Thursday, December 31, 2009


salam all...
"welcome 2010 n goodbye 2009"
lg beberapa minit je lg detik 12mlm...
menandakan kite menginjak ke tahun baru..
so,di kesempatan ini,kami sekeluarga nak mengucapkan...
'hepi new year 2010'
kepada rakan blogger..
yg x jemu2 menziarahi blog yg x seberapa ini..
ape azam tahun baru anda??
azam aku laks ingin menjadi yg terbaik..
utk keluarga..kerjaya..dan masyarakat..cewah..
dan yg paling penting..
ingin menabung demi masa depan kami sekeluarga..
wah..semangat berkobar2 ni...
insyaAllah..semoga ape yg dihajati akan tercapai..
kite jumpe di tahun yg baru..daaaa....

Wednesday, December 30, 2009

SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY

salam all..
ini kontes last minit SERIUS BABY 2009 GIVEAWAY..
kontes ni dianjurkan oleh ibu rifqi..
sempena besday ibu rifqi ni yg ke-29..



so,aku pertaruhkan gambo aqeef yg di bawah ni je la..




kepada yg nak join last minit cam aku leh lg ni..
sila klik di sini ye..
sekian,terima kasih..

under construction..

penatnye setelah separuh hari aku duk godek² blog ni..
konon² nak ejas blog aku ni dr 2 column jd 3 column..
try² je mulenye seb baik jadi tp hasilnye x memuaskan..
kene godek² lg ni..so,harap maklum ye korang..
sori la kalau korang sakit mata tgk bling² penin²..hehe..
aku akan cube men'diy' blog ni secepat yg mungkin..


Monday, December 28, 2009

Nangis Contest By Mummy Ariq

kembali mengontes..
kontes by mummy ariq..



terjumpe gambo aqeef tengah nangis..
aqeef kalo nangis mmg beriya sampai merah² muke..
terpejam² mata,kadang sampai xleh kontrol jalan..
mesti terlanggar ape² depan mata..
gambo ni mase umo nak masuk setahun..
nangis sbb umminye marah..nakal sgt..
menda yg dilarang tu la yg makin dibuat..


AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 3 BULAN ++


ok..kalau nak join klik je kat sini..
just follow syarat² yg ditetapkan..
selamat mencuba!


Wednesday, December 23, 2009

xtvt di hari cuti..

hari ni 1st day keje setelah 5 hari bercuti² di rumah..
ni ringkasan xtvt aku yg aku nak share..

jumaat (awal muharram)
~ duk di rumah melangsaikan keje² rumah yg tertunggak..
~ melayan karenah aqeef yg xmo duk diam..
~ hubby seharian me'repair' kete dia..

sabtu (19/12/09
~ ajak hubby yg jj equine bawak aqeef jalan..
~ terus ke umah mil lepak² menghabiskan masa sementara hubby duk men'diy' kete dia yg x sudah² wat perangai..mlm baru balik umah kami..

ahad (20/12/09)
~ join konvoi geng hubby ke kenduri kawin salah geng mereka di lipis..
~ naik en kancil ku yg kecil itu (kete hubby x sihat lg)..
~ sgt berasak² aku dah aqeef kat seat belakang..

isnin (21/12/09)
~ me n hubby drop aqeef kat babysitter supaya kami dpt menonton muvie dgn aman..hehe..
~ hubby sbuk nak tgk 2012 wlupun citer tu dah basi..malangnye 1 show @ night sajork..
~ so hubby ajak tgk muvie ni :

citer ni mule tu aku takut je x best tp bile starting je dah teruja..adegan lawan² pedang..walaupun aku x bace komik² ni tp bile di filemkan mmg best..yg best tu slh sorg actornye aaron kwok..hehe..aku pulak yg over excited berbanding hubby..cam x sabar nak tau kisah selanjutnye.. walaupun adegan lawan² pedang tp ade gak yg touching..aduss..aku rase ade storm warrior III la gamaknye sbb xtau penjejak awan (aaron kwok) tu still alive or not..sbb dia jatuh dr bukit yg tinggi utk selamatkan adik dia,penjejak badai..ish..touching tul endingnye tu..

selasa (22/12/09)
~ hubby keje..duk umah dgn aqeef..
~ tghari tu bawak aqeef jalan² @ alamanda berdua je..
~ mlm tu hubby ajak g alamanda lg cari wedding present opismate dia..
~ mkn @ TCRS (muak yg amat).. (p/s : cane nak diet nih? hehe..)

p/s : tgh susah hati ni,lesen kete aku missplace plak..adoi..mati aku..ni mesti keje aqeef yg suke punggah² purse aku..aiyak! mlm td xleh tido duk pk mane cicirnye lesen tu..syyyy...hubby xtau lg ni,kalau dia tau mesti kene bebel punye..


Thursday, December 17, 2009

cuti berganda-ganda..

yea..yea..sok cuti..
jumaat cuti..sabtu cuti..ahad cuti..
dan tambahan cuti lg bg aku..
isnin cuti..selasa cuti..huhu
rabu - kamis keje..jumaat - ahad cuti lg..
yeaaahaaaaa!
tp xde plan ape² pun..
just merehatkan diri di ujung² tahun..
ape motif aku cuti ntah??
teruja tgk org cuti lame²..hahaha..

p/s : jgn marah ye mama_auni (yg akan replace tugas aku nti)..ape yg penting,KERJASAMA!


Saturday, December 12, 2009

mood terkini..

kenapa mesti ada perasaan seperti ini?
kenapa mesti selalu berlaku pd aku?
kenapa..kenapa..dan kenapa...?
dan tlg jgn tanye aku KENAPA?


Tuesday, December 8, 2009

bile aqeef terlebih rajin..

salam all..

asik entry mengontes jew..
kali ni entry bercerite pulew..
aqeef skang ni aku tgk semakin boleh diharap..
kalau aku suruh amik ape² mesti dia buat..

cth :
baju kotor dia mesti letak dlm laundry basket dia..
pampers kotor buang dlm bakul..
kalau buat sepah kalau disuruh kemas,menurut perintah..
teman aku sidai baju,cth : tolong pass kain baju kat aku utk disidai..
baju kering letak dlm bakul..
byk lg arahan yg dituruti tp malas nak list byk²..
karang jemu pulak nak bace..
kesimpulannya, dah faham arahan..
harap² berkekalan hingga ke dewasa..
tp yg buat aku tergelak ptg smlm lepas amik dia kat umah bbsitter..
nak balik tu lalu kat post box umah aku..
suke sgt kutip pamplet² atau ape² jew kertas yg dia nmpk kat lantai bawah post box tu..
kadang org buang kat lantai tu malas nak amik kan..
aqeef la jd tukang kutip masuk balik dlm box utk 'surat yg bukan milik anda'..
adoi la..terlebih rajin anak bujang aku sorg ni..
bila aku tarik tgn dia nak ajak naik lift,dia sentap tgn dia nak duk situ lg..
so,aku snap la kejadian ptg smlm..
jom layan..

pic 1 ~ kutip kertas² yg bertaburan di lantai


pic 2 ~ cubaan memasukkan kertas tersebut dlm box yg sepatutnye..


pic 3 ~ eh,susah pulak nak masuk kertas ni..


pic 4 ~ hampir berjaya


pic 5 ~ selesai sudah..tiada lg kertas bertaburan..


p/s :
~ kepada sesape yg memerlukan kerja amal aqeef,boleh contact ummi dia..hehe..
~ x sangka aqeef leh tau tempat yg sepatutnye letak surat yg bukan milik kite..huhu..
~ ade sorg mamat ni lalu depan kami smlm tersenyum je tgk gelagat aqeef..hihi..
~ haha..hihi..huhu..hehe..hoho..sekian..


AKSI CERIA SI COMEL BERSAMA STERENG

salam all..

kontes x abis²..byk lg yg x sempat nak join tp dah list..hihi
kontes ini dianjurkan oleh Ryn bersempena 2nd besday anakandanye, adam pd bulan ini..

setelah digodek² balik pic aqeef bersama stereng,inilah yg ku jumpe..tadaaa...

wah..aqeef minat kereta agaknye cam abah dia..
pic ni amik mase nak g gathering geng² kete abah dia kat cyberjaya..
singgah jap g amik makanan yg diorder..
mase ni aqeef amik kesempatan memulas stereng..
cam pandai je..eksyen je tu..
jgn jadi kaki lumba sudah..hahaha...

ni ade gambar selingan aksi aqeef dgn stereng lg..

mcm² jenis kereta dia cuba..kereta mainan statik masuk coin..push car..go kart..mcm² ada..janji ade stereng mesti ditorainya..hahaha..sape yg nak join sila klik di sini..


Monday, December 7, 2009

Baby with transport contest...

salam all...

kontes lg ye..jgn muntah lak tgk entry kontes je manjang..
kontes kali ni ialah 'Baby with Transport
kontes ni dianjurkan oleh ijan, ibu kepada nabilah yg comels..


setelah meneliti terdapat beberapa pic aqeef bersama transportnya seperti di bawah : (wah..skema rama mangkuk ayun tul ayat aku ni..huhu)


push car ni aku hadiahkan mase besday aqeef september lepas..
dia duk kejap je pastu turun naik turun naik je kejenye..
kaki pun x reti sgt nak kayuh..hehe..
pastu duk tekan² punat music² tu..dah la bunyi high volume..
kalau mlm² mesti hubby bising takut mengganggu org awam,cewah..
lg 1,kegemaran aqeef ialah..naik push car ni secara back facing..
kira stereng kat blakang..penyandar kat depan..cam pic di bawah :

mane² la,asalkan dia bahagia..hahahaha..
kontes ini berakhir pada 15 dis 2009..
kalau mau join,klik saja di sini..
sekian,terima kasih..


Saturday, December 5, 2009

contest copy paste

mood mengontes kembali semula..
jgn jemu ye kalau entry baru sumer pasal kontes..
kontes dianjurkan oleh emma..
sila terjah blog beliau utk join kontes semudah abc ini..
sonang sajo..
just copy paste banner di bawah ini menggunakan url yg tlh diberi di blog beliau..

DeepBlueLense

ha...kan sonang..
sapo mau join sila terjah beliau di sini..
pemilihan pemenan berdasarkan random.org..
hadiah best tau,dpt outdoor shooting..
gud luck for all contestant n for me 2..huhu..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize