31, 2011

buah apakah?

buah ape ni?

.

.
.

.

.

.

.

bukan cikgu or cikungunya tp buah CIKU.. saya x tahu kenapa saya x suke makan buah ni sejak kecik lg. kesian kan buah ni x bersalah pun, tp my hubby suke sgt.. uolls suke x?

Friday, May 27, 2011

jadi model make up..

lunch time tadi ada tutorial make up by my opismate.. saje je mengisi masa yg ada. sila muntah melihat fotogedix model jemputan ni..ekekeke.. rase teruja sbb last mekap mase kawin dlu..lalalalala...








sebelum
(baru pas cuci muka, look pale!)

 jerawat nakal yg timbul bak cendawan tumbuh selepas hujan





dan hasilnye...


















budak demok yg x suke mekap..

 wif mak andam..


 me lagi..

 dan lagi..

 lagi? pitam!!

haaa???

wif mak andam lagi..

~pic taken by phone eza~

kesimpulannye : saya mmg gemok! sekian, terima kasih!!

Thursday, May 26, 2011

movie date again..

x sabar nak bawa aqeef tgk kungfu panda 2 esok. gigih book tiket online smlm sbb takut full. malam ni x bole tgk coz abah aqeef main badminton. smlm check seat utk harini mmg full house. itu pun dia buka 2 hall utk muvie ni tp hall kecik tu. saya amik hall lg 1 sbb yg 1st tu almost full since yesterday.


kat rumah haritu ada tgk trailer muvie ni kat internet bagi aqeef tgk. asik diulang² je siap ada sound effect.. hahaha.. sabo je la.. jom ngedate sama saya esok..wachaaa!!!!


Wednesday, May 25, 2011

wordless wednesday..

akhirnya ku gune jua tajuk ni, hehe. no idea lah. smlm pegi kursus sehari kat JPA. yeah, cukup dah kursus 7 hari.. ;P habis awal, pegi pasar tani terus and lepas tu amik aqeef. stock lauk dah abis, sian laki i sik tapau je. bini lak x makan malam, ekekeke..

ingatkan harini hari selasa je, nape ntah. sbb smlm kursus kot tu yg x terasa smlm hari selasa. bos xde ni rase lemau je nak wat keje, haih! x bermotivasi langsung lah. blm panas enjin lg ni.. jalan² blog uolls je dulu td.. cargas! cargas!

 my sarapan hari-hari

 - pic from google-



happy berblogging uolls! 

nota ummiaqeef : masih dlm dilema nak pindah ke x nak..

Monday, May 23, 2011

hasil karya aqeef..

kat rumah tu dah ade beberape buah buku kaler yg dapat sticker kat dalamnye tu. buku mickey mouse, ben10, pooh dan terbaru ultraman..dan merasalah dia tepek sticker2 tu kat menan2 dia. ini hasil karya utk minggu ini..
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


kesian kan? lori ni x bersalah..

berjimba bersama kakakku..

hari sabtu haritu saya bawa kakak saya dan anak2 dia pegi ke jj balakong. suami dia outstation china.. sebenarnye saya yg teringin nak pegi, haha.. kalau ajak hubby sure dia x mahu.. ;P tp letih la kalau bawa si aqeef ni. xdapat nak soping dgn tenang. kejap2 dia main lari2 ngan sepupu dia sampai saya terpaksa kawal dia takut hilang pula. next time nak soping sama kawan2 or alone.. ;)

tp dalam susah2 nak soping tu dapat gak merembat barang 3..4 helai tshirt.. kahkah!


cari tshirt labuh2 skit buat kuar rumah, hehe..


nota ummiaqeef : my bos outstation for whole week, yeay!

Sunday, May 22, 2011

nur kasih the movie..


x sempat nak review pasal muvie ni. balik2 opis tengahari tu my bos nak masuk opis settlekan keje n amik dokumen utk outstation next week. supposed dia cuti.. x sempat nak jeling2 tenet.. hehe..

sblm tgk tu saya ada review jugak kat blog rakan2 yg dah update pasal citer ni. so dah tau skit2 jalan citernye.. sblm ni tgk iklan kat tv ingatkan mia sara (maryam) dan sorg lg budak laki tu anak adam dan nur.. rupenye anak aidil tp isteri dia (ayu raudhah) dah meninggal rupenye.. mmg betul la citer ni banyak flashback. suspend and touching juga cume mata saya je berkaca..ada org sebelah2 saya tu siap teresak2 lg. saya dan shinnaz gelak kan je, padahal kami sedih gak, cover feeling..ekekekeke..

saya sedih part anak lelaki aidil, ilyas teringat kat ummi dia yg dah meninggal, pastu part kandungan nur gugur, part adam doa minta jgn diambil nyawa nur mase eksiden keretapi tu, part si mamat gaduh selamatkan aidil, part adam meninggal mase dh tua sambil duduk kat bawah pokok tu dan byk lg lah part sedih dlm muvie ni..betapa bersungguhnye adam nak cari cincin kawin mereka yg tercicir mase eksiden keretapi di jordan sampaikan ketenye dipukul ribut. dan betapa cekalnye kasih nur pada adam sampai dia sanggup meredah padang pasir semata nak cari suami dia dan berjumpa juga akhirnya..

bile citer tu habis baru tau kelibat org tua dlm muvie tu sebenarnye aidil dan nur mase tua. sebenarnye dari mule citer ni dato' rahim razali (aidil mase tua) yang jadi suara latar rupenye sedang bace kan kisah nur dan adam dr buku yg ditulis oleh adam semasa dia sedang sakit.. mmg sedih..

kalau nak review pasal citer ni bole terjah kat blog rakan2 blogger saya di sini, sini dan sini.. ape lagi?? sila lah ke pawagam berdekatan sekarang!!

Friday, May 20, 2011

ngedate sama adam dan nur today!

morning...dah sarapan? saya mcm biase..minum susu sama oat sajork.. just to share this good news. my bos dapat 'title' kat depan nama tu officially yesterday.. yeay! lps ni gelaran i pun tukar jugak la..ekekeke. *tetibe* today my bos cuti and next week overseas seminggu..

harini i ada muvie date same shinnaz.. dah booked tiket 2 hari lepas.. playsafe..hehe


selamber je amik muvie kul 1.00pm, hahaha.. shin, pastikan bawa kotak tisu nanti ye, hehehe..


Wednesday, May 18, 2011

fotogedix semasa kursus di kuantan last week..

sejak blogspot problem ni mood nak meng'update' agak kureng. duk BW je bile ade mase terluang.. untuk mengelakkan blog sunyi, saya nak upload fotogedix mase kursus last week. tayang skit je, bukti g kursus. yeay! dah 6 hari kursus, ade lg sehari leh campur² nak cukupkan 7 hari..

hari sampai terus posing kat tepi pantai, hehe..

 terserlah kegedikan..




 

 
my tag

 
 khusyuk buat keje kumpulan..

  
nota ummiaqeef : menci la dah gemuk ni nak gambar pun malu..uwaa!!


Monday, May 16, 2011

apa sudah jadi dengan blogspot?

morning...

harini start keje setelah berkursus selama 3 hari, 13-15 mei 2011 kat de rhu beach resort, kuantan. beriya² tau i buat autopublish semasa hari bertolak tu. tetibe je x kuar.. bila balik rumah check kat dashboard jadi camni :

~ klik utk pembesaran ~

nota ummiaqeef : patut la tgk entry kengkawan berulang-ulang..

Thursday, May 12, 2011

hadiah and souvenirs from my officer..

Alhamdulillah..mudah rezeki bulan ni..baru² saya ada amik sepasang kain dr my officer yg baru balik dr indon.. kalau x silap dari bandung. tp x bayar lg..hehe.. kain kosong ade corak manik. then x disangka my 2nd bos kasi lg sepasang sbb dia kata saya dah tolong ganti PA dia, mama eza yang sedang berpantang. saya cuma  ganti sebulan je sblm diganti PA yg lain. maybe sbb dia perempuan so ada dasar keprihatinan di situ untuk kasi kain pasang ni..hehe.. tq Ms. L..cantik kan? kaler soft pink..

masuk yg ni ada 6 pasang kain x jahit lg termasuk baju raya..hehe

then dapat pulak dr officer yg baru balik dr bercuti.. thanks!
ada sesape lg nak g bercuti/outstation? hehehe..

comei..uncang besar n uncang kecik..hehe
 yg kecik tu comei sgt, dah buat letak hp..


Wednesday, May 11, 2011

jawapannye ialah ..................

tu dia...
selepas di nego2 dgn ummi.. dia terus amik yg ni..
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(sila rujuk gambar dlm entry sebelum)
ni yg kecik padahal kat rumah dah ade yg besar..
tp pen ke mane papan tu ke mana..hahaha..

pelik gak sbb dia tersangatlah addicted dgn otomen tp bile suruh amik dia x mau. lgpun otomen cmtu dah ade kat rumah. cume dia sik pandang menan kete ngan motor kecik tp saya x kasi sbb mcm x worth it la.. memacam saya auta ckp rosak la..patah la..motor tu ade gambar tengkorak saya ckp gambar antu..takut!! terus dia x jadi amik. otomen dia dah amik gak memule tu sampai 2 dia amik. saya ckp x cukup duit suh amik 1 je pastu lps dia pk sejenak terus dia ckp, 'rosak ni..' sambil letak balik. berubah pikiran pulak.. last² dah mcm² dia pegang, yg atas tu jugak disambarnye..hahaha..memule suruh amik yg tu dia xnak..rambang mata gaknye..

tapi masalah problemnye bile dah beli, sampai rumah main kejap pastu dia main menda lain. ceh! propa lebih la budak ni. sudahnye abah ngan ummi dia yg duk tulis² kat situ, ekekeke.. poket ummi pun dah kering duk melayan kerenah anak. anak korang gitu x? ke anak i je yg propa lebih..wakakaka..


kalau pergi kedai x sah x amik menan..pitam!

lately aqeef sgt demand. asik nak singgah kedai je n then kalau masuk kedai mesti mata dia pandang menan. kalau hari2 camni pitam mak kau! balik taska petang smlm nak singgah kedai. kalau x pegi mau dia berguling dlm kete. mule dia kata nak beli gula2, bile masuk je petronas tu terus dia hala ke tmpt menan.

hampir setengah jam berdiri kat situ nak pilih.. grrrr!!!


yg mane 1 pilihan kalbu?


 agak2 korang menan apekah yg dipilihnye setelah ber 'nego' ngan ummi dia?
kehkekeh.. cer teka? cer teka?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

bersambung di entry berikutnye, kehkeh!

dating wif auni syuhada..

selasa, 5.30 petang..
dating wif auni..

aqeef : syuhada, jom ikut kite..
syuhada : nak g mane ni?



aqeef : ikut je la..
syuhada : mama kite mane?


aqeef : mama awak ade kat blakang ngan ummi kite la..

 

ummi aqeef : yuhuu..nak ke mane tu?


aqeef : awak nak eskrim ape? pilih je.. nti ummi kite bayar..hehe
syuhada : kalau dpt air kotak tu bestnye..


aqeef : duduk jap lah sembang2 dulu..
syuhada : yummy..dpt eskrim milo..


sekian citer hari selasa..


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize