Wednesday, June 30, 2010

kisah sedih saya di pagi hari...b,maafkan syg ye..uwaaaa!!

morning...
saya dlm mood tidak sedap hati ni..
pagi tadi mase nak g keje saya dgn x sengajanye..
tersagat cik sona saya kat tembok dinding parking kat umah..
terkejut saya dgr bunyi kuat kat blakang..
terus saya benti dan tgk..uwaaaaa!!!!
mcm nak nangis!! mengegel tgn saya..
mati la saya..mase ni hubby saya xtau lg ni...
kalau dia tau mesti kene bebel x henti² ni...
maafkan syg...syg x sengaja...
nanti syg tanggung kos baiki...(ayat nak sedapkan hati)
nak makan pun x lalu ni...mesti cik sona saya sakit..ciannye...
kecederaan cik sona saya :


 

nota ummiaqeef : saya yg masih bersedih dan risau! kejap lg ade majlis APC kat opis..
harap² saya tenang² saja sepanjang hari ni...



Tuesday, June 29, 2010

aqeef dan hobi barunye...

afternoon..
baru mau warming up daaa...
cuba uolls cari di manakah aqeef?
dan apakah yg sedang dilakukannya?
jeng..jeng..jeng
.
.
.

(abaikan keadaan sekeliling yg bersepah hasil kerjaan aqeef tu ye..hehe)

nota ummiaqeef : semak mata anda melihat semak lg bahu saya memikul...ekekekeke..


Monday, June 28, 2010

bawa aqeef mandi pool...

hari ahad duduk sampai petang..abah aqeef pegi rumah kawan nak cat side mirror kete pulak..so,saya duk buat keje rumah..masak..tgk tv..layan aqeef..FBing..hehe..bile ptg janji ngan kawan nak bawak anak² mandi pool kat p9 tu..1st time aqeef mandi kat sini.. lihat saje gelagat dia..saya xleh masuk pool so mintak tlg kawan tu tgk² aqeef..hehe

 aqeef nak pinjam bola tp x dapek..hehe

 beriya nak kejar pelampung org lain..

 air pancut..huhu

 sgt berlagak xmau dipegang ok..

balik dari kolam singgah jap kat pasar sehari..pepandai je panggil pasar sehari sbb ade kedai² berderet kat jalan raya tepi pool tu..jalan² cari selipar aqeef..tp dia terpandang pedang menan ade lampu² ngan bunyi² bagai..seperti biase kalau x beli dia akan berdrama king di situ..saya mmg kalah ok..so,mmg terpaksa beli juga...huh! selama 2 hari saya jalan dgn dia,2 brg yg dia dapat..aiyak!!

nota ummiaqeef : lupe nak snap 2 2 brg yg di'pow'oleh aqeef..lepas ni x bole la bawak dia jalan..kene ade abah dia juga baru senang..


hari sabtu yg membuatkan mood saya hilang..

morning...eh...afternoon dah...

pagi ni bz skit wat kije...weekend ni xde xtvt yg menarik..sabtu tu pagi² abah aqeef dah ke kl nak main paintball katenye..sejak bile ntah dia bergiat dlm sukan tu...haha..so saya pun berdua dgn aqeef ke serdang umah akak..nak g antar baju + bawa akak jalan² kejap..

kami pegi giant kinrara..hajat di hati nak terjah susu aqeef..tp baru jalan sikit dia dah buat perangai..nak beli itu beli ini..x larat den..siap mintak bola liverpool mahal yg jual kat kiosk² tu..adoyai...rm25 utk bola kecik tu saje?? erm..nak x nak kene la beli coz dia dah ngamuk² kat kedai tu nak capai bola tu..nak wat camane..terpaksa la dan dia lari sane baling² bola tu x hiraukan org..membuat saya xde mood dan ajak akak balik...haish!

tahap kesabaran saya dah x bole ditampung...hantar akak n anak dia terus gerak balik putra..huh! itu aje citer utk hari sabtu...


budak ni la yg suka pow ummi dia..

nota ummiaqeef : nanti sambung utk entry hari ahad pulak..



Friday, June 25, 2010

INFO LAGI!!!! 25 – 27 June 2010 : Giant Baby Needs Sale



25 to 27 June 2010

Giant Baby Needs Sale


Products Offered
Diapers
Baby Toiletries
Milk Powder

Brands Offered
Drypers
Huggies
Mamy Poko
Giant
Johnson’s
Dutch Lady
Dumex
Isomil
Nestle
Nespray
Pediasure
Mamil Gold
Enfagrow
Friso
Anmum
Gain Plus
Fernleaf

Available at all Giant stores




nota ummiaqeef : drypers tgh murah..tp dah byk stock kat umah..anmum bole beli..hehe
stock telah berkurangan..


24 June – 4 July 2010 : My Dear Warehouse Sale (serbu jgn x serbu!!!! hahahah)



24 June to 4 July 2010

My Dear Warehouse Sale

[SNS: Check out the previous warehouse sale in March 2010]

Baby & Children Products


Products Offered
High Chair
Bouncer
Stroller
Walker
Carseat
and more

Terms
Cash and Credit Cards 

Time: 9am – 7pm 

Location (Tel: 603 8060 0093/95)
34 Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47120 Puchong 
Selangor Darul Ehsan Malaysia


nota ummiaqeef : para² mommies² sekalian,sudah gaji kan smlm?
sila ajak incik suami serbu ini warehouse...sedang pikir mau bili apa lg di sini..hihi..

mood : adalah blur!!



saya sgt blur 2 3 hari ni..
sampai nak update belog pun x sempat..
+ kemasalan melanda dan bz skit kat opis..
saya cuma sempat blogwalking je kejap²..
sori ye kalau ade blog yg saya blm singgah..
nak mengikuti perkembangan kawan²..
k la..nanti sampai mood, sambung balik..
bos ada ni..curi² update...hehe

@ Top 6 Cutest Baby Face Contest

alhamdulillah..aqeef terpilih sbg top 6 kat contest anjuran mama_aqish ni..
so,ummiaqeef nak minta jasa baik rakan² blogger untuk vote for aqeef..
hanya 3 org yg akan terpilih..
contest suke² je..kalau ade rezeki dapat la..hehe



30% markah dari Vote 70 % dari juri yang dilantik...
sistem VOTE akan dijalankan bermula dari 23 Jun 2010 - 25 June 2010
VOTE untuk AQEEF:
taip "VOTE" space "03" dan hantarkan ke entry ini...
 
tq for ur support! ;P

Tuesday, June 22, 2010

gara² world cup saya xdpt tgk tv..uwaa!

cis! gara² world cup ni kan..


saya xde chance nak tgk rancangan kegemaran saya..
x suke x suke! x suke!
hubby i x kira waktu pagi-ptg-siang-mlm mau tgk bola! bola! bola!
dah tgk kat rumah pun kuar lg tu tgk kat kedai mamak dgn rakan² lain..
kalau mkn kat luar pun msti nak tgk tv kat kedai tu..haish!
berita pun kadang saya x dpt tgk tau..ish..grrrrrr!
sudahnye masuk tido awal dgn aqeef..hahahaha...

nota ummiaqeef : kalau ade 2 tv dan 2 astro kan best..x gaduh kan..

100 follower


 
alhamdulillah..baru berkesempatan nak wat entry ni..
tq kat kawan² blogger yg support saya dalam dunia blogging ni..
walaupun baru je 100 follower tp saya bersyukur sbb blog kerdil ni dpt support from uolls..
saya cume berblog utk suke² je sambil² dan cari ramai kawan di alam maya..
share citer..suke..duke..dan mcm² lg..hehe
do support me forever...tq all..

motivasi utk diri sendiri : mau sentiasa ceria² kan diri walau ape pun 
rintangan yg melanda..cewah..

Monday, June 21, 2010

mood lemau di pagi isnin...

hari ni adalah mood lemau lg..
bos dah masuk lepas 'mc' selama 1 week..
geng gedix 3 serangkai saya cuti pula hari ni..
bosan plak rasenye..hehe
bile bos ade kene la behave skit..haha
xpela,kalau dtg mood karang i update lg..


nota ummiaqeef : mata kuyu cam mata garfield..

Friday, June 18, 2010

idaman hubby saya (versi 2)

tetibe je hubby saya teringinkan ini
.
.
.



haha..macam² gadget yg diidamkan...
saya x berapa arif bab² camera ni..
tp hubby lbh tau sbb ramai kwn² dia sudah memilikinya..
erm,kejap superbike..kejap SLR ni..adoi..layankan aje ler..
mane tau ade rezeki mau memilikinya juga..hehe

nota ummiaqeef : beriya suruh saya hadiahkan mase besday dia nti..aiyak! 
tidaaak mungkin!!! x mampu den!

Saiful Apek, lima rakan bebas reman




SAIFUL Apek dibebas selepas direman lima hari di  IPD  Subang Jaya, semalam.
SAIFUL Apek dibebas selepas direman 
lima hari di IPD Subang Jaya, semalam.
 
2010/06/18

Polis puas hati siasatan kes dadah

KUALA LUMPUR: Pelakon komedi terkenal, Saiful Apek, 41, atau nama sebenarnya Mohd Saiful Azam Mohamad Yusoff yang ditahan bersama lima rakannya kerana mengambil dadah di sebuah rumah di PJS7, Subang Jaya, Sabtu lalu, dibebaskan dengan jaminan polis, semalam.


Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Zainal Rashid Abu Bakar, berkata pelakon komedi itu dibebaskan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Subang Jaya selepas keterangannya diambil. “Tempoh tahanan reman pelakon itu dan kawan-kawannya tamat hari ini (semalam) dan polis berpuas hati dengan siasatan setakat ini. Walaupun mereka dibebaskan, tidak bermakna siasatan sudah tamat.

“Polis akan terus melakukan pemerhatian terhadap semua suspek,” katanya ketika dihubungi Berita Harian.

Mengikut laporan akhbar sebelum ini, Saiful Apek diberkas sepasukan polis Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Subang Jaya dalam serbuan di rumah itu kerana mengambil dadah bersama rakannya, termasuk seorang wanita berusia lingkungan 20-an.

Dalam serbuan jam 10 malam itu, polis turut merampas 40 gram daun kering dipercayai dadah jenis ganja.
Hasil ujian saringan air kencing terhadap pelakon yang pernah mengarah dan menerbitkan filem serta rakannya kemudian mendapati semua mereka positif dadah.

Semua suspek kemudian direman selama lima hari bermula Isnin lalu bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 39A (1) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Saiful Apek pernah dinobatkan sebagai Artis Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2003. (sumber - BeritaHarianOnline)


nota ummiaqeef : dah la i suke lawak dia..x kering gusi kalau tgk aksi dia.. hehe

Thursday, June 17, 2010

Wanita potong kemaluan suami curang????

2010/06/17 

NEW DELHI: Seorang wanita yang marah kerana suaminya berlaku curang telah memotong kemaluan lelaki itu sebagai satu pengajaran, demikian menurut laporan media tempatan hari ini.

Kejadian berlaku di daerah Bholath di Punjab pada Selasa apabila wanita itu, yang dikenali sebagai Baby, telah memasukkan ubat pelali dalam minuman keras yang dihidangkan kepada suaminya, Jaspal Singh.

Pada malam itu, wanita berkenaan memotong kemaluan suaminya dan kemudian melaporkan kepada polis. 

Timbalan Penguasa Polis Bholath, Mohinder Singh, berkata doktor berjaya menjahit semula kemaluan Jaspal Singh tetapi keadaannya dilaporkan masih serius.

Polis telah menahan Baby dan akan mendakwanya dengan tuduhan cuba membunuh.
Pasangan itu mempunyai tiga anak tetapi rumah tangga mereka dikatakan mengalami masalah disebabkan kecurangan lelaki itu. - BERNAMA - sumber dr berita harian online

utk maklumat lanjut klik di sini 

nota ummiaqeef : macam² hal sekarang ni..huh!

ini budak suke buat perangai sejak baik demam...

  budak ini la yg saya maksudkan :


sejak² baik demam ni punye la buat perangaibuat ummi n abah dia fenin!
kalau x dpt ape yg dia nak mule la mengamuk x hengat!
hentak² kaki beserta melalak² cam org kene pukul..
bile dilarang start la berguling² kat lantai..
x kisahkan kepala terhantuk ke hape..
mmg dia akan menghempaskan diri ke lantai..aiyak!
xtau nak kate ape dah,bbsitter pun ckp menda yg same...
alahai,cian kat nenek bbsitter tu aqeef oi!
rase panas hati je time kite balik keje penat² tu dia dah start berdrama king..
ramai org ckp,nak ber'adik' kot sbb tu buat perangai..(sambil gigit jari)
fakta or auta?? kuang kuang kuang..


nota ummiaqeef : menghitung waktu lunch lg 20minit..lapaq dah..hehe

Wednesday, June 16, 2010

yang...abg nak beli superbike la...!

x agak2 ye hubby saya nak beli superbike..
wah..ade duit kah?? kalau nak sila kumpul duit dr skrg..haha
saje je dia tu suke verangan...(ampun ya bang,hehe)
tadi dia search kat mudah.my..
pastu duk tunjuk kat saya gambar superbike yg diidamkan tu..
saya x mau pandang tp mase dia x perasan tu saya jeling2 juga..haha
lawak pun ade..kalau murah xpe gak..
rege dlm 28k ++ yg 2nd..gilos arr!
jamu mata je la..hahaha...

~ pic dr mudah.my ~

~ pic dr google ~

nota ummiaqeef : kalau ada duit byk sumer bole belikan..
superbike di atas..rumah besaq..kereta besaq..rantai besaq..sume besaq..haha
(jgn nak verangan juga la cik roxy oit!)

Wanita 66 tahun lahir anak kembar 3??

INDIA: Seorang wanita berusia 66 tahun, Bhateri Devi akhirnya melahirkan dua bayi lelaki dan seorang perempuan selepas gagal memperoleh zuriat setelah 44 tahun berkahwin. 


BHATERI dan tiga anak kembarnya.
 
BHATERI dan tiga anak kembarnya.
Suaminya, Deva Singh, 64, gembira kerana Bhateri sudah menunaikan impiannya untuk mendapat anak.
“Bhateri isteri pertama saya dan selepas gagal memberikan zuriat, saya berkahwin lagi tetapi isteri baru saya juga tidak dapat melahirkan anak,” katanya.

Devi dari daerah Madina di Rohtak, utara India menjalani kaedah rawatan IVF di Pusat Kesuburan Kebangsaan di Hisar, klinik yang sama di mana Rajo Devi Lohan, ibu tertua di dunia melahirkan anak pada usia 70 tahun 18 bulan lalu. “Bhateri gembira menjadi ibu buat kali pertama selepas hamil pada percubaan kali ketiga,” kata Dr Anurag Bishnoi. - Agensi - (sumber dr Harian Metro Online)

nota ummiaqeef : terkesima saya baca berita ni tadi..hohoho! saya sgt teruja!

yong tau fu sedap!

petang tadi saya singgah pasar tani lps balik keje..
pegi sorg2 je sbb rakan se'kereta' saya balik dgn hubbynye..
mmg dah cadang nak beli yong tau fu..
sbb ade brader ni jual yong tau fu kuahnye sedap..
org kate nak tau sedap ke x pada kuahnye..
tiap2 kali pegi kalau beli yong tau fu mesti kat kedai brader tu..
so,dinner kami bertiga mlm ni adalah yong tau fu..
fuh! terbaekkkk!!
burkkkkk! kenyang alhamdulillah....


 sila lah terliur ye..hehe 
ini adalah gambar baik punya cilok dari mr.google..
almaklum,x sempat snap sbb dah lapar..huahuahua..

nota ummiaqeef : kenapa saya masih belum mengantuk ni..
harap esok saya tidak mengantuk di opis..


Monday, June 14, 2010

cian kat my bos yg tibe² sakit kat perut pagi ni..

kesian kat my bos..
pg td dtg keje ok then x lame tu dia bgtau perut dia ade something wrong..

bos : rozie, ada something wrong kat perut i, i kene pegi hospital..
me : sakit perut ke?
bos : bukan..something x betul..
me : (sgt kesian dgr suara dia yg menahan sakit dan jalan tertunduk²)

dlm beberapa minit tu dpt call dr my bos..

bos : rozie,i kat parking kereta ni tapi i x bole nak drive..minta driver tlg hantar i ke hospital..
me : ok..(sambil telefon cc yg jage transport)

sudahnye cc kate xde driver nak hantar..
tp dia offer diri nak hantar gune kereta my bos..
dlm pada tu dpt call dr my bos lg..

bos : rozie..rozie..suh cc dtg cpt..
me : (kalut sbb dgr suara bos cam dah x tahan sakit sgt)
call cc byk kali sbb x jawab..rupenye dia dah bawa my bos pun..

x lame tu my bos call lg di hospital..
bgtau dia di emergency room dan suruh saya call cc tu bawa balik kereta dia x perlu tunggu..

rasa simpati kat bos terus saya sms bertanya berita..

me : en Lah sakit ape? gastrik ke?
bos : suspect appendix..sakit sangat..
me : lor ye ke..so,kene admit ke?
bos : doct tengah check darah dan urine..
me : ok,ape² inform la ye..

nota ummiaqeef : my bos baru je balik dr london smlm..tup² arini sakit kat perut pulak..hopefully dia cpt sembuh..

tq kat kengkawan yg doakan kesihatan aqeef vs gift dr hubby utk saya..

1st of all, tq kat kengkawan yg doakan kesihatan aqeef..
dia dah semakin pulih tp masih blm aktif sepenuhnya..
dia kalau demam mmg panas lambat reda..
sabtu tu x dapek saya nak pegi tlg2 kat umah makcik hubby sbb melayan budak demam tu..
tp ahadnye saya sempat la pegi majlis persandingan cousin hubby tu kat PJ..
bile anak demam ni mmg x lena tido dibuatnya..
sedar² je nangis..nangis² je sedar..alahai..lotih mak..
balik dr kenduri tu hubby nak pegi servis kete kat sedang..
sampai² je dah tutup sbb buka sampai kul 4ptg je hari ahad..
kami sampai dah kul 4.01minit..haha
pegi sesaje je..menambahkan milage..dah la mmg dah time nak sevis tu..
balik tu hubby ajak pegi alamanda sbb akak saya sms bgtau drypers murah kat care4..
tgk² rm30.49.. hambik ko,skali rembat sampai 4 pek..buat stock..hehe
pegi kat poney fair tu mahal je pun..mcm kat butik walaupun dah less..huh..
mood hubby saya amat baik smlm,ikut je saya nak masuk kedai mane..
slalunye pegi semata² nak beli ape yg dihajati je..
tp saya terkejut bile hubby yg ajak masuk city chain..huahuahua..
skang kan tgh sale,ade less..hehe
org kate rezeki jgn ditolak sbb hubby saya jarang² nak belikan something utk saya..
x disangka,dia bermurah hati belikan saya ini..
.
.
.

.
.
.
.
.
.



x sangka juga tercapai 2 wishlish dlm mase terdekat..
sbrnye saya nak beli sendiri sblm ni tp hubby kate nanti dulu..tunggu dia..
sbb susah xde jam sbb yg lame udah rosak..
alhamdulillah,berkat kesabaran saya selama ini saya dapat juga..
semoga dimurahkan lagi rezeki kami sekeluarga..amin yarabbal alamin..

nota ummiaqeef : mood semangat nak g keje sbb pakai jam tangan baru..lalalala..



Friday, June 11, 2010

aqeef demam pulak..

baru je semangat nak g opis pas balik kursus..
tgk2 badan aqeef panas lg pas balik check up klinik smlm..
nurse siap suruh bukak baju aqeef lap2 kat bilik prosedur tu..
pas tgk suhu dah turun skit baru pegi jumpe doct..
ingatkan dah ok,tgk2 mlm tu aqeef xleh tido..
kejap2 jage,xmo tido..nangis2 je..
kul 2 pg ajak tgk tv..adoyai...mmg xde harapan nak g opis la ni..
dah bg ubat masuk montot pun still x kurang gak..
arini pun same,nak wat ape2 xleh..
kene berkepit je dgn dia..abah dia keje pulak..
so,terpaksa la melayan karenah budak demam ni..
huhu..skang ni dia tgk tido lena skit la..
mcm td kejap2 jage..kejap2 jage..
tgk je la dia tido tu..cian tgk..


nota ummiaqeef : kengkawan tlg doakan supaya aqeef cpt sembuh ye..tq

Wednesday, June 9, 2010

puas saya cari tajuk entry ni xtau nak letak ape..abaikan tajuk merapu saya..

yeay..esok (10 jun 210) last day course..
habis sampai tengahari,ingatkan bole berjimba2 sorg2..haha..
tapi terpaksa dilupakan niat murni itu..
sbb esok ade appointment check up aqeef..
sepatutnye appointment pagi tp saya tukar waktu ptg..
disebabkan saya masih berkursus pagi tu..
saya sorg ibu mithali yg akan bawa aqeef timbang esok..
harap aqeef baik2 saja,saya x larat mau kejar dia ke sana ku mari..
bape ntah berat,rase dah makin chubby cam abah dia..
kes xnak ngaku diri dah chubby same..
k la,x ngantuk lg ni nak settle keje2 umah jap..
basuh baju-lipat baju-gosok baju..
kenapa sumer berkaitan baju?
abah aqeef pegi kelas radio amatur x balik lg..
aqeef dah tido lame dah..saya amik mood berblogging dulu..hihi
gud nite all..daaa..

nota ummiaqeef : nak tgk karate kid..uwaaaa!!!!

Tuesday, June 8, 2010

'brg' yg ditunggu2 sudah tiba..

sori la uolls saya x sempat nak update blog..
almaklum saya sedang berkursus lg,baru 1st day..
ade lg 2 hari nak abis..huhu
k la,mlm ni rase free skit sbb aqeef dah tido,tiada gangguan..
berbalik pada entry yg lepas2..
.
.
.

eh..eh..sblm tu pd yg blm tau citer sila bace entry yg lepas..
dan alhamdulillah,selepas kejadian itu..
saya dan suami dengan berkat menabung sepakat membawa berkat..
..transformasikan yg ini :

malu nak snap cover freezer atas yg patah tu,
sbb tu nmpk elok je kan dr luaran..hihi

..kepada yg ini..


hambik ko! ngam2 kichen kabinet..haha


dan dpt percuma container..i likeeee!


saya kalau bab beli2 ni mmg excited lbh skit pasal dah lame x beli brg umah.. ;P
bile saya tunggu punye tunggu punye tunggu ptg isnin tu..
rupenye malam baru sampai..
baru nak wat muke yg masam terus sudah ada sinyum..huahuahua
gigih saya pegi pasar tani sorg2 balik dr kursus ptg td..
motif : nak penuhkan freezer fridge baru..kahkahkah..
ada sesape nak beli fridge lame saya tu? hehe
saya jual murah2 je..cover yg patah tu bole beli rasenye..

nota ummiaqeef : entry ini sekadar berkongsi kegembiraan saya..
makanye,tertunai sudah 1 wishlish saya..gigih menabung utk wishlish yg lain2..hehe

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize