Monday, November 30, 2009

Contest Si Manja Berkaca Mata

sesi menjoin kontes lagi..
x habis2 ngan kontes,tp 1 pun x pernah menang..hahaha..



kali ni kontes dianjurkan oleh ummumishkah
kepada sesape yg nak join,boleh klik kat entry ni:
Contest Si Manja Berkaca Mata
boleh tgk syarat2 dan hadiahnye..
tarikh tutup sampai 10 disember 2009..
dan gambar di bawah ni gambar last week aqeef berkaca mata maklongnye..
mase tu on the way balik beraya..
maklong dia sbuk pakai speck,dia sbuk nak pakai jugak..
dan....jadilah rupe ini..hikhikhik..


AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 2 BULAN

p/s : bg besday present sunglasses kat hubby ok jugak kan? erm..cane ni??

Wednesday, November 25, 2009

" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B

kontes lg..kontes ni namenye..
" Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B


dianjurkan oleh puan IRMA yg berada di abu dhabi..
kalau nak join sila la terjah blog beliau..
hadiah pula disponsori oleh puan CUDA yg merupakan tokei baju..
design sgt cute ok..so kene pilih 3 design baju di blog beliau..

puan cuda, saya sgt berkenan dengan design ini :



(i) design prince tu utk 'abah'
(ii) princess tu utk 'ummi'
(iii) little prince utk 'aqeef'


ok..pict yg dipertaruhkan ialah :


AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 2 BULAN

pic ni aku amik mase dia tengah makan cekodok..susah betul nak snap gambar dia skang ni,kadang bile kite panggil dia wat xtau je..dah tau org nak snap pic dia..ni kebetulan aku bg dia makan cekodok,pastu tgh2 syok dia makan,terus aku snap cepat2..tu yg dapat gambar camni..hihi..aqeef pantang nampak org makan,mule la dia nak mengecek..dtg dekat2 nak mintak makanan,kalau x bg mula la mengamuk,alahai aqeef..skang ni kalau xdpt ape yg dia nak,mengamuk cam org kene pukul..siap menjatuhkan diri kat lantai la,mengangis smpai merah2 muke..terpaksa la turutkan nak suh dia benti nangis..hehe..

p/s : oklah,sudah mengantuk ni,nak ZzZzZz...

Pencarian Model Berkeluarga( Till 10 Disember)

nak join kontes lg..pasal pencarian model berkeluarga..
dianjurkan oleh n@m@n yang nak cari model keluarga utk diphotoshoot di sekitar putrajaya..
kebetulan aku pun duk putrajaya,mane la tau ade rejeki,hehe..
syarat2 sila lihat di sini..


dan pic yg aku pertaruhkan adalah seperti di bawah :



pic ni diambil di cameron highland..
posing kat lereng bukit ni pun jadik ek..hehe..
mase ni singgah kejap kat kedai bunga tepi2 jalan tu..
biase nak amik gambar bertiga ni kene ade org lain yg tolong snap kan..
kalau x mmg payah la nak snap pic sendiri bertiga..hihi..
kebetulan minta tolong anak buah amik gambar ni..
mmg x byk pun pic bertiga ni..saje je mencuba nasib..

Ibu Hadif's GiveAway ~ Anugerah Terindah

erm..sebenarnya byk kontes yg aku nak join tp x sempat nak wat sbb internet kat opis tu membantutkan hasrat aku utk marathon kontes yg aku dah listkan..hihi..ni pun kat umah baru dpt buat..k la..kali ni kontes oleh mrs. k yg merupakan x-opismate aku dulu..skang ni dah tukar tempat keje lain..izinkan aku meneruskan bicara..cewah..oleh itu,kepada sesape yg nak join mari la terjah blog beliau dan tgk syarat2 yg ditetapkan di sini..


dan gambar aqeef selepas beberapa jam dilahirkan..

AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 2 BULAN

Sewaktu aku melihat wajah bayiku selepas melahirkannya, terasa hilang segala kesakitan yg dialami. Air mata kesyukuran dan gembira tiba2 keluar di saat menatap wajahnya,dlm hati berkata, inilah anak yg kukandung selama 40 minggu lebih..macam x percaya dan sgt pilu lebih2 lagi apabila aku ditemani suami tercinta.. semasa itu juga suami ku mengucup dahiku dan mengucapkan terima kasih kerana melahirkan anaknya. dan paling terharu bila suamiku mengazankan anak lelaki sulung ku itu dengan suara yg sebak,mungkin sebab terharu pertama kali mengendong anak sendiri dan mengazankannya. aku pun turut mengalirkan air mata kesyukuran.. anak itu diberi nama Aqeef Irfan yg bermaksud (memberi tumpuan kepada sesuatu / kesyukuran@bijaksana)

harapanku semoga Aqeef menjadi anak yg soleh dan berguna suatu hari nanti..bijak..serta berjaya dalam apa jua bidang yg akan diceburinya..semoga dapat membimbing keluarga dan sentiasa menggembirakan semua orang..kalau la aqeef boleh bace coretan ni di masa akan datang,dan biar dia tahu harapan ummi dan abah dia bila dia besar nanti..

p/s : kay, anniversary aku yg ke-2 pada 8 disember nanti..hihi..teringat aritu kite same2 preggy kan? huhu..

Friday, November 20, 2009

My Sweet Little shop Giveaway

server agak lembap skang ni,susah nak update..dr td 1 entry pun x sempat nak post..sgt slow ok..tp aku berlari pecut utk sertai giveaway ni..sbb tarikh tutup diawalkan dr 30 November 2009 kepada hari ini (20 November 2009)..cepat! sempat ke x ni..huhu..

'My Sweet Little Shot Giveaway'


cara²nye :
1. cambiasa mestilah kena jd follower my sweet little shop n add my sweet little shop dlm bloglist korang - DONE!
2. letak banner atas ni kt sidebar korang n link sekali ke giveaway nih - DONE!
3. wat entri psl giveaway nih - DONE!
4. jgn lupa link back ke blog nih.. - DONE!
5. tgalkan link da siap kt ruangan komen bwh ni.. - DONE!

Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah...so nie cam lucky winner ler...Seramai 3 orang pemenang bertuah akan dipilih..so kawan2 tunggu aper lagi..moh ler join my giveawaynie...

Disamping tu korang leh ler jenguk2 n membeli barangan yang ada kat blog nie..murah..murah..semuanya...

p/s : byk lg kontes nak masuk tp x menyempat nak post lg..jgn jemu pulak.. ;p

Wednesday, November 18, 2009

kepenatan..

citer dah basi tp saje je nak tepek kat sini..sbb kebosanan yg melanda..ahad lepas g kenduri umah farah (x-opismate) kat kuantan..kebetulan hubby setuju nak join d konvoi dak² opis tu..aku pun bersiap la awal..g breakfast dulu kat kedai mamak then baru kumpul kat petronas p9..aku adalah antara yg paling terawal sampai..ter over 'excited' pulak..

inilah gambar pengantinnye..farah & bahar..



(kedua² pic cilok dr blog mama_auni..hehe)

bertolak kul 9.30 pagi dan sampai lbh kurang kul 1 t/hari..makan²..salam² pengantin..bg hadiah..dpt goodies bag..pastu balik..hihi..penat tau..soknye keje lak tu..

pas balik tu snap pic aqeef yg x mandi lg tu pas balik kenduri..huhu..saje je nak tepek kat sini..xtau nak wat ape ni..

~ sila abaikan background yg semak tu ye ~

p/s : bulan depan nak g kedah pulak,wedding kawan hubby..2 org skali,tempat yg same..sorg geng gsr..sorg opismate..huhu..

aqeef enjoy his food

sekarang ni aqeef dah xmo kita suap mkn sgt,ikut mood dia,kadang makanan yg dia leh pegang tu mmg dia nak pegang sendiri..cam semalam la,aku wat spagetti goreng..spagetti yg halus² tu,dah xtau nak masak ape..lauk xde pulak smlm..hehe..bedal je la..asal dpt alas perut..huhu..

mule tu aku suap aqeef,dia mkn la..pastu terus dia nak pegang sendiri..aku pun biar la dia mkn sendiri sambil merakamkan video ini..sila layan..


video

~ abaikan bantal yg x bersarung itu..hihi.. ~

p/s : xtau nak citer pasal ape..hehe..


Tuesday, November 17, 2009

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

kontes lagi..dan lagi..tapi kontes ni join last minit..ingatkan dah tutup tgk² hari ni last,xtau la leh terima lg ke x..erm,xpela..cube je la..
kontes ni dianjurkan oleh meraikan 5th Anniversary mereka suami isteri on 17th November 2009..hari ni la kan,hepi 5th anniversary ye sis..
kalau nak join klik kat sini

ni gambar aqeef wif blue denim overall..

.
.
.

AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 2 BULAN

p/s : ingat nak wat kontes ni smlm,tp x sempat..arini cpt² post entry ni pagi²..xtau la,diterima lg ke x..hehe..

Monday, November 16, 2009

BABYKIDSLOVE CONTEST

kontes lg..kali ni kontes ni dinamakan seperti di bawah :

" BABY IN BABYKIDSLOVE APPAREL "

kepada sesape yg nak join sila klik kat sini..kontes ini adalah sempena memberi penghargaan kepada anda semua yang tak jemu-jemu menyokong blog beliau..
sila la klik kat blog Babykidslove Online Boutique ni untuk mencuci mata..



dan gambar yg dipertaruhkan ialah seperti di bawah :


NAMA : AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
TARIKH LAHIR : 14 SEPTEMBER 2008
NAMA IBU : ROZIANA BINTI ABD RAHMAN

p/s : boleh terimakah gambar ni? hehe..

baby in romper contest

nak marathon kontes kah?..hehe..xde byk pun,saje je mengisi masa lapang..
kali ni kontes baby in romper contest..
duk godek balik gambar² lame cari gambar aqeef sumer yg lame² mase kecik²..
so,ni yg latest..

.
.
.
.
.

AQEEF IRFAN BIN AMINORLAH
1 TAHUN 2 BULAN

kepada sesape yg nak join leh klik kat link bawah ni :

http://aslindaa.blogspot.com/2009/10/baby-in-romper-contest.html

dan sila la juga jengah kedai online beliau di link bawah ni :

http://3ascollections.blogspot.com/

Teka Syiling Giveaways - Sempena Pelancaran http://nojj.blogspot.com

kontes ni dianjurkan oleh nojj..
iaitu sempena pelancaran blog baru beliau..
nak tahu dgn lebih lanjut leh klik di sini..
so,kepada sesape yg nak join mari beramai² teka syiling yg ade dlm bekas kaca di atas or di bawah ni..same saje..

agak² bape yek?
.
.
.

saya teka jumlahnye ialah..

.
.
.

~ RM 72.50 ~

p/s : mood mengontes dtg kembali..hehe..

Tuesday, November 10, 2009

Dadih??


saje je nak citer pasal dadih segera ni..serbuk dadih ni aku slalu beli kat kedai xde brg kat kawasan kuarters aku duduk tu..senang sgt penyediaannye tp yg leceh tu time nak wat je msti bekas dadih kecik2 xde..dulu aku beli byk tp ntah mane ilangnye..sblm ni pernah wat gak 3 - 4x..lupe dah..skang ni nak wat lg tp memikirkan bekas xde sik tertangguh2 je..

last2 beli jgk mase singgah kedai ptg td..camni la rupe kotak dadih tu..




caranye mudah je..masak air dlm 1.1/1.2liter dlm periuk skali ngan serbuk dadih tu,kacau2 sampai mendidih..bile dah mendidih tutup api dan kacau sekejap bg sebati..tapis bancuhan td dan masuk dlm jag..then masukkan perisa,aku beli perisa strawberi..kacau2 dan masuk dlm bekas..biar dulu kat luar,jgn panas masuk peti sejuk..bile dah x panas barula masukkan dlm peti sejuk..mlm smlm buat..ptg td balik keje dah leh makan..

dan contoh hasilnye adalah seperti ini..

bukan 3 bekas ni je ye,byk lg tp malas nak kuarkan dr peti..ni dadih yg dah sedia utk dimakan..seharian letak dlm peti sejuk..bekas kecik dah tadak..ni gune je bekas yg ade..huahuahua..asalkan boleh makan ye x..sedap dimakan pas balik keje tu..yum..yum..aqeef suke mkn..hubby pun same..hati pun senang..huhu..ape motif ntah..hehe..

p/s : ni entry lepas geram sbb kat opis susah nak update,lately bos bz,aku pun otomatik bz..hihi..

bila aqeef tido..hubby kuar..'aku....?

sambungan ayat dr tajuk di atas..'aku pun berkesempatan utk meng'hapdet' blog yg sepi walaupun masih berpenghuni ini..hihi..'

skang ni aqeef baru je baik cirit birit..masih poo cair tp x kerap la cam last week..sejak2 sakit ni pengasuh dia kata aqeef kuat makan..kira time sakit tu selera x putus la..pantang nmpk org makan,mule la ngan ngecek..kalau x bg,mesti mengamuk..aku risau gak nak bg makan sembarangan,makumlah perut baru nak elok..

mcm dinner td aku masak mi goreng je..lupe nak wat asing utk dia yg x pedas..mase aku nak mkn tu sbuk la dia nak ngecek..aku rendam mi tu skit dlm air panas pastu buang airnye,tambah kicap setitik 2 dan bg dia mkn..hubby tlg suap sbb aku baru nak star mkn..2x tambah dlm mangkuk kecik..kali pertama tu mmg seronok je dia mkn menghadap abah dia,x bergerak ke mane2..lambat suap,bising..pdhal abah berenti suap jap sbb nak kutip mi yg jatuh kat lantai..bile dah abis,mintak lg..aku pun ke dapur ulangi langkah yg same, rendam mi supaya x pedas..dan aku pulak yg suap tp dia cam x konsentret sgt mkn..hubby kate,'ummi suap x sedap eh?'..ntah ape2 ntah..aku bg balik mangkuk tu kat hubby..dia menunjukkan reaksi yg same,rupenye dia terpandang air kosong dlm gelas abah..patut la dia bising,nak air dlm gelas rupenye..dlm botol xmo..adoi..demand sungguh..bile dah minum tu sambung mkn lg sampai habis..nmpk aqeef lbh berminat kpd mi..mihun..spagetti..makaroni..wah..gitu... ;p

skarang ni perangai dia kuat merajuk..kuat mengamuk..kuat makan..kuat menyepah barang..kuat mengacau..dan mcm2 lg..huhu..kalau mengamuk suke menghempas / menjatuhkan diri ke lantai.. kalau malas jalan tu dia duduk kat tengah2 jalan tu sambil merengek..selamber je wat cam duduk kat lantai umah je..panggil2 pun x jalannye..kene dtg kat dia dukung baru diam..mengade2 tul,anak sapa la tu..hahaha..

uiks..dah byk aku mengarut ni,kang boring lak korang nak membaca..jom layan pic aqeef yg mmg susah aku nak snap skang..x mesra kamera betul..


~ tgk la tu, xde langsung pandang kamera ~

p/s : aku x reti nak duduk cam aqeef tu,sakit weh kaki..hehe..

malas meng'hapdet'

skarang ni tersangat malas nak meng'hapdet' blog..
duk blogwalking je smpai blog sendiri x ber'hapdet'..
no idea + kemalasan melanda..
last week aqeef muntah² + cirit birit beberapa hari..
semalam nmpk dah ok skit..
kami laki bini pun jangkit skali..
tp aku pun dah ok tp abah dia masih ade sisa² lg..huhu..
kesian kami anak beranak x berapa sihat di hujung minggu..
sekian sahaja..

p/s : teringin nak pergi bercuti..huahuahua..need rest!

Wednesday, November 4, 2009

muntah..muntah..

tgk tajuk je mesti pk lain ni..hehe..sebenarnye nak citer arini aku EL sebabnye aqeef muntah2 dr mlm td..mase tu dia tido pastu batuk terus muntah..byk kali muntah dan byk kali dak tukar baju..batuk..muntah..batuk..muntah..sapu minyak kot2 kembong perut ke angin ke..pun muntah jgk..last2 hubby ajak g klinik tgh2 lm buta tu dlm kul 12 tgh mlm tu g cari klinik yg bukak. siap kena masuk ubat tahan muntah ikut punggung..balik tu tidokan,x lena tido aku dibuatnye sbb tersedar je dgr dia batuk takut muntah..

pg td gk aqeef lemah je ade muntah skali..pastu poo poo cair je 3 kali dah stakat ni..dia tido kejap pas bgn tu mandikan dia terus segar..tgk cam dah elok skit xde muntah..mkn pun dak elok ade selera..dah leh main sendiri,kalau x baring je cam x sedap badan..kengkawan tlg doakan aqeef cepat sembuh k..tq all..

Monday, November 2, 2009

pressy utk aku..

mlm sblm besday aku tu, hubby ajak g mines..sampai² terus menuju ke tempat jual henpon² tu..sblm besday aku hubby ade tanye nak present ape.. aku ade ckp gurau² nak henpon E71 tu..bajet² mesti xdpt nye sbb dia tu jenis susah nak bg aku present² ni..hehe..rupenye sangkaan aku salah..terkejut aku bile dia terus tanye kat tokey henpon tu siap tunjuk nak hp yg aku ckp tu..wah..kembang² dah idung mase tu..hehe..tersengih smpai telinga la aku gamaknye..wakakaka..hubby kate dia ade rezeki lbh leh la beli..kalau tgh sengkek mmg x dapek la..luv u b..muachs!

inilah dia..gambaran hadiah yg aku terime..

.
.
.
.
.


~ from my luvly hubby ~

mase besday aku tu (31/10/2009), time aku duk kat umah,tetibe ade call dr sorg pompuan yg aku x kenal, siap tanye aku ade kat umah ke sbb dia nak hantar barang..aku sambil ckp sambil memikir, sape la org yg call aku tu..dlm 20minit camtu, ade call lg dr org laki pulak kate dah ade depan pintu umah,bile aku bukak pintu tgk ade lelaki bawah bungkusan kotak..aku tanye dia,sape bg ni? dia kate 'shareeda'..wah,terharunye aku..my bespren poreber rupenye wat surprise..terus aku call dia,sebak je mase ckp ngan dia kat fon..sbb cupcake tu gambar powerpuff girls..tetibe je kengangan lame menggamit kembali..hehe..tq eda..

inilah cupcakenye,siap ade gambar powerpuff girls..cartoon yg aku minat dr dulu..ehehe..

.
.
.
.
.


~ from my bff (bespren poreber-eda) ~

ni pulak dr opismate aku..ape ni xtau nak eja..bekas letak hp / duit / kunci pun ade..

.
.
.
.
.


~ from my bespren jgk ~

p/s : thanks a lot..luv u all..

:: LABEL ::

2nd jr. (5) aidilfitri (3) aqeef (68) avent (1) award (11) baking (1) bebel (1) besday (4) BFF (4) blogger (1) blogging (16) car (2) contest (51) course (3) emo (8) family members (7) FB (1) friends (3) geng gedix (14) gosip (1) hang out (36) hometown (2) hubby (7) iklan (1) info (17) internet (1) makan2 (24) masak2 (9) me (26) me hubby (3) muvie (10) my family (27) my stuff (9) newborn (1) no idea (8) nuffnang (3) opis (30) parenting (21) personal (12) pregnancy (9) ramadhan (2) random (5) reward (1) rumahku syurgaku (7) sales (5) shopping (13) tag (12) taska (6) vacation (4) video (6) weekend (2) wordless (2)

:: FOLLOWER ::

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"

"MOBS PARENTS LOOK A-LIKE CONTEST"
until 11 June 2010

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST

THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST
i win consolation prize