Thursday, October 28, 2010

lipstik yg serasi dgn saya..

tiada entry utk smlm coz saya sibuk meniaga bege..hehe..sebenarnya burger shop yg saya maksudkan ialah game di pc saya ni,hihi..kepada kher yg komen kat status fb i smlm tu,bukan buat bege di pantry ye,buat bege di pc,haha..kelass kan? hikhik...

ok,sebelum saya post entry ni pun saya masih gigih amik order bege kat kedai saya..x cukup tangan tu,sapa mau jadi pembantu? kikiki..sebenarnye nak citer pasal lipstik yg saya beli di jualan berdekatan opis baru² ni. lipstik moodmagic brand nutrimetic je. saya dah serasi dgn lipstik ni sbb bibir saya ni sensitip. kalau salah pakai lipstik nanti bibir saya gatal jadi mcm alahan dan kering. nanti bibir jd tebal,hish! x suke tau..ambil masa nak pulih tu. lipstik yg saya maksudkan seperti ini :

~ pic form google ~

macam² kaler ade tp lipstik ijau xde la jadi bibir ijau,gile kau! haha.. lihat gambar bibir di atas utk gambaran. saya suka pakai ijau (2 dari kiri) dan oren. harga kat jualan di opis saya ni cuma RM8 sajork. depends ngan tempat juga,ade yg jual mahal sikit dr harga tu,ade yg murah. dulu saya beli baru RM6 tau,skarang dah naik harga. baru² ni saya nak beli kaler oren tp xde stock,so beli ijau tu 2btg sbb nak buat stock,hehe..

saya suka lipstik ni sbb ade pelembap,kalau pakai lipstik je pun ok x payah pakai gloss lepas tu. tp saya pakai juga gloss dr silky girl yg kilat² tu,hikhik..ada juga saya try lipstik lain tp hasilnya mengecewakan, kering + gatal. x selesa la. saya rela x pakai lipstik dr terkena alahan tu.. ;P why name lipstik tu moodmagic? haha. lipstik ni ikut kaler darah,betul ke..ntah la..sbb lain org pakai lain la kaler yg akan terhasil. sbb my sister pakai juga dan dia kate why dia pakai x same kaler bibir ngan saya padahal pakai lipstik yg same..(^_^)

nota ummiaqeef : pasal lipstik pun nak kecoh,ape² ntah..lalalala...


Tuesday, October 26, 2010

bos outstation dan belanja utk hari ini..

hari ni petang baru nak update padahal bos bukan ade pun..hehe..tp tu la bila bos xde malas je rase nak buat keje,nape ntah..means keje yg x sempat dibereskan time bos ade sprti kemas tempat yg semak ni dan failkan surat² yang dah nak same tinggi ngan telinga saya yg letaknye di tepi meja tmpt saya duduk ni. huh! payah rupenye nak buat ayat bg org pahamkan? ape,uoll x paham? x paham sudah..haha

kesian kat bos saya. last week khamis-jumaat ke kuching ada meeting. this week start isnin sampai jumaat ke kuching lagi ade meeting working group. next week whole week lg ke london ade meeting council. the next-next week whole week juga ke brunei ade meeting lagi,huh! kalau saya jadi isteri beliau,mesti saya merajuk,asik kena tinggal je..mujur suami saya tiada keje outstation. hehe..

lunch tadi saya makan nasi goreng seafood,terbaik dr cafe opis saya..hehe..nasi gorengnye banyak, udang/sotong besar², pedas + sedap, mantop! lepas makan saya jalan² cari pasal kat jualan berdekatan opis ni. hasil rembatan? buku learning utk aqeef, 3 buku = RM10, lipstik feberet moodmagic nutrimetic RM8, beli 2 buat stock = RM16 dan kerepek pisang + keropok roda cap rizal utk kudapan, 2 pek = RM5. total belanja di situ = RM31.

itu je cerita utk kali ni,sekian....

nota ummiaqeef : ok,nak buat keje skarang! bai!

Monday, October 25, 2010

lamenye x jejak kaki ke KLCC..

rasenye bertahun dah x jejak klcc. maklumlah incik hubby malas nak pegi tmpt² crowded mcm tu. tp mase bercintan cintun dulu sanggup je pegi mane saje yg kite nak pegi ye..skarang ni, mmg payah la..hampeh! kebetulan sabtu lepas pegi kenduri kawin kawan incik hubby di dewan perdana felda. dia buat kat cafe felda villa sebelah tu. jalan hala balik tu kan lalu klcc. saya pun ajak incik hubby singgah. x sangka pula ajakan saya ditunaikan,hehe.

tapikan rase mcm janggal la pegi situ,rase asing je. almaklumlah kami yg non-ado ni mane ade soping kat situ. ni pun pusing² sampai pening xtau arah tujuan. nak masuk aquaria x bawak kamera pulak. end up bawak aqeef main tepi kolam belakang klcc tu je.


 mr. amin and amin jr.

 siap nak tanggal baju lg tu..seb baik dia x terjun terus..kalau x,lagi haru!
ramainye umat mase tu,masing² duk posing tepi kolam tu.
saya yg kepanasan dgn pakai baju kurung duk dr jauh je,x kuasa mak duk tgh² panas tu!


 sibuk nak masuk dlm air tu..

1st time aqeef jejak kaki kat sini,hihi..


nota ummiaqeef : sakit perut!! uwaaa!!


bila dah bosan rambut panjang..

non ado mood nak menaip,sakit perut PMS..
bendera japang naik sudah! hampa... :(
hehehe..

aqeef dah gundul semula...
sian dia rimas asik garu² je..
rambut dia tebal + lebat..
dia ni kuat peluh kalau panas mcm ummi dia.
so,saya suh abah aqeef mesin rambut dia..

sebelum


.
.
.
.
.

selepas


kali ni dia melalak² pulak mase abah dia mesin rambut tu.
mungkin syg kot kat rambut dia..hehehe..
xpela,pasni panjang semula - gundul - panjang - gundul..hahahaha..


be-lated besday present..tq mama_auni..

jumaat lepas aqeef dapat present dr mama_auni.
comel sgt kasut tu,i likeee!
tq ye mama_auni n family yg sudi bg aqeef present walaupun besday aqeef bulan lps..tq²
tp lom sempat pakai lg..
nanti kalau dah pakai,gue amik gambo ye..hihi..



nota ummiaqeef : selamat hari gaji! lalalalala...

Thursday, October 21, 2010

kantoi..

bila dah berapa hari missed berblogging,mulalah gelabah.
nak cerita pasal ape ye,tak tahu mana satu nak mula.
kalau tak berblogging tu bukan bermakna saya tak sign in blogger ye.
cuma antara sebab musababnya adalah kerana saya sibuk,tiada cerita atau saya sedang moody..
tp beberapa hari yg lepas sebabnye adalah saya moody. jgn tanya kenapa ya..hehe..

semalam saya el,bukan sbb bos el, saya pun el ye. cuma ada hal keluarga,cewah..
niat di hati x nak ganggu bos bagitau saya el sbb dia ada upacara pengebumian arwah bapa mertuanya. (AL-Fatihah utk bapa mertua beliau).
tiba² mase kat rumah hp berbunyi terpapar nama bos,aiyak! kantoi!

belum sempat saya berkata² mcm² dia tanya pasal meeting lah ape la.
bos : rosie (bos selalu tulis nama saya mcm ni)..hari ni ade meeting blablablabla....
saya : x pasti la,rasanye mcm tak ada. x perasan pun ade meeting tu.
bos : x pe,u check dgn blablabla............

bila ada ruang sedikit,saya mencelah.
saya : En L, saya el hari ni.(statement muka x bersalah)
bos : owh,u cuti. ok x pe, u mintak dotdotdot check dgn PA² sume,ade x meeting blablablabla......
saya : ok! terus letak fon.

nota ummiaqeef : legaaa....ingatkan dia bebel..hahaha. suke gelabah ckp dgn bos walaupun dlm fon.


Friday, October 15, 2010

mau berpisah? any idea?

salam..

wah,tajuk entry tak hengat! hari ni lambat skit update,dah tenghari. ade keje yg perlu disettlekan,kena utamakan keje dulu ye..hehe.. owh,lupa pula, dlm entry yg lepas saya ada bagitau yg saya ada mision impossible kan..haha. apakah? sebenarnya saya bercadang nak stopkan BF kat aqeef. dia pun dah masuk 2thn 1bulan,so ingat nak pisahkan susu dgn saya. memandangkan aqeef dah 2thn walaupun dia bukan eksklusif BF,tp balik keje sampai tido tu mmg dia cari saya la..hehe..botol mmg time siang je ok.


setakat ni saya ada gak try n error. ade sekali tu saya letak ubat yg agak pahit. bile dia nak BF tu,mmg rase x sedap la dan melekit ubat tu,dia x jadi nak BF. terus tido tp bila terjage² tu dia x sedar dah,mmg selamber je dia BF kejap sampai terlelap balik. pernah jugak saya letak asam jawa, tp dia tgh nangis² mase tu,mungkin x terasa asam tu. selamber jugak dia BF sampai terlelap. kadang tu saya pk dia bukan nak minum sgt susu tu,sbb x byk pun. cuma dia dah ketagih kot..hahahahaha..(sensored gitu)..

mintak tlg kengkawan yg ade idea camane nak buat supaya dia stop ye. ade sorg kawan bgtau suruh letak bawang putih tp blm torai lg. or kena tunggu dia stop sendiri ye? pst..pst..lagi pun saya dan incik hubby ade plan nak bg adik kat aqeef. hehe. tu yg nak cuba pisahkan susu dgn saya. hihi..

k la...mau kuar lunch..daaaaa...


Thursday, October 14, 2010

i'm speechless!

let's the pict do the talking!

.
.
.
.
.




nota ummiaqeef : dah la tgh stress buat sistem dokumen baru + stress tgk kejadian di atas. kena mandi bunga lah! dah 2x terjadi tau. haih!

sup tulang mabeles!

mood nak memasak ni kadang² ikut musim. kalau musim mim alif lam sin tu mmg non ado la,tapau sudah. atau guna cara makan-apa-yg-ado..hari selasa baru ni saya pegi pasar tani dan teringin nak buat sup tulang. beli 1/2kg je. kat rumah ade 3org sajork. semalam la semangat nak buat. menu cuma nasi putih + sup tulang panas² dr dapur ummiaqeef..

nampaknya aqeef sgt suka sup tulang. blm sempat saya nak hidang,dia dah mintak mangkuk dia. saya isi nasi dan isi lembu tu + kuah sup. saya blm sempat maghrib lg dia dah nak makan. bg task kat abah aqeef utk suap aqeef,sbb kalau dia suap mmg yg bertabur lg byk dr yg suap ke mulut. hehe. saya makan sup tulang sajork kes malas makan nasi. menu yg tidak sihat di opis smlm buat saya jadi begini. pagi dah makan nasi berlauk,tengahari tu makan nasi + lauk. haih! patut la jeans dah ketat..cait!

kuah sup kurang kick bile x campur cili padi ketuk + perahan limau nipis. hirup sup sambil gigit² daging di tulang-temulang lembu tu..fuh! mabeles! aqeef join sekaki sampai tambah 3 kali.. ada balance skit lg saya simpan dlm fridge,balik ni panas kan balik pastu macam nak buat sambal sotong. terliur dah ni...hihi..

sup daging mabeles!


nota ummiaqeef : sakit kepala la,ade kejadian memalukan / memilukan yg terjadi td.. nanti citer!

Wednesday, October 13, 2010

potty..potty train?

hari ni saya rasa janggal skit la sbb pakai tudung bawal. sebelum ni tudung ala² ariani tu je tiap² hari. hihi..sebenarnya saya nak citer pasal malam semalam kat rumah. si aqeef nak poo poo dia biase cangkung je n poo poo dlm diapers. tp smlm dia baru cangkung tu sambil pandang saya dan ckp,'mi (ummi)..yak'..saya ajak dia pegi poo poo kat toilet konon nak train dia la..mcm ini :

cumelnye siap pegang hp!

bersemangat saya bukak diapers dia dan tenggekkan dia kat toilet bowl tu. dgn harapan dia akan poo poo kat toilet bowl tu la..mcm² gaya saya buat sambil pegang dia. hasilnye?

.

.

.

.


hasilnya,non ado! mungkin proses itu terbantut sbb kaedah baru! biase kan terus je poo poo x perlu bukak² diapers..haih! rugi tau diapers tu,xkan la dah bukak nak pakaikan balik. sbb ade pee dia kat situ dah..rasa mcm nak beli ini je. 


yg ini saya survey kat mybbstore baru RM7.90. haha. ntah² makin x lalu si aqeef nak poo poo dlm tu..saya jakun sbb mase saya kecik² dulu xde pun menda ni..harap aqeef cpt² ckp dgn lancar dan bole la dia bgtau nak pee ke nak poo ke..train dr skarang..jimat diapers tau! ade lg misi yang belum dicapai.. ha? misi apakah? bukan misi nurse tu ye..mission impossible! hehehe.. tungguuuuu!!!

nota ummiaqeef : hari ni je dah 3 style saya buat pakai tudung bawal ni tau..haih!

tak pahamlah!

sape x phm angkat kening..hehe..sebenarnye tak tahu nak buat tajuk ape. nape mlm ni x rase mengantuk?  incik hubby dan incik aqeef udah ketiduran. kesian kat aqeef tadi sbb saya paksa dia layan youtube lagu ABC, if u happy, ba ba black sheep, old mcdonald had a farm dll. sampai dia x sanggup dah nak tgk akibat kemengantukan yang melampau. tolong jgn lakukan ini pada anak2 anda!

ok..ok..lari dari tajuk. sebenarnye saya x phm sebab ini :

.
.
.
.
.



cuba kira cawan/gelas ade berapa? kenapa cawan/gelas yg digunakan selalu mcm duduk 5-6 org? nak kata saya malas basuh cawan la tuh..haha..jawapannye ialah sbb incik hubby tau bini dia sgt rajin basuh pinggan,so letak byk mane pun atas meja gerenti clear..haha..ape susah bile dah semak mata memandang, letak je dlm singki. bile rajin basuh terus la bila agak kurang rajin,esok pagi sblm pegi keje curik masa kejap cuci..hehe..warning! don't try this at home!

siang td sgt bz sampai x sempat nak bersosial (fb n blogging)..mlm ni saya bayar utang 1 entri gantikan siang td..hehe..nite all!

nota ummiaqeef : cian incik hubby mcm nak demam..


Monday, October 11, 2010

kerenah anak yg buat kite suka dan duka...

phew! sedar x sedar duk buat keje tgk jam dah kul 4.15pm..huhu..bile sibuk ni terasa masa cepat berlalu..cewah..hari ni mcm malas nak masak je..erm,mau makan apakah? stok lauk pun dah habis,esok bole soping kat pasar tani..weehoo...

duduk rumah 2 hari weekend baru ni buat saya migrain! eh,saya xde migrain la,cuma fenin² lalat je dgn kerenah anak bujang saya tu..camane ye dia duduk almost 5 hari bekerja kat rumah pengasuh..kita yg jage dia full time weekend pun dah fenin! mane x tanye, kejap² buat tumpah air, bawak tupperware kat dlm kabinet dapur tu ke depan tv, main isi² mainan dia, baling sane baling sini, buat sepah dan sorok barang bawah sofa n kabinet tv..sepah² kan kain baju yg dah kering..silap hari bulan saya transform jadi hulk!

tp walaupun dia buat kite marah, ade jugak sesuatu yg menghiburkan saya..seperti gambar di bawah :

org iron baju,dia iron menda ni..kikikiki...
tapi AWAS! pastikan elektrik di switch OFF ye..
pesanan hemat masyarakat ini dibawakan khas oleh ummiaqeef.. ;P


nota ummiaqeef : balik ni nak goreng balance cucur adabi haritu la..'kami dah pulang emak buat cucur,mudah saja tambah air.......' (sambung sendiri la ye) ekekekekeke...

dah habis raya tp saya blm habis citer pasal raya..



baru terhegeh² nak update,blogger apakah? hari ni mood x berapa nak ade lor..bile mood xde baru nak update kah? sgt tidak bermotivasi ye uolls..jgn tiru mcm saya..mungkin sbb baru ade kesedaran yg raya dah habis,jadi saya godek² my picture dan jumpa gambar raya lagi..

mase ni raya di rumah sedara mara family in law..mase ni lalu di tempat kejadian pembunuhan datuk sosilawati tu,takutnye....mmg ladang kelapa sawit la,sbb tgk ade kon² polis tepi jalan,nampak la lorong nak masuk ke ladang tu..ade polis,reporter..eh..eh..kepochi tau..melalut pulak..

mase ni raya 4 biji rumah  kalau x silap..malas nak upload byk²..nak jugak letak sbb bukti yg saya pegi beraya..hehehe..



 ini rumah ke-2..sibuk je aqeef nak buat peace..

 aqeef dah start buat perangai..tensi i..
 bawa aqeef jalan² kat blakang rumah tu,tgk laut..

 aqeef wif cousin²..

 main ranting kayu pulak..

 mula saya yg pegang dulu n then dia tiru tau..sebuk je..

kite minum dulu....

a kiss for me..
(abaikan muke ahkak yg berjerawat dan berminyak² tu)


nota ummiaqeef : ok,dah xde citer raya..sekian...


backdated entry 2nd besday aqeef..

besday aqeef jatuh pada 14 september lalu (raya ke-5)..waktu tu ramai lg yg masih cuti raya tp saya dah start keje..rajin kan? kan? hehe..pengasuh dia masih cuti,so aqeef kena duduk umah nenek dengkil..makan dgn family in law je..beli kek ngan kfc je makan ramai² dgn sepupu² aqeef..

rasa mcm malu nak citer coz gambar mase tu saya x pakai tudung..hihi..xpela,saya upload sekeping dua je la..thn lps dia ngamuk² mase nak potong kek,x berapa nak menjadi sgt la..thn ni dia dah pandai malu² bile sume org nyanyikan utk dia..susah nak snap gambar malu dia tu..kihkih..


 kek-order hari ni-esok dapat-


balang gule² ni nenek sorokkan,bile aqeef dtg terus dia buat rete..


 baru lepas nyanyi lagu besday kat dia..

 nota ummiaqeef : benci lah upload gambar ni,pesal lembap?


Friday, October 8, 2010

smlm mc..hari ni dah sihat..

smlm saya dah xde sgt cherry-berry tp perut memulas² je..
mmg x tahan btl time dia mencucuk² tu mcm nak beranak pun ado..haha..
saya lagi suke pegi klinik private sbb dah set kat mind yg klinik kerajaan kene Q lame..
rupenye kat klinik private pun kene Q lame jugak..
1jam - 1jam setengah jugak la kene Q..hambik kau!

incik hubby pun mc,sakit kepala..
bile aqeef gaduh dgn kanak² lain di situ rebutkan rocking horse terus darah incik hubby naik!
bila check high pressure, high blood!
kalau tau,tinggalkan aqeef kat umah babysitter..
disebabkan aqeef ckp,'nanak'(read as taknak!) sambil geleng kepala bile saya ck nak hantar dia pegi umah nenek (babysitter),terus x sampai hati..

mase doct check saya,dia check perut pakai stetoskop..
doct dgr bunyi ape? angin ke baby? cait! hahahaha...

doct : awak pregnant ke?
saya : hah? (tercengang)
doct : last period bile?
saya : ambil hp sbb dlm kalendar ade catit..kikikiki...
doct : ingat x?
saya : ade catit dlm hp ni..(sengih malu)..(sambil bgtau tarikh last month)
doct : owh...kalau mcm tu xde lagi....
saya : (dlm hati kate doct ni nak check perut ke check pregnant?)
doct : seperti memahami kata hari saya,dia cpt2 ckp,saya kena tahu tu..
saya : +ve thinking (mesti sbb nak bg ubat kan..hahaha)

tp doct tu offer saya cucuk kat punggung (opsss...)
kesannye saya sgtla mengantuk dan sakit pun dah berkurangan...
bahananye terpaksa tunggu lame juga + bil = RM60..rasakan!
dan alhamdulillah,berkat saya mkn ubat..oh ya,saya x suke mkn ubat tp terpaksa jugak..
kebiasaannye saya mkn ubat utk 2 hari je..

sebenarnye nak buat entry pendek je tp dah jadi melalut pulak..
k la...hari ni ade makan² lagi...tp saya takut nak makan..
dan tghari ni ade date dgn mama_auni..hihi.....daaa...




Wednesday, October 6, 2010

cherry-berry di rabu yg indah...

owh..hari ini saya sgt lemah..
ape tak nye,kena cherry-berry (read as cirit-birit) dr pg bgn tido tu..
kat umah 3x dah ke toilet...tp nape kat opis sekali je?
paling saya x tahan time perut memulas tu,mcm contraction mase beranak dulu..
b'fast cuma roti sandwich + air horlick cereal 3in1 tu..

tp bila tenghari ada jamuan raya saya tak lepas peluang,harusla terjah..
walaupun sakit perut tp saya paksa juga makan sbb mahukan tenaga..
sudahnye saya jadi makin lembik...lemah..seram sejuk...
pdhal xde ulang alik ke toilet pun..
saya berharap dpt bertahan sampai balik ni..
kalau btl² melarat baru nak pegi klinik..
dgn harapan dpt la mc..kihkih..

ok la..mata pun mcm mata garfield dah ni...
mcm nak lelap je,cpt la kul 5..
kepala dah ting tong skit ni,melayang² je..
balik ni nak rehat la..incik hubby,sila jg aqeef ye..lalalalala...


Tuesday, October 5, 2010

rutin harian bersama aqeef..

sekarang ni aqeef dh pandai ajak pegi taman pagi²..
saya kate ade cicak kat situ,dia buat xtau je..
kalau kat umah dia degil² saya ckp cicak, mmg lintang pukang dia lari..
bukan nak menakutkan dia,cume bile dia xnak ikut ckp terpaksa la buat mcm tu..
supaya dia diam..taktik berkesan pada anak yg takutkan sesuatu..

bile sampai kat umah pengasuh dia dah ready pegang kaki saya..
bila saya melangkah,makin kuat dia pegang sambil menangis² manja..
saya terpaksa bg kat pengasuh dan berlalu pergi sambil berlari² anak..(mcm drama² kat tv tu)
sampai dekat lift pun dgr lagi suara merdu dia tu..

bile balik pulak,nampak je saya bukak pintu terus dia kejar..
suka la sbb dia tau kalau balik mesti dpt pegi kedai..
mmg dia akan paksa saya ikut dia pegi kedai beli aiskrim..
si auni rakan sepengasuh akan jalan same² turun dr lift..
bile nak berpisah ke rumah masing² mule la berdrama king kat situ jugak..
terpaksa pujuk dia ckp mcm²..
last skali terpaksa dukung dia sbb kalau x nanti dia nak singgah kat taman..

camtu la rutin dia hari²..
blm citer time dia berkemas,main smack down,paksa org layan dia lg tu..hahaha
sampai abah dia nak bace majalah pun dia bg kat saya majalah tu sbb suruh abah layan dia..
mmg bijak..bijak..sapa syg ummi? dia angkat tgn..
dulu² ajar dia anggota badan..

mata mana?
aqeef,'kelip²kan mata dia'
idung?
diam je sengih sbb dah lupe..ceh!
mulut?
tunjuk bibir..
gigi?
ketap² gigi..
tangan?
tepuk² tangan..
kaki?
hentak² kaki..
t*t*k?
tunjuk ummi punye...
ummi,'!@#$%^&*

skarang ni dia dah 2thn masih BF dgn saya dan saya rasa mcm nak stopkan..
walaupun dia cume BF time balik keje sampai pg sblm pegi keje..
sape ade petua² menarik,sila kongsi bersama..


nota ummiaqeef : majalah yg dimaksudkan kat atas tu ialah majalah gila kereta bulan oktober 2010. abah aqeef masuk majalah bulan ni..hehehe....the quicksilver..teruja aqeef nampak abah dia dlm buku..ekekekeke...

entry warming up..

isk..isk..sadis sungguh tgk belog terbiar,skang ni ade penyakit mim alif lam sin la..mmg ikut mood baru nak update..org lain 1 hari bermarathon entry,saya pula bermarathon bace belog org...hahaha..byk lg cerita raya yg blm saya update,huh! sampai dah nak habis raya dah pun..kuikuikui...

setiap mggu ade je jemputan open house yg saya dapat ..ada yg saya berkesempatan pergi,ada juga yg x..ade sekali tu sampai 6 buah rumah dlm 1 hari,mmg letih..bukan letih makan,tp letih nak melayan kerenah aqeef yg xmau duduk diam..berlari²an saya mengejar sampai berpeluh²..kan dah x selesa di situ..kepada rakan yg saya x dpt memenuhi undangan mereka,saya minta maaf ye..ade juga hal² lain yg x dpt dielakkan..

skarang ni aqeef ade tabiat baru..dia nak ikut org balik or nangis kalau org balik..payah gak nak pujuk dia ni. dah la style mengamuk hempas badan kat lantai dan berguling² sampai merah muke..haish! bole ilang kesabaran tgk dia mengamuk..dia suke berkawan dan kalau bole xnak kawan balik or pisah ngan kawan..kuikuikui..gi mana sih? maknenye.........
sape2 mau jd kawan aqeef,angkat tgn!! hehehehe...



~ aqeef n bespren - auni syuhada..~



nota ummiaqeef : bile tgk dia tido rase sayu je sbb selalu marah² dia...hope aqeef akan faham kenapa saya selalu marah² dia..



:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize