Friday, April 30, 2010

gambar newborn baby dah upload..

~ tido je ~

~ tgn dah terkeluar dr bedung ~

~ baby boy ~
~ 2.4kg ~

p/s : bau baby sgt wangi..


CSC - Crystal Seafood Cafe

apasal entry makan² je ni??
hihi...sbb saya tgh lapar..ape kes dah mkn kuih bole lapar lg??
ni pun citer last week..
makan kat crystal cafe di presint diplomatik tu..
sebenarnye hubby i member cafe ni

.
.
.


~ CSC - Crystal Seafood Cafe ~

 
 chicken chop with mushroom sauce - me
chicken chop with blackpepper sauce - hubby 
(pic minuman non ado..lupe snap..hehe)
green apple asam boi - me
coconut punch - hubby

p/s : skang ni susah bawak aqeef mkn kat luar,xmo duduk diam..xdpt feel makan..mase ni dia duk main cak² ngan aweks blakang table kitorg..hehe

Thursday, April 29, 2010

restoran baser..

sape yg duk kat kota tinggi mesti tau restoran ni...
.
.
.
.
.


  kalau kat kg i kat kota tinggi mmg femes la restoran baser ni..
bese menu utama adalah nasi ayam..
mmg best nasi ayam dia..
hubby saya pun kalau balik kg mesti nak makan kat situ..
aritu saya try pegi branch restoran baser ni kat puchong..(sprti gmbr di atas)
ok la rase lbh kurang same tp not exactly the same..
bese la kalau dah name branch tu mesti lari skit rasanye..hehe
mase pegi tu not bad la suasana dlm restoran tu..
cantik..ade deco² sumer..
siap ade tag JJCM lg tu kat dinding..
tp x pernah tgk pun kat tv..ke saya terlepas pandang..haha..
k la..len kali nak try nasi beriyani pulak kat situ..
 

mcm² menu ade..
mase saya muda remaja dulu kat kg harganye RM3.50 je..
xtau la skang harganya berapa..
tp kat branch puchong ni harga nasi ayam = RM4.80..

p/s : x sempat snap pic nasi ayam tu sbb masing² dah lapar nak makan..haha..mase ni pun pegi last week..lambat post..

motor bike racer-to-be..hahahaha..


amacam, ada gaya x????
tp tangan x sampai pegang handle lor..
hahahaha..sabar je la..


newborn baby..

hari ni bukan saja anniversary keje saya..
tp juga hari lahir anak buah baru saya..
iaitu anak kepada akak ipar aka akak hubby saya..
hubby saya sms td bgtau akak dia dah bersalin operate..
sebab baby tu songsang..
wah,masuk yg ni dah 5 anak dia tp 4 kali bersalin je..
coz anak 2nd n 3rd  tu twin..skang dah darjah 4 kot..
1st boy..2nd n 3rd girl, 4th girl n 5th ni boy..
xtau la ade lg ke x pasni..hehe
congrate tu my sis in law..cikgu aton..
ptg ni nak g tgk dorg kat hospital putrajaya..

p/s : bertambahlah cucunda pak rahim dan cik edah lg sorg..11org kesemuanya.. ;P


hepi 6th anniversary to me...hehe..anniversary keje la..

 

keje pun nak ade anniversary ke? hehe..
ikut suka i la kan..saje je nak bgtau kat sini..
hari ni merupakan anniversary perkhidmatan saya yg ke-6 di goment ni..
saya start keje 29.04.2004..
so hari ni 29.04.2010 genaplah 6 tahun saya berkhidmat..
masih di tempat yg same cume pernah beberapa kali bertukar bahagian dan bos..
sepanjang 6 thn ni mcm² yg saya tempuhi..
dan yg kelakarnye start saya keje kat sini la saya jumpe ngan hubby saya..
hihi..tp dia bukan keje kat sini..
tp org tghnye keje 1 opis ngn saya..
dia yg menyatukan saya n hubby..haha..lawak betul la..
nak tau citer ke?? x yah la,nti hubby saya baca ni mesti dia segan..haha..
k la,tu je nak bgtau..

p/s : kalau celebrate anniversary keje ok x?? mkn kek ke..g makan² ke..hehe.. tp dpt hadiah x?? poyo je.. sape nak bg?? haha ;P


Wednesday, April 28, 2010

inilah akibat bile cuti time org keje..hehe

 hari cuti saya hari ni sgt boring dan saya pun pegi ke

di sana saya jalan2 dan order
 
ptg2 skit saya bawa aqeef main di


mlm pula disebabkan mulut saya kene

 dan saya x selera nak makan lalu saya minum

 dan makan
 
tapi rasa macam nak makan


cecah dengan

sangat x berfaedah dan x berhasiat ye uolls..
sila jgn tiru xtvt dan menu saya ini..
sekian, terima kasih..

berita malang..

pagi td saya terima sms dr wife rakan hubby saya..
katenye kete hubby dia kene bawak lari dek penyamun..
ceritanye mlm smlm hubby dia balik kg kat pahang..
tp wife dia x ikut pasal ade kursus kat sini..
pg td dpt berita rumah mak hubby dia aka mertua dia kene samun..
penyamun tu siap ikat kaki n tangan penghuni rumah tu..
siap hubby dia kene tumbuk bagai dek penyamun tu..
(slalu tgk dlm tv je kan..skang berlaku kat kawan sendiri)
kuang ajaq punye penyamun..
dah la menyamun,pukul org pulak..
siap bawak lari kete..wallet..hp sumer org dlm rumah tu..
brengset supir kebabom keceper betul la..
sian kat kawan hubby i tu..
dah la sblm ni kete dia tu baru kene pecah dek penyamun kat sini..
balik kg kene kebas lak dek penyamun kat sane..
malang sungguh nasib dia..tp mujur nyawa selamat..
harap dia tabah hadapi dugaan ni..
mane tau xde rezeki dia kali ni..
nti dpt rezeki lg besar sape tau kan??

p/s : semoga penyamun2 tu terima pembalasan satu hari nanti..


Tuesday, April 27, 2010

esok saya cuti..(28/4/10)

esok saya cuti..(ade ke org kisah..haha)
pengasuh aqeef aka makcik kiah ade check up hospital..
malas nak half2 day ni,consider cuti je la..
pasal sudah ade yg sudi ganti tmpt saya esok,hihi..
kawan2 yg nak ajak saya berjimba esok calling2 acik roxy ye.. ngeh..ngeh..~

p/s : payah ler xde cable usb ni,dah lame peram gambar2 nak upload ni..uwaa!!

Friday, April 23, 2010

x dpt jadi pelumba F1 jd pelumba go-kart pun jadi la....

wah..tajuk x hingat..
sambungan dr entry addicted hubby saya..
ade lg addicted dia,iaitu sukan go-kart..
lately kemain rajin pulak hubby i melaburkan RM di go-kart MAEPS serdang..
ala,dekat2 mardi serdang tu..
saya pernah ikut skali tgk dorg..
hubby kate nak ilang tension tp saya tgk ilang RM ade la..hahaha..
rasenye sekali main = RM30
baik rm30 bg saya beli big mac dpt 3 set..haha..

 ini tracknye

 poyo je hubby saya

 1 said go!

ngeng..ngeng..

 layan corner

 siap peace yo!

 champion kah?? haha..xtau la pasal mase ni saya x ikut..hehe

p/s : teringin juga main go-kart ni..hey ladies, ade sape2 nak join saya? hehehe..

Thursday, April 22, 2010

radio?? walkie talkie??

asik2 citer pasal aqeef..la ni nak citer pasal hubby lak..
selain addicted pd sukan permotoran..
hubby saya addicted to this gadget pulak..

(pic from google)
radio kah walkie talkie kah??
mule tu saya nak gelak kan dia je..
pasal poyo2 je duk ckp ngan kawan2 thru radio ni..
ntah ape2 ntah..tp nak gune menda ni ade peraturan rupenye..
dan ade singkatan2 yg perlu digunakan bukan main sembarangan ckp je..
siap kene ade lesen utk gune radio ni..pasal ade pasang antena kat kete kan..
kang x pasal2 kene saman..
siap hubby kate jimat kredit henset sbb nak panggil geng2 dia thru radio ni je..
"panggilan dr dotdotdot ke dotdotdot" (dotdotdot) = code masing2
"qth anda di mane?" (qth = lokasi)
"ade sesi tango2 x mlm ni?" (sesi perjumpaan / ngeteh)
"ok kat mike sierra ek" (mike sierra = ms = mamak single
jap lagi saya sampai..
hahaha..sampai i pun dah hafal ok short form tu..

p/s : hubby siap ajak saya amik lesen radio ni katenye senang nak ber'qso'..qso = borak..ish..ish..xmo la saya..x berminat ok..hehe..


ape dah jadi visitor blog saya?


adoi..nape visitor saya jd sikit??
sekarang jadi 9 pulak?
dr 6*** jd 9?
(jumlah sebelum saya post en3 ni)
pelik bin ajaib?? 
cube tgk kat bawah ni..



p/s : sgt tidak bermotivasi hari ni..

Wednesday, April 21, 2010

usb cable,kamu di mana???

usb cable sudah ilang..
camno nak transfer gambar2 sensasi ni..adoi..
patah kaki jap..tgh memikir kat mane la usb cable tu berada..
wahai usb cable,sila jawab bile i miss call ye..haha..
(giler ke hape nak miss called usb cable)
erm,hold dulu la keje2 men'transfer' gambar..
jam 5.30 ptg sudah..saya mau pulang..daaaa..

Tuesday, April 20, 2010

pa & ma

 
mommies2 sekalian dah beli ke pa & ma mei 2010 ni..
saya dah beli weekend aritu..
chumels2 sungguh cover majalah ni..
blusing2 gitu pipi masing2..
agak2 kalau mommies2 jadi cover mesti blushing juga ye pipi mereka..hihi
byk info2 berguna bole diambil dlm keluaran kali ni..
seronok membaca..ade juga personaliti terpilih yg saya kenal di blog..
saya suke bace blog beliau iaitu puan suraya
saya jadi silent reader saje..hehe..
byk info2 menarik pasal parenting di blog beliau..
so,pd mommies yg lom beli sila dptkan skang juga..
(eh..eh saya tidak dibayar komisen utk promote this magazine ye)

p/s : saya EL hari ni sbb aqeef sakit mata..harap2 aqeef cepat sembuh dan saya boleh pergi keje..


jalan² zoo negara (citer bln lps)

ini adalah entry terjumpa balik-gambar-lame-dlm-folder-dan-post..
x kisah la kan,asalkan dpt abadikan kenangan ni..
mase ni amik cuti tu 29/3/10 sbb xmo g weekend..
dah lame nak bawa aqeef g zoo kenal binatang..
asik kenal kucing (meow)..ayam (kok kok)..ikan (fish)..
malas nak citer tgk pict aje ye..
mase ni pegi bersama kawan hubby n family..


bapak² dan anak² berposing..
di manakah omak² eh?? 

 binatang yg biase kite lihat..
tp 1st time dilihat live oleh aqeef..

rombongan cik roxy n kawan²..

 rasanye uolls sume tau kan binatang yg tersebut di atas..hehe..
xyah la nak sebut sekor² ek..

 rehat jap,penat berjalan..berlengas weolss..
termengah² macam naik motor yg sedang pancit..hehe

  cimpanzi / org utan

 ini animal show..layan je la walau pernah tgk dolu²..
tp aqeef cam x teruja..sbb jauh sgt kot..

 ini pun same..mase ni aqeef x senang duduk dah..

p/s : pasni nak g mane pulak ek? aquaria perkenalkan hidupan laut?? genting perkenalkan permainan extreme2?? hehe..



:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize