Tuesday, September 28, 2010

keindahan alam semulajadi..

mood berblogging mcm biskut..
kejap ade kejap xde..
hari ni saya xde kawan..geng² gedix opis ade yg cuti n mc..
so saya xde geng nak huha..huha..
keje pun dah settle,so nak update skit je..

mase ni dah raya ke-2 di kg saya..
raya pertama saya beraya di rumah abg di pasir gudang dan umah paklong di felda berdekatan..
raya ke-2 duduk umah saje..xde ke mane..
ptg tu kebosanan saya dan kakak no.2 planning ke teluk sengat,kota tinggi..
kat situ ade taman buaya..pastu ade laut,kakak saya kate seberang laut tu singapore..
ye kot..saya pun x pasti..hehehe..
so pegi sane dah ptg sgt..taman buaya pun dah tutup..
dpt tgk sunset je..incik hubby saya pun ape lg..tidak melepaskan peluang ini..
jom layan pic yg x seberapa ni..


baby croc..

berenang² dlm tong..tgk kat kedai cino..

 baby crab..sedang berlari²an..


baby aqeef..eh..baby kah? tuo dah..


saya bersama kakak no.2,suami dia dan anak² buah..




 


baibai sunset..


 posing dulu sedas sebelum pulang..



nota ummiaqeef : lunch for today,spicy chicken mcdeluxe..yummylicious..

Wednesday, September 22, 2010

muke fotostat bapak tp perangai mcm ummi tau..

tgh duk ngadap pc td tetibe saya buat kembong mulut mcm ni...






xtau la nape ntah automatik akan buat mcm itu..
bese mcm tgh duduk²..buat keje..tgh drive..
pastu teringat kat aqeef yg suke buat mcm tu juga..
mase mandi pun dia suke buat jugak mungkin dia nak elak air masuk dlm mulut kot..
ape² la..janji ade jugak skit tabiat dia yg ikut saya..hahaha..
rajin tlg wat keje umah..ikut ckp saya..yg paling penting kan.....
dia suke kiss saya..dgn abah dia pulak mmg dia x gemar..
kahkahkah! kesian kat abah dia..lalalalala...


Tuesday, September 21, 2010

raya..raya..raya kami...



hari ni di opis saya ada jamuan raya so kena pakai baju raya la kan?
org dah pulun letak gambar raya,saya baru nak letak kat blog..
gambar pun x byk sbb masing² sibuk nak g beraya mase raya pertama tu..
publish skit je la ye..


 sesi salam bersalaman tp nape incik hubby x mau pandang saya?



aqeef ngelat xmau salam abah tp duit raya nak! cait!

 aqeef dpt duit raya dari atuk n nenek

sibuk duk mintak duit raya lagi..haih!

 omak n anak..bapak tukang amik gambo je..

3 anak perempuan pak rahman dan cik sam..
anak lelaki tunggal x balik pulak..kurang sorang..

dan terimalah pic keluarga sempoi kami..

.
.
.
.
.


~ ummi-abah-aqeef ~



Sunday, September 19, 2010

cuti berblogging sementara menanti mood tibe..

no mood for blogging..dah lame x update blog..sejak balik raya tu xde update2 langsung..ni dah nak masuk keje balik pun xde mood lg..esok dah keje..sblm ni pun dah keje 2 hari sblm hari malaysia tu..

mlm ni rase sayu je..xtau nape..mcm2 perkara yg difikirkan..aqeef dgn abah dia dah tido awal dah...tinggallah saya keseorangan layan tenet sambil dgr tv..sendiri phm la ye dgr tv..bukan tgk tv..nak taip 'hehe' pun mcm x sesuai dgn mood mlm ni..taip dgn muka yg suram dan matayg layu..k la..nak sign out..nite..

nota ummiaqeef : pagi td dpt berita sedih, pemergian arwah 'abg din',opismate saya..alfatihah utk arwah..

Wednesday, September 8, 2010

jom balik kg!



yuhuuu..saya nakbalik kg dah mlm ni insyaAllah..
doakan semoga saya selamat sampai ye..
pada yg balik kg tu berhati2 di jalan raya ye..
same2 la kite..biar lambat asal selamat..
dan di kesempatan ini saya nak mengucapkan..
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..
kepada semua blogger yg membaca blog saya ni..k la..taip laju2 ni..
daaa...balik kg..ooo..balik kg...lalalalala...

Tuesday, September 7, 2010

yeay...dapat duit raya!!!


seronok mengalahkan budak kecik..haih! mestilah kan?? dapat dr my bos..
mmg every year dapat.. jadi la kan,sekurang² dia hargai kite..hehe..
dulu kan mase sebelum kawin dapat duit raya dari mak n abah..
walaupun dah keje still dapat..tp kene kuar duit juga bg anak2 buah..
bile dah kawin x dapat dah..haha..
dpt dr incik suami je la..(jgn lupe ye b thn ni punye duit raya)..hehe
k la..entry pendek saje sbb hari ni half day..
mau bawak aqeef check up,bole pulak terlepas pandang tarikh appointment..
sepatutnye 2hb..ni dah 7hb..adoyai..seb baik hari ni bole pegi lg..
see u...daaaa...


Monday, September 6, 2010

aqeef @ playground..

nak raya ni mood keje pun berkurangan...hari² pasang lagu raya kat pc ni..lalalala..nak balik kg! ala...baju x kemas lg..pg td kononnye nak kemas baju lepas sahur..sudahnye terlepas bgn sahur..padan muke aku! adeh,cian kat incik suami siap request megi goreng x dpt..sori b..overslept la..

best la pagi td dtg keje jalan lengang je..parking pun byk kosong..kalau hari² mcm ni kan best..hehehe..suke berangan mcm² lah..mood berblogging dah kembali lah sbb en nuff dah naik sikit..jadi la..dah 2 mggu x naik tau..sadis..bile la nak dpt cek dr en nuff ni...hahahaha..thn dpn kot..cait! ape gueh melalut ni...selalu tau lari dr tajuk..

ok..ok..back to the topic..saje je baru sempat upload pic² dari kamera incik hubby..kesinambungan dari entry sebelum ni, saya ada ckp incik hubby nak test gadget baru kamera dia dan aqeef la modelnye..so nak publish je model cilik kami ni..hehe..asik gambar aqeef je,gambar ummi sekeping je tau..jgn gelak tgk wanita yg muke agak berminyak dan tudung herot-berot..lantak la..pic suke-suki je..









 










nota ummiaqeef : abah aqeef nak botak rambut aqeef lg..tp saya x kasi..nak trim rambut dia takut xmo diam pulak kat kedai..camane nak buat ni..



S.A.L.A.M   A.I.D.I.L.F.I.T.R.I   D.A.R.I   U.M.M.I.A.Q.E.E.F   S.E.K.E.L.U.A.R.G.A 


akhirnya saya dapat juga..

mcm entry jakun kan? hari merdeka lepas saya pegi soping ditemani rakan.. mane incik suami? mane aqeef? jawapannye ialah.....mase incik suami tgh tido lg siang hari tu,saya bisik kat dia,mau keluar pegi alamanda la..incik suami yg sedang mamai2 buka mata sikit dan tanye..pegi dgn sape..buat ape..bla..bla..bla..setelah berpuas hati,dia pun setuju...yess! bukan ape,saya lg suke soping sendiri dari pegi dgn incik suami..hihi..bese la..dia nak cpt je..saya pulak cerewet dan lame bab2 nak pilih brg ni..gerenti menimbulkan kemarahan dia,tambah pulak bulan pose ni,mesti cpt nak marah kan..hehehe...aqeef pulak saya pos aqeef kat umah BS kejap..hehe..aci x? leceh la bawak dia,xdpt soping dgn tenang..ehehe..panjang betul intro saya..lari dari tajuk ni..

sebenarnya tujuaan utama nak cari sandal dgn suar aqeef dan ade beberapa brg lg saya x ingat la..hehe..sumer brg yg nak dibeli mmg dpt tp mesti ade tambahan..kenape ek..tp kan mase kat care4 tu ternampak oven murah dr biase..offer mase nak raya ni je,so saya sambar 1..mmg dah ade dlm list kat kepala ni tp x list pun utk hari tu..tibe2 nmpk harga murah dr biase..harus la rembat ye..normal price pensonic oven, RM100++ tp offer ni RM99 he..eh,pandai ke buat kuih? hahaha..xpela,kalau ade mesti nak buat kan? boleh caya kah? hehehe..

hasil sopingan..

sandal aqeef..
baju saya je 3 helai..tiada dlm list sebenarnya..hehe
selai je baju incik hubby sedondon ngan saya yg hijau..
suar aqeef selai..
dan yg petak biru tu adalah penimbang..
berat saya?? uwaaa!!!! nape x turun2 nombornye?
tp pelik,kalau pakai suar rase longgar dr biase..


 gini la rupenye..



1st trial...puding roti..
bese org letak kismis tp saya letak ceri nak naikkan seri..hahahaha..


 2nd trial..cornflake madu..

nota ummiaqeef : dah kul 12mlm x tido lg ni,gerenti esok kat opis ternguap2 je..aiyak!




Sunday, September 5, 2010

baru terhegeh2 nak update blog..

agak kesunyian blog saya mcm x bertuan..mlm ni rase panas betul la,berpeluh2 dah ni..baru lepas tgk cerekarama pastu on lappy jap jenguk blog dan FB..incik hubby dah kuar,bese la malam mggu..mmg rutin dia ngeteh bersama geng2 gsr nye...asal malam je kuar,asal kuar je malam..hahaha..

actually,byk citer yg tertunggak dr mggu lps ni..camane nak start ek..skarang ni dah mood nak raya je..yeaahhh! ooo balik kg...ooo balik kg...ooo balik kg..hati girang..almaklum lg 3 je saya nak keje coz kamis dah start cuti..uolls mesti cuti lg awal kan? excited nak beraya pertama di kg saya thn ni kekdahnye..last year, raya pertama kat umah MIL..ikut turn la kan..kang muncung sampai boleh sidai baju pulak..ahaks!

lately mood berblogging pun makin menurun..patut la en nuff x naik2..asik byk itu je..hahaha..camane nak jd blogger tegar ni..mmg x dapek la..org lain berkepuk2 earning..kahkahkah! ok berbalik pada tujuan asal..nak update balik citer2 yg tertunggak.. nak citer best dulu ke x best? ermmm....yg bestnye dpt soping dgn jayanya coz dpt rezeki lbh bulan ni..tp yg x bestnye,bile soping ikut hati jadinye account saving pun semakin susut..uwaaa!!! kena asingkan siap2 mane utk kecemasan juga..nak balik kg,duit tol..duit minyak..duit raya..fuhhh! telan air liur bile pikir..

nape entry2 skarang ni tiada bergambar? hehe..xpe lps ni tgk la entry bergambar sampai muntah ye.opss..jgn muntah dgn sengaja,nanti batal pose..gud nite!


:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize