Friday, January 29, 2010

aqeef vs hagemaru





VS




tetibe je nak wat en3 ni sbb ade 1 situasi tu kitorg tgh siap² nak kuar pastu aqeef ade wat muke mcm dia wat bibir dia camane ntah..x ingat dah..pastu hubby aku berkata sesuatu yg aku x jangka..hahaha..

hubby : yang,cube tgk aqeef wat muke cam hagemaru..
aku : speechless!



p/s : gambar di atas bukan gambaran yg hubby maksudkan..x sempat snap mase tuh..xleh bla tul..hehe..

Thursday, January 28, 2010

xtvt weekend lepas yg dah basi...

hari sabtu kami ke jj equine..
mase ni la aku tarik muncung sedepa majuk kes hubby x bg aku nak beli jam..
x beli ape², just bawak aqeef jalan²..
malas nak citer byk..layan pict sudah..

~ posing jap mase hubby amik kete ~

~ 2 budak botak kesayangan hamba ~

~ kete pakai remote ni abah aqeef yg syok main ~

hari ahad pula ke alamanda..
abah aqeef ajak masuk toycity..
inilah padahnye,budak kecik ni sgt rambang mata..
sumer dia nak usik..sampai xmo kuar dr situ..
ingatkan nak belikan toys utk aqeef..
tp 1 pun x berkenan..
regenye boleh tahan juge ye..
(abah aqeef konon nak cari kereta remote control seperti di atas,sekali regenye mak ai..rm600++)

sudahnye budak botak di bawah ni je yg terkesima..
dia mmg berkenan mainan lori dan bas..
tp lori seperti gambar di bawah saje sudah rm100++
niat hendak membeli dibatalkan sajo..

~ aqeef : yg ini ke yg itu ek..sumer nak.. ~

ummi : aqeef, jom balik..(sambil nak pimpin tgn aqeef)
aqeef : (berpaling sambil sentap tangan dia)
ummi : jom la..kite g tmpt lain..(sambil nak dukung aqeef)
aqeef : uwaaaa! uwaaaa!
ummi : alamak..si aqeef dah pandai pilih menan pulak..

p/s : moral of the story : jgn pandai² bawak anak masuk tempat menan..mmg berdrama je korang nanti..hihi..


Tuesday, January 26, 2010

kancil 850cc (2005) for sale...urgent!

kancil 850cc for sale...
2005 manual,
milage 65k only,
spot rim,L2S limited seat,
lady owner (me),
engine very nice,maroon colour,
RM15.5k only...urgent sales!!!!

p/s : pic update later..


Saturday, January 23, 2010

aqeef new look..

rasenye ini adalah kali ke-4 penampilan aqeef sebegini..
so,xde ape yg pelik..
cume saje je nak letak pic terbaru aqeef setelah digundulkan..

konon nak test post en3 ni dr fon jgk..
tp pening pulak sbb cari icon utk centre tulisan xde..
pastu mcm2 pulak jadinye..
dah taip2 ilang pulak tulisan..
sudahnye savekan aje la...
ni pakai laptop baru senang keje..

p/s : tgk aqeef botak,rasenye cam nak botak potong rambut gak.. ummi pun nak ade new look..asik2 aqeef ngan abah je kan..hehehe..

testing 123

testing..testing..saje nak test post en3 dr fon.. Jgn marah ha...daaaa..

Wednesday, January 20, 2010

bile anak meragam??

camane yek nak handle anak yg meragam ni?
kadang² bile kite pujuk dia makin mengada²..
kalau buat xtau lg la dia memberontak..
skarang ni asik nak suh dukung je..
nak antar umah pengasuh pagi² nak berdukung..
balik amik dr umah pengasuh nak berdukung..
kat dlm umah nak suruh duduk dgn dia je..
x leh bangun nak ke mane²..
kat dapur nak dukung tgk kite masak..
ikut je kaki kite g mane..
xde idea dah nak wat camane..
bg mainan ke ape² pun x jalan jgk..
mesti nak berkepit je..
camane tuh?
mmg bermusim ke budak meraagam ni?
ke beralih bulan or semakin membesar mcm tu?

~ aku yg buntu dan kadang² stress! ~

p/s : bak kate abah aqeef, skang ni aqeef nak org dgr ckp dia je..

Thursday, January 14, 2010

kereta versi sedan..

sekadar gambar hiasan..
sambil keje sambil cuci mata..hehe..


~ toyota vios ~

~ naza forte ~

~ honda civic typeR ~

kalau diberi pilihan korang nak pilih yg mane?
vios ~ mampu dimiliki tp kene saving lebih la..
civic typeR ~ sgt smart tp mahal..
forte ~ is an intelligent car ok..sumer elektronik..wah..teruja!
bile la aku nak dpt pakai kete cantik² ni..
encik kancil aku tu pun cantik gak..hahaha..
(^_^)


Monday, January 11, 2010

weekend kami..

~ sabtu ~
g kenduri kawin geng kete hubby kat dewan perdana felda..balik tu pergi dengkil kejap (umah PIL)..ptg tu akak aku yg sulung dtg umah..mlm tu hubby ajak kitorg mkn kat tasik idaman..(area jenderam-bangi) mkn ikan bakar..(pict non ado)..

~ pose dulu sblm gerak ke kenduri kawin kawan hubby ~

~ ahad ~
pg² lg hubby dah g terenggannu ngan abah dia..ade urusan kat sane..so aku tggl ngan aqeef sajork..then aku n aqeef lepak² umah akak aku kat serdang.. then g makan².. jalan²..mandi-mandan eh,perkataan apakah? kat agrotek ulu langat,cam tmpt air terjun la tp x explore sgt dlm tu..just bawak bebudak main air je kat entrance tu..otw balik serdang singgah mines window soping sajork..hehe..

di antara picta² yg sempat aku amik..

~ pemandangan dlm agrotek resort ni ~

~ aqeef yg suke duk buaian ~

~ xtvt main air..sejuk woo..ggrrrrrr.. ~

~ sik mengunyah je si kecik ni ~

~ aqeef yg dah siap main air n tukar baju ~

~ummi n auntie² aqeef lak nak posing..lalala.. ~

p/s : x puas hati sbb umminye xpdt main air..haha..ape kes??

Friday, January 8, 2010

Cutest Baby of the Planet 2009


AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
D.O.B : 14 SEPTEMBER 2008

salam all..
kali ni aku nak join sisa2 kontes yg ado..
tp x sempat nak snap gambo lain coz aqeef xsuke amik gambo..
so,terpaksa gune gambar yg same berulang² kali..hehe
kalau jemu xyah la tgk ye..hahaha...(gelak jahat)


sape yg nak join boleh terjah website :
MOMBLOGGERS PLANET
wat entry bertajuk :
"CUTEST BABY OF THE PLANET 2009"
hadiah yg ditawarkan mmg best..
GUD LUCK!


Wednesday, January 6, 2010

CUTEST BABY 2009 CONTEST_by Mama Aqish - STICKY MODE!!!!!!

salam all..
kontes x sudah² ini dianjurkan oleh Mama Aqish..
sila jgn boring tgk entry berkontes aje kat blog ini..
menangnye x jugak,hahahaha!!!

kalau nak join sila lihat syarat²nye di sini..
masih sempat lg cos tarikh tutup dah dilanjutkan ke 6 jan 2010..
instead of today is the last day..
so, gambo yg aku letak seperti di bawah..

NAME : AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
UMO : 1 TAHUN 3 BULAN ++
D.O.B : 14 SEPTEMBER 2008

hadiah disponsori oleh..

Monday, January 4, 2010

"MOBS & Lollietots CUTEST SMILE BABY CONTEST"

kontes by MOBS


pic aqeef with smiling..
.
.
.


AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 3 BULAN ++

sape yg nak join, klik di sini..

weekend yg lalu..

ni kira n3 xde idea..hehe..
mai la tgk xtvt kami anak beranak kat umah..
gambar menceritakan segalanye..

hi auntie² sekalian..

ni pulak kejadian tghari smlm..
mase ummi dia tgh masak kat dapur..
dia pun sbuk wat keje lain..
bile aku toleh je tgk dah jadi camni..
.
.
.

wat xtau je muke dia..

ni kene marah ngan ummi suh kuar dr situ..

ni pulak dia marah sbb ummi asik mik gambo dia je..

payah tul nak mik gambo dia skang ni..

intro nak nangis ni..

sambil marah sambil tarik² jari tu..

ptg tu bawak aqeef g alamanda jmpe cousin dia..danish name dia..

x agak² nak pegang 2 stereng tu..

p/s : teringin nak g holiday..tmpt mane best yek? yg dekat² je la..

Friday, January 1, 2010

NOTTI-FACE GIVEAWAY..... (sticky mode)

salam all..
eh..eh..sempat lg ke nak join ni..
xpela..cobe je ler..
dianjurkan oleh mama adwan encem..

setelah digodek²,aku decide nak pertaruhkan gambo ni..
.
.
.

NAMA : AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
D.O.B : 14 SEPTEMBER 2008
UMO : 1 TAHUN 3 BULAN ++
IBU : ROZIANA ABD RAHMAN


gambo ni mase umo aqeef 7 bulan rasenye..
tgh² amik gambo dia duk dlm walker..
berlari² aku kejar dia nak amik gambo..
tetibe je dia wat aksi camni..
haha..aqeef rock! (^_^)
sape nak join leh lg ni..
sampai 12.00 mlm ni je..
klik di sini ye!

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize